Κακή νοοτροπία, λάθος επιλογές …

O Kωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Βίντι.

Το – σχετικά – πιο εύκολο αποδείχτηκε – τελικά – και το πλέον αξεπέραστο. Το βράδυ της Πέμπτης, το κρύο δεν επηρέασε μόνον όλους όσοι βρίσκονταν στις κερκίδες αλλά μάλλον περισσότερο κι όσους – από τους γηπεδούχους – βρίσκονταν εντός. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του βρέθηκαν στη χειρότερη – ως τώρα για φέτος – βραδιά τους με συνέπεια να το «πληρώσουν» με την ήττα από τη Βίντι με 2-0 (12’ Χούσζτι, 45’ Στόπιρα) και να μπουν σε … περιπέτειες αναφορικά με την προσπάθεια που καταβάλουν για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο. Σαφώς και δεν είναι μεν ένα αποτέλεσμα … καταδικαστικό, αλλά την ίδια στιγμή βάζει δύσκολα στο στόχο της Ευρώπης, ενώ μένει να φανούν οι συνέπειες κι ο αντίκτυπος στην ψυχολογία των ίδιων των πρωταγωνιστών εν όψει της συνέχειας. 

Παρά την … προειδοποίηση του Ρουμάνου τεχνικού παραμονή του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου, πως η καλή ψυχολογία της ομάδας κι η υψηλή αυτοπεποίθηση δε θα δώσουν τη νίκη στην ομάδα του απλώς και μόνο με την είσοδό της στο γήπεδο, η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Εχοντας προσπεράσει αρκετούς κι άκρως δύσκολους αγωνιστικούς σκόπελους, η θέση της ουγγρικής ομάδας στην τελευταία θέση του ομίλου δίχως τον παραμικρό βαθμό μέχρι χτες μάλλον – έστω κι υποσυνείδητα – οδήγησαν στην υποτίμησή της. Ενα λάθος του Κρέσπο στο 12’ έδωσε την ευκαιρία στους Ούγγρους να  μπουν μπροστά στο σκορ, να νιώσουν πιο ικανοί, πιο ισχυροί και να σπρώξουν το άγχος προς την πλευρά των γηπεδούχων. 

Η πολυπρόσωπη άμυνα, η πυκνή συνοχή των ποδοσφαιριστών του Μάρκο Νίκολιτς με τις σωστές – κοντινές – αποστάσεις, συνεπικουρούμενοι από τον απαραίτητο ποδοσφαιρικό εγωϊσμό που τους οδηγούσε πρώτους και με αποφασιστικότητα πάνω στην μπάλα, τους βοήθησε σημαντικά στο να πάρουν – σχεδόν – όλες τις εναέριες μονομαχίες (σ.σ. με μια από αυτές να τους δίνει και το δεύτερο γκολ στι 45’) από τη μια κι από την άλλη η έλλειψη «καθαρού» μυαλού, συνδυαστικότητας και δημιουργίας, όπως επίσης κι η μη αξιοποίηση των στημένων φάσεων που παραδοσιακά αποτελούν πλεονέκτημα γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ, είχαν ως αποτέλεσμα μια φλύαρη κατοχή κι ελάχιστες – μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού – ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Το δεύτερο γκολ των Ούγγρων ήρθε στη χειρότερη δυνατή στιγμή, σχεδόν με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, επιβεβαιώνοντας την υποψία πως κάτι έπρεπε ν’ αλλάξει άμεσα. 

Ωστόσο, ούτε η είσοδος – διαδοχικά – των Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ στάθηκε ικανή να διαφοροποιήσει κάτι ουσιαστικά, από τη στιγμή που το κέντρο ήταν υπό του μηδενός χτες, επηρεάζοντας καταλυτικά την εν γένει λειτουργία του συνόλου. Κάνιας και Σάκχοφ αρχικά κι ο Ελ Καντουρί στη συνέχεια που κάλυψε τη θέση του Ουκρανού όταν αποσύρθηκε στον πάγκο, δεν είχαν την παραμικρή συνεισφορά δημιουργικά. Και το ένα … κακό έφερε το άλλο. Με την πάροδο του χρόνου η πίεση αυξανόταν με το χρόνο να κυλάει πλέον υπέρ των φιλοξενούμενων. Δυο πολύ καλές στιγμές με τον Βαρέλα, ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και μια κεφαλιά που ίσως και να στέρησε στον Μάτος κάτι καλύτερο ελέω κακής συνεννόησης έδωσαν μεν ελπίδα, μέχρι εκεί όμως. 

Και το τρίπτυχο των … σημαντικών ευκαιριών ολοκλήρωσε ένα φάουλ του Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις κι ενώ λίγο νωρίτερα η Βίντι έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Χότζιτς στο 86’ να δώσουν διαστάσεις θριάμβου – ενώπιων και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας που βρέθηκε στην Τούμπα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση – αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε τον αντίπαλό του στο τετ α τετ. Μοιραία ήρθαν κι οι χλιαρές αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης καθώς χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία να γίνει το καθοριστικό βήμα για την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Πλέον, η ομάδα είναι υποχρεωμένη σε δυο εβδομάδες να νικήσει τη Βίντι στην έδρα της και να επικρατήσει της Μπάτε στην Τούμπα, ώστε να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο της. 

Σημαντικό πάθημα που οφείλει να γίνει μάθημα για όλους. Και σ’ επίπεδο επιλογών αλλά και γι’ αυτούς που πήραν μια σημαντική ευκαιρία να δείξουν κάτι περισσότερο δίχως να καταφέρουν ν’ ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα όμως, μια κακή εμφάνιση κι ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα δεν μπορούν ν’ ακυρώσουν όλα όσα έχουν προηγηθεί και δεν είναι λίγα, ούτε κι αμελητέα. Ηρεμία, ανασυγκρότηση κι ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια εν όψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης την προσεχή Δευτέρα κόντρα σε μια από τις θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος ως τώρα, τον Παναθηναϊκό. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.