Με την υπογραφή του αρχηγού

Ο δάσκαλος κέρδισε τον μαθητή, έχοντας ως όπλο του τον εκπληκτικό Βασίλη Σπανούλη (29π.). Έτσι, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπιλμπάο με 88-81 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο δάσκαλος κέρδισε τον μαθητή, έχοντας ως όπλο του τον εκπληκτικό Βασίλη Σπανούλη (29π.). Έτσι, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπιλμπάο με 88-81 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εκείνος που… πανηγύρισε σε αντίθεση με τον Φώτη Κατσικάρη (τον άλλοτε άμεσο συνεργάτη του στην ΑΕΚ και νυν κόουτς των Βάσκων), χωρίς όμως οι «ερυθρόλευκοι» να καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά των 15 πόντων με την οποία ηττήθηκαν στο Μπιλμπάο στην 1η αγωνιστική. Ο αρχηγός τους ήταν εκείνος που τους σήκωσε στους ώμους του και από το 60-61 του τρίτου δεκαλέπτου τους πήγε στη νίκη.

Με προσωπικές ενέργειες του, αλλά και με ασίστ στον Χάινς -ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε 18 πόντους- βοήθησε την ομάδα του να τρέξει, να προηγηθεί ξανά στο σκορ και να διατηρήσει το προβάδισμα της με δύο κρίσιμες βολές του 17΄΄ πριν τη λήξη. Την ώρα που ο Σπανούλης μοίραζε 6 ασίστ και κέρδισε 10 φάουλ, από την πλευρά των Ισπανών ξεχώριζαν οι Μουμπρού (17π.), Μπάνιτς (15π.) και Τζάκσον (13π.).
 
Καλό ξεκίνημα, δυσανάλογη συνέχεια

Με τον Άντιτς να πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και να καθοδηγεί τους «ερυθρόλευκους», οι τελευταίοι είχαν πετύχει ήδη 3/4 τρίποντα (15-9, 4΄), με την κλειστή -και στραμένη στον Σπανούλη- άμυνα των Βάσκων να ανοίγει λίγο. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς εκμεταλλεύονταν τον… οίστρο του Σκοπιανού φόργουορντ στην επίθεση, ενώ αμυντικά μάρκαραν αποτελεσματικά τον Μπάνιτς, τον πρώτο σκόρερ της αντιπάλου τους (17,8π. μέσο όρο). Ο Παπαδόπουλος δεν τα πήγαινε και τόσο καλά και ετοιμαζόταν ο Χάινς. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Κατσικάρη άρχισε να βρίσκει ρυθμό (22-16, 7΄) -με ομαδική προσπάθεια- και ο Μπάνιτς κάποιους διαδρόμους και να φτάνει τους 6 πόντους.  Ο Φώτης Κατσικάρης χαμήλωσε το σχήμα περνώντας τον Βασιλειάδη στη θέση του τελευταίου, ενώ γύρισε την άμυνα του σς ζώνη 2-3 και με τον Μπλουμς να παίρνει τα… πάνω του οι Ισπανοί πλησίασαν (27-24, 10΄).

Ο «Λάζος» είχε κάνει ήδη 2 φάουλ και ο Χάινς πήρε θέση, όπως και ο Πρίντεζης (σ.σ. καθώς και ο Άντιτς μετρούσε 2), ενώ απ’ την άλλη μπήκε στο ματς ο Μαυροειδής καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Βασιλειάδης είχε προσδώσει κινητικότητα στην ομάδα του και σε συνεργασία με τον Μπλουμς ήρθε η ισοφάριση (29-29, 12΄). Το παιχνίδι μεταφέρθηκε και μέσα στη ρακέτα με Μαυροειδή – Πρίντεζη, Χάινς και το σκορ έγινε 36-38 για τη Μπιλμπάο (15΄:50΄΄). Από εκεί και πέρα όμως, ο Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα έμπειρα χέρια του.
 
Ο «Ντούντα» τον σήκωσε άρον άρον από τον πάγκο και τον έριξε στη…. μάχη για να κερδίσει το χαμένο έδαφος για τους Πειραιώτες και ο αρχηγός έκανε το καθήκον του. Έτρεξε, οργάνωσε, δημιούργησε και με ένα «νεκρό» δίλεπτο της αντιπάλου οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3 πόντους (45-42).

«Καθάρισε» ο Σπανούλης

Στην επανάληψη, οι Βάσκοι καθοδηγούμενοι αρχικά από τον Άλεξ Μουμπρού μείωσαν στον πόντο (47-46, 23΄) και με τον Μάρκο Μπάνιτς να ξεφεύγει και να βρίσκει διαδρόμους προς το καλάθι πήραν και το προβάδισμα (52-53). Παράλληλα, χρέωσε με τρίτο φάουλ τον Παπαδόπουλο. Την ώρα που οι παίκτες του Ίβκοβιτς προσαθούσαν να… κρατηθούν με τον Πρίντεζη, η σκυτάλη του σκοραρίσματος πέρασε στον Άαρον Τζάκσον, ο οποίος οδήγησε σε ένα σερί 9-0 σε 2΄:28΄΄ (55-59, 27΄).

Η Μπιλμπάο είχε βρει ανοιχτό δρόμο και έτρεχε και στο παρκέ μπήκε για πρώτη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βασιλειάδης, μετά το 57-61 του Χάινς. Απ’ την άλλη όμως και με τον Αμερικανό φόργουορντ να έχει αναλάβει δράση και να σημειώνει πέντε σερί πόντους, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 60-61 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. 
 
Με τον Χάινς να συνεχίζει (70-68, 34΄) και τον «Kill Bill» να γίνει κάτι παραπάνω από απειλητικός και να φτάνει τους 23 πόντους, ο Ολυμπιακός άρχισε να… ίπταται. Όχι απλώς πήρε πίσω το προβάδισμα, αλλά προηγήθηκε και με +7 (77-70, 35΄), βάζοντας δύσκολα στην αντίπαλο του, η οποία δεν έβρισκε τρόπο να τον σταματήσει. Ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε οδηγίες στους παίκτες του για το μαρκάρισμα του Σπανούλη.

Την ίδια ώρα, ο τελευταίος δε σκόραρε μόνο, αλλά μοίραζε και έτοιμα καλάθια στους Χάινς και Άντιτς (79-72, 37΄). Δε σταμάτησε να καταπλήσει όμως και έγραψε το 81-76, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασε μέσα και τον Πρίντεζη, ζητώντας από τους παίκτες του να τρέξουν και να βγουν στον αιφνιδιασμό. Με ένα 4-0 από τον Τζάκσονη Μπιλμπάο «απάντησε» (84-81, 30΄΄), με τον Αμερικανό να χάνει την ευκαιρία να κάνει η ομάδα του το ματς… θρίλερ. Χρεώθηκε με φάουλ στον Σπανούλη στα 17΄΄ και ο αρχηγός έκανε το 86-81 και «καθάρισε» το ματς. Ο Παπανικολάου με ένα δίποντο απλώς επισφράγισε τη νίκη των «ερυθρολεύκων» με 88-81.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81. 

Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 18, Λούκας 6(1), Αντιτς 13(3), Σπανούλης 29(2), Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους , Πρίντεζης 8(2), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης.

Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ, Κρουπάλια, Τζάκσον 13(1), Μαυροειδής 4, Μπάνιτς 15, Μουμπρού 17 (2), Φίσερ Ν. 9, Λόπεθ, Βασιλειάδης 7(1), Γκριμάου 2, Μπλουμς 14(3).

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.