Κοτσόλης: “Σημαντικοί οι βαθμοί” (vid)

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Κοτσόλης, παραχώρησε συνέντευξη στο Νοvasports και τον Νίκο Τζουάννη και αναφέρεται στην κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Κοτσόλης, παραχώρησε συνέντευξη στο Νοvasports και τον Νίκο Τζουάννη και αναφέρεται στην κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη, στην κούρσα τίτλου και στην παρουσία του στο Τριφύλλι.
 
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Στέφανου Κοτσόλη στο Novasports…


“Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Σκοπός της ομάδας μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληροτράχηλη ομάδα στην έδρα της. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.


Ο Παναθηναϊκός δείχνει σε αυτόν τον δεύτερο γύρο ότι πετάει συνέχεια ένα ημίχρονο σας προβληματίζει αυτό;
“Ναι αλλά δεν εστιάζουμε συγκεκριμένα σε αυτό. Δουλεύουμε γενικά στην τακτική με τον προπονητή μας. Πλέον στο σημείο που έχουμε φτάσει σημασία έχει να παίρνεις τους βαθμούς της νίκης. Όπως είπα είμαστε στην τελική ευθεία, είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί σε κάθε παιχνίδι. Σημασία έχουν οι βαθμοί και όχι οι εμφάνιση”.


Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές και σημαντικές απουσίες, τον επηρεάζουν;
“Η ομάδα έχει δείξει σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι τώρα ότι δεν στηρίζεται σε πρόσωπα. Όποια παιδιά έχουν κληθεί να αγωνιστούν έχουν παρουσιάσει πάρα πολύ καλό πρόσωπο και έχουν βοηθήσει την ομάδα. Αυτό που λέω δεν υποτιμά την αξία των παικτών που δεν αγωνίζονται κάθε φορά. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχει τύχει να λείψουν σε αρκετά παιχνίδια αλλά η ομάδα έχει ανταποκριθεί και έχει πάρει τις νίκες”.


Τι άποψη έχεις για την ομάδα του Εργοτέλη;
“Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που έχει εδραιωθεί στην Σούπερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Σπάνια κινδυνεύει με υποβιβασμό. Κυρίως κυνηγά το κάτι καλύτερο κάθε χρόνο. Νομίζω ότι δεν θα είναι το ίδιο εύκολο με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για αυτό και εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης”.


Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος με δυο βαθμούς διαφορά όμως από τον Ολυμπιακό, θεωρείς ότι είστε το φαβορί;
“Σίγουρα το προβάδισμα που έχουμε μας δίνει ένα πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα όπως κάθε ματς είναι σημαντικό. Οφείλουμε να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε τη διαφορά αυτή και στο τέλος να πάρουμε το πρωτάθλημα”


Που μπορεί να κριθεί το πρωτάθλημα;
“Νομίζω ότι κρίνεται σε κάθε αγωνιστική. Δεν μπορούμε να απομονώσουμε κάποια παιχνίδια και να πούμε ότι είναι πιο σημαντικά. Έχουν μείνει εννέα παιχνίδια, όλα τους είναι σημαντικά και οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι”.


Σαν Έλληνας αφουγκράζεσαι περισσότερο τα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας σας επηρεάζουν αγωνιστικά;
“Εδώ θα σταθώ σε αυτό που είπε και ο Λάζαρος μετά το τελευταίο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Έχουμε ανθρώπους στην διοίκηση οι οποίοι έρχονται μας ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το πως έχει η κατάσταση, μας λένε την αλήθεια οπότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Σίγουρα θα βρεθεί λύση ίσως χρειαστεί κάποιος χρόνος παραπάνω από ότι περιμέναμε. Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και να απομονώσουμε τα προβλήματα αυτά και να μην μας επηρεάσουν”.


Γνωρίζεις πολύ καλά και τη θέση του τερματοφύλακα. Ξεκίνησες σαν βασικός αλλά ένας τραυματισμός σε πήγε πολύ πίσω. Ο Στέφανος και ο Ορέστης όμως ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έχει μια πολύ καλή τετράδα γκολκίπερ;
“Ναι. Βέβαια ακόμα και όταν αγωνιζόμουν είχα πει ότι η θέση διεκδικείται καθημερινά. Εγώ είχα την ατυχία να έχω έναν ύπουλο μυϊκό τραυματισμό. Είχα υποστεί μια θλάση στο γαστροκνήμειο. Δυστυχώς όταν επανήλθα την πρώτη φορά έπαθα υποτροπή και το διάστημα που χρειάστηκε για να επανέλθω χωρίς καμία ενόχληση ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πούμε πως και γιατί συνέβη αυτό.


Σημασία έχει ότι τα παιδιά που κλήθηκαν να αγωνιστούν τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε και όπως είπα και πριν η ομάδα πρέπει να είναι πάνω από πρόσωπα, πάνω από κάθε ποδοσφαιριστή οπότε και εγώ είμαι χαρούμενος με την πορεία των συμπαικτών και συναδέλφων μου και τη πορεία της ομάδας”.


Πλέον είσαι έτοιμος να αγωνιστείς;
“Ναι δόξα το Θεό είμαι υγιείς. Αυτό έγκειται στον προπονητή. Εγώ όπως προσπαθούσα, προσπαθώ και τώρα να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και όποτε κρίνει ο προπονητής ότι πρέπει να βοηθήσω θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις”.


Θα ήθελες να πεις κάτι στον κόσμο;
“Νομίζω ότι ο κόσμος έχει συναίσθηση της προσπάθειας που καταβάλει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς το καλοκαίρι είχαμε έναν οδυνηρό Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Πριν από λίγο καιρό μείναμε έξω και από το Κύπελλο οπότε πρέπει όλοι συσπειρωμένοι να διεκδικήσουμε τον τίτλο που έχει μείνει, τον τίτλο του πρωταθλητή. Διότι μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι η χρονιά έχει κάπως σωθεί και έχουμε καταφέρει κάτι”.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.