Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος στην Κοζάνη


Συγκλονιστικές είναι οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Ανθή, μητέρα τριών παιδιών, από τα χέρια του συζύγου της.

Ταυτόχρονα να σημειωθεί ότι προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ζήτησε κι έλαβε ο 40χρονος Τ.T, που, όπως αποκαλύφθηκε, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου δολοφόνησε τη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, θάβοντας στη συνέχεια το πτώμα της σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του στη συνέχεια την έπνιξε.

Με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού.

Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στις εργασίες για το κλάδεμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος.

Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι η Ανθή δεχόταν τα απανωτά χτυπήματα από τον άντρα της την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Βούλα Σαββίδου, μετά τη μάχη μέσα στο δωμάτιο ο σύζυγος την έπνιξε είτε με μαξιλάρι, είτε με μεγάλη πίεση με τα χέρια του.

Μάλιστα η δικηγόρος μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «η Ανθή ζούσε καταπιεσμένη. Ο σύζυγός της δεν της έδινε χρήματα και δεν την άφηνε να δουλέψει. Τα πεθερικά της δεν της μιλούσαν. Η αδελφή της μου είπε ότι ίσως να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση γιατί δεν ήθελε πια να έχει ερωτική επαφή μαζί του».

Οι λεπτομέρειες για το φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και η κυνική ομολογία του δράστη σοκάρουν, ενώ νέα διάσταση δίνουν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 37χρονης μητέρας τριών παιδιών. Ο συζυγοκτόνος ομολόγησε στον εισαγγελέα την αποτρόπαια πράξη του. Όπως είπε, έπνιξε το βράδυ του Σαββάτου τη σύζυγό του επειδή του ζητούσε επιτακτικά να χωρίσουν.

«Από το καλοκαίρι που έλεγε συνεχώς ότι θέλει να χωρίσουμε. Ήθελε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Μου το ξαναείπε εκείνο το βράδυ. Μαλώσαμε. Θόλωσα. Την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα. Μόλις κατάλαβα ότι είναι νεκρή την πήρα αγκαλιά, την τύλιξα σε μια κουβέρτα και την κατέβασα από την εσωτερική σκάλα στο γκαράζ. Την έβαλα στο αυτοκίνητο, την μετέφερα στο χωράφι και την έθαψα», φέρεται να είπε ο δράστης, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε ο ίδιος την εξαφάνιση της συζύγου του, αλλά συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, αναζητώντας την εναγωνίως και ανησυχώντας για την τύχη της, όπως περιέγραφε ο ίδιος μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, καθώς έπεφτε εξαρχής σε αντιφάσεις. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν οι πατερίτσες που χρησιμοποιούσε η 37χρονη, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι, το κινητό της τηλέφωνο, αλλά και τα γυαλιά μυωπίας της. Επίσης, ο δράστης είχε αμυχές στο πρόσωπο, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν από κλαδιά δέντρου στο χωράφι του. Ο δράστης “έσπασε” όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο χωράφι όπου είχε θάψει τη σύζυγό του, ομολογώντας μετά από τέσσερις ημέρες το φρικτό έγκλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.