11 ξένοι στην ίδια χώρα

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί όλοι μας ότι τις θέσεις που πιάνουν ξένοι ποδοσφαιριστές στις ελληνικές ομάδες θα μπορούσαν να τις είχαν ελληνόπουλα που θα αγωνίζονταν με περισσότερο πάθος; Πολλές είναι η απάντηση! Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι ξένοι που τιμούν τα χρήματα που βγάζουν στη χώρα μας και σέβονται τους εργοδότες τους.

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί όλοι μας ότι τις θέσεις που πιάνουν ξένοι ποδοσφαιριστές στις ελληνικές ομάδες θα μπορούσαν να τις είχαν ελληνόπουλα που θα αγωνίζονταν με περισσότερο πάθος; Πολλές είναι η απάντηση! Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι ξένοι που τιμούν τα χρήματα που βγάζουν στη χώρα μας και σέβονται τους εργοδότες τους.

Το novasports.gr συνέθεσε μια εντεκάδα επιλέγοντας από την πλειάδα των αλλοδαπών που αγωνίζονται στην Ελλάδα και κάλλιστα θα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα στη χώρα μας.

Τερματοφύλακας: Ρόι Κάρολ

Ήρθε στα 34 του στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ και μαζί του έφερε όλες τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει στην καριέρα του με κορωνίδα αυτών, όλα όσα έζησε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την Κρήτη την λάτρεψε στις καλοκαιρινές του διακοπές και τώρα ανταποδίδει με την προσφορά του στους Κρητικούς. Σταθερός στις επεμβάσεις και τις εξόδους του έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ στην επάνοδο του στη Super Laegue.

Στόπερ: Όλοφ Μέλμπεργ

Η ποιότητα και ο επαγγελματισμός του Σουηδού ανεβάζουν κλάση την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Στο πλευρό του βελτιώνονται κι οι υπόλοιποι αμυντικοί των ερυθρολεύκων. Αυτό που χαρακτηρίζει όμως τον Μέλμπεργκ είναι η σιγουριά που βγάζει προς τους συμπαίκτες του και ο φόβος που νιώθουν οι αντίπαλοι του στην προσπάθειά τους να τον περάσουν. Αναμφισβήτητα όσο ο Σουηδός είναι καλά, η άμυνα του Ολυμπιακού δε θα έχει πρόβλημα.

Στόπερ: Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

Η φετινή χρονιά του «Μπουμ» αποδεικνύει γιατί ήταν σοφή η επιλογή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τον κρατήσουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Γάλλος αποτελεί τον πιο αξιόπιστο αμυντικό του τριφυλλιού ενώ δεν παραλείπει να σκοράρει κιόλας όποτε του δοθεί η ευκαιρία, κυρίως σε κάποια στημένη φάση. Προσαρμοσμένος πλήρως στα εν Ελλάδι δεδομένα ο Μπουμσόνγκ κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι τόσο στην περιοχή της ομάδας του όσο και στην αντίπαλη.

Δεξί μπακ: Έτο

Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη θέση. Μεγάλα πνευμόνια, συνεχές τρέξιμο και ανεβοκατεβάσματα από τον Έτο, δίνουν δύναμη σε όλη τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ. Η συνεργασία του με τον Σαλπιγγίδη είναι εξαιρετική, καθώς το γεγονός ότι ο Έτο φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στον Σαλπιγγίδη να μπαίνει μες την περιοχή που είναι και ο φυσικός του χώρος.

Αριστερός μπακ: Λίνο

Ο έτερος μπακ του ΠΑΟΚ και συμπατριώτης του Έτο, προσφέρει τα ίδια στοιχεία ακριβώς στον Δικέφαλο με αυτά του Έτο. Ο Λίνο όμως έχει και πολύ καλά στημένα με αποτέλεσμα να δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη εστία άμεσα με μια εκτέλεση φάουλ, ή έμμεσα με συστημένες μπάλες προς τους συμπαίκτες του.

Αμυντικό χαφ: Φρανθίσκο Ζουέλα

Η επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο προτιμήθηκε ο Ανγκολέζος άσος του Ατρόμητου γιατί έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του να έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Ζουέλα αγωνίζεται τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός χαφ όπου έχει αγωνιστεί φέτος στα περισσότερα ματς. Δυναμικός αμυντικός ποδοσφαιριστής, απροσπέλαστος δίνει πολύτιμες λύσεις στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ενώ είναι και ηγετικός μες τον αγωνιστικό χώρο βοηθώντας τους συμπαίκτες του.

