TAGS

  Ράλι αυτοκινήτων αποκλειστικά για... γυναίκες

  Και ελληνική παρουσία ανάμεσα στις συμμετέχουσες
  26/03/2015 • 10:30
  Ράλι αυτοκινήτων αποκλειστικά για... γυναίκες
  • shares

  Ένα ράλι με... "άρωμα γυναίκας" φιλοξένησε πρόσφατα η πόλη Γκαλάμποβο της Βουλγαρίας και, μάλιστα, ανάμεσα στις συμμετέχουσες υπήρχε και μία Ελληνίδα, η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, εδώ και χρόνια αρχισυντάκτρια της εφημερίδας "Χρόνος" της Κομοτηνής.

  Γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγελματικής "ταυτότητας" έπιασαν το τιμόνι και συμμετείχαν στον αγώνα, που εκτός από πολλά... γκάζια είχε πλατιά χαμόγελα, κύπελλα στις νικήτριες και λογιών λογιών δώρα για τις τολμηρές που έβαλαν πλώρη να κατακτήσουν ένα κατ' εξοχή ανδρικό άθλημα.

  Ο Νικολάι Τόνεφ, δήμαρχος του Γκαλάμποβο, έχει καθιερώσει το ράλι αυτοκινήτων με πλήρωμα μόνο γυναίκες, κάθε Μάρτιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, η διοργάνωση έχει καταστεί τόσο δημοφιλής ώστε στην περιοχή συρρέουν για να δουν τον αγώνα όχι μόνο κάτοικοι, αλλά και πολλοί τουρίστες.

  Φέτος, η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου προκειμένου να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα για τη γυναίκα, αλλά το ποτάμι της περιοχής είχε άλλα... σχέδια, καθώς πλημμύρισε εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Έτσι, το "ραντεβού" δόθηκε στις 22 Μαρτίου και όλοι ή μάλλον... όλες ήταν εκεί- και τα 21 πληρώματα που τελικά έλαβαν μέρος.

  Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάνκα Πέτροβα, κριτές ήταν επίσης γυναίκες, ενώ και η υποστήριξη πληρωμάτων ήταν αποκλειστικά... γυναικεία υπόθεση. Μαζορέτες και η τραγουδίστρια της ροκ μπάντας "Εντουσιάστικ" έδιναν τον εορταστικό τόνο στη διοργάνωση, από την οποία δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά στοιχεία, με τη συμμετοχή δύο αυτοκινήτων με οδηγούς... άνδρες που φορούσαν περούκες!

  Για την ιστορία, νικήτριες αναδείχθηκαν οι Μιγκλένα Γκερτζίκοβα, Ντεσισλάβα Στάμοβα και Μιλένα Ζιλιάσκοβα, ενώ βραβεύτηκαν και ξεχωριστές συμμετοχές: η Πετράνα Ιβάνοβα ως βετεράνος και η Μελαχροινή Μαρτίδου ως ξένη παρουσία με επιδόσεις. Ωστόσο, καμία από τις συμμετέχουσες δεν έφυγε παραπονεμένη, αφού για όλες υπήρχε κάποιο δώρο (καύσιμα, ποτά, αναμνηστικά κ.ά.).

  Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, η Μελαχροινή Μαρτίδου, η οποία συμμετείχε στον αγώνα μ' ένα τζιπ 4x4, τόνισε ότι "οι γυναίκες είναι το άλας της γης, πηγή ζωής, ελπίδα, δημιουργία, αισιοδοξία" και επισήμανε τον "υπεύθυνο και ουσιαστικό ρόλο της γυναίκας, που λειτουργεί καταλυτικά στις σύγχρονες κοινωνίες".

  Η διοργάνωση στο Γκαλάμποβο δεν ήταν απλώς ένας διαφορετικός αγώνας αυτοκινήτων αλλά και μία ευκαιρία αλληλογνωριμίας για τις συμμετέχουσες και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας. Μάλιστα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Γκέρι Στόεβα είχε φροντίσει ώστε να υπάρχει φιλοξενία για όλες όσες ήταν από άλλες πόλεις ή... χώρες, όπως στην περίπτωση της Ελληνίδας δημοσιογράφου.

  Η περιοχή του Γκαλάμποβο είναι γνωστή ως ενεργειακό κέντρο, αφού τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με λιγνίτη που βρίσκονται εκεί παράγουν πολύ υψηλό ποσοστό του συνόλου της ενέργειας της Βουλγαρίας. Η περιοχή είναι, επίσης, γνωστή -μεταξύ άλλων- για τα δύο ανοικτά ορυχεία της, το εργοστάσιο της Knauf που παράγει προϊόντα από γύψο που συλλέγεται από τις καμινάδες, αλλά και για ένα ρεκόρ Γκίνες: αυτό για το μεγαλύτερο κλειδί στον κόσμο!

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  23/01/2019 • 07:04

  Ματς υψηλού ανταγωνισμού σε Παρίσι, Σεβίλλη και Γλασκόβη

  Με κεκτημένη ταχύτητα η Παρί περιμένει την Στρασμπούργκ σε ένα ματς που μάλλον θα είναι ανταγωνιστικό. Πολύ πιο δύσκολο το έργο για την Μπαρτσελόνα και την Ρέϊντζερς κόντρα σε αντιπάλους λιγότερο ποιοτικούς αλλά υπολογίσιμους.