Δεξί χαφ: Αντελίνο Βιερίνια

Κοσμεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα μας τα τελευταία χρόνια και τιμά τη χώρα μας με κάθε μαγική του ενέργεια και με κάθε υπέροχο γκολ του. Πολλοί απορούν πως έχει μείνει για τέταρτη διαδοχική σεζόν στο Δικέφαλο του Βορά, με τις σειρήνες από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να ηχούν γλυκά στα αυτιά του. Η ποδοσφαιρική του ευφυΐα είναι απαράμιλλη, η αίσθηση του γκολ εκπληκτική και ο τρόπος που ξεπερνά τους αντιπάλους του για σεμινάρια. Χωρίς αυτόν, η αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΚ θα ήταν διαφορετική.

Αριστερό χαφ: Λεονάρντο

Σε μία χρονιά που η ΑΕΚ έχασε πολλά από τα αστέρια της, ο Λεονάρντο προσπαθεί να σηκώσει στις πλάτες του μια πληγωμένη ομάδα και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει καλά. Στα 25 του χρόνια αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της Ένωσης και έχει δείξει ότι μπορεί να την πάρει από το χέρι σκοράροντας σε κάθε μεγάλο ματς. Με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και με άψογα τελειώματα των φάσεων ο Λεονάρντο μπορεί να αποτελέσει τον νέο ηγέτη της ΑΕΚ.

Δεξί χαφ-εξτρέμ: Κέβιν Μιραλάς

Ήρθε πέρσι στην Ελλάδα και η προσωπική του φιλοδοξία συνδυάστηκε με το αστείρευτο ταλέντο του δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ο ορισμός του σύγχρονου επιθετικού που κινείται με την ίδια άνεση εντός κι εκτός περιοχής, σκοράροντας ακατάπαυστα. Μεγάλο του προσόν η ταχύτητα του και δη η αντοχή στην ταχύτητα, αλλά και η καλή κοφτή του ντρίπλα με την οποία ξεπερνά εύκολα τους αντιπάλους του. Και φανταστείτε ότι φέτος έχει ήδη εννιά γκολ έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες.

Αριστερό χαφ-εξτρέμ: Σεμπαστιάν Λέτο

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει καταφέρει να πάρει από τον Λέτο όσα δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ο Αργεντινός ότι μπορεί να προσφέρει. Σε έναν ελεύθερο ρόλο «τρομάζει» κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα έχοντας σκοράρει 14 φορές σε 12 ματς! Ο Λέτο είναι για την ώρα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον λαβωμένο (σε σχέση με πέρσι) Παναθηναϊκό. Άγνωστο το πόσο θα αντέξει ακόμα σε αυτό το ρυθμό, αλλά τα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για τους πράσινους. Δύσκολα μπορεί να τον κόψει κανείς με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι αμυντικοί να επιστρατεύουν ακόμα και αντικανονικούς τρόπους για να τον σταματήσουν.

Σέντερ φορ: Ράφικ Τζιμπούρ

Ο «τρομοκράτης» του Ολυμπιακού πυροβολεί ακατάπαυστα και έχει σκοράρει εννιά φορές. Κλασσικός σέντερ φορ περιοχής που ωστόσο αν χρειαστεί θα βγει από αυτήν για να βοηθήσει δημιουργικά. Ο Τζιμπούρ είναι ένας επιθετικός που έχει σε μεγάλο ποσοστό την αίσθηση του γκολ και μπορεί να τελειώνει τις φάσεις σε πρώτο χρόνο. Αφήστε δε που σχεδόν πάντα βρίσκεται στον σωστό τόπο την κατάλληλη στιγμή (βασικό προσόν ενός επιθετικού). Έχει ταιριάξει στον Ολυμπιακό και όσο τον τροφοδοτούν ο Ιμπαγάσα και η παρέα του, εκείνος θα τους βγάζει ασπροπρόσωπους.

* Ασφαλώς και υπάρχουν κι άλλοι ξένοι στην Ελλάδα που προσφέρουν στις ομάδες τους, ωστόσο εμείς επιλέξαμε εκείνους που μας βοήθησαν στο να συνθέσουμε μια δυνατή ενδεκάδα. Σε αυτήν για παράδειγμα εύκολα θα χωρούσε ο Ζέκα που πραγματικά αποτελεί αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.