Οικονόμου: «Θα λείψει ο Διαμαντίδης»

Ο Νίκος Οικονόμου υπογράμμισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, στο τέλος τα εφετινής αγωνιστικής σεζόν.

Ο Νίκος Οικονόμου υπογράμμισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, στο τέλος τα εφετινής αγωνιστικής σεζόν. Παράλληλα, ο Έλληνας κόουτς ανέλυσε την ήττα του Ολυμπιακού από τη Χίμκι και τις πιθανότητες που έχει ο Παναθηναϊκός για την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου. Ο Οικονόμου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Χίμκι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και κυρίως δεν περίμενε κανείς τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα για τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή το παιχνίδι ξέφυγε από τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μας είχε συνηθίσει σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας να παίζει έτσι. Δεν έχει δείξει στο παρελθόν τέτοια εικόνα σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι» 

Για το αν επηρέασε η κούραση: «Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ και μηχανές. Είναι άνθρωποι. Είδαμε ότι ο Πρίντεζης είχε πρόβλημα. Πάντως η κόπωση ήταν ίδια και για τις δύο ομάδες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν κερδίζεις εκτός έδρας. Καμιά φορά ξεχνάμε το πως είναι να είσαι αθλητής. Δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο με κατεβασμένα χέρια για να χάσει. Και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι βαριά φανέλα, αλλά επηρεάστηκαν οι παίκτες από την κρισιμότητα του ματς. Ήταν και το δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα παιχνίδια ήταν αυτά. Αν χανόταν το ματς με τον Άρη, ίσως λειτουργούσε καλύτερα η ομάδα». 

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω να υπάρχει φαβορί. Εκείνος που έχει το πλεονέκτημα έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά έχουμε δει και από τις δύο πλευρές τις έδρες να σπάνε. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα» 

Για το αν κάνει καλά ο Διαμαντίδης που σταματάει: «Μόνο ο αθλητής ξέρει πότε να σταματήσει. Εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Προφανώς θέλει να χαρεί την οικογένεια του, την οποία έχει στερηθεί αρκετά. Ο Διαμαντίδης θα λείψει όχι μόνο από το ελληνικό, αλλά και από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα χάσει όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ από την παρουσία του. Έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και στον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Θα λείψει η φανέλα με τον αριθμό 13». 

Για Παναθηναϊκό και αν μπορεί να πάει στο Final Four: «Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού και κανείς δεν θα ήθελε να παίξει ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού το αν θα παέι στο final four ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Γιατί είναι ο Παναθηναϊκός. Καμία ομάδα δεν θέλει να συναντήσει τον Παναθηναϊκό» 

Για τους Έλληνες παίκτες: «Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού με τους Έλληνες δεν το βλέπουμε. Κάθε χρονιά ξεκινάει με αυτό το πρότζεκτ, αλλά αυτό ακόμα δεν το έχουμε δει στην πράξη. Εμείς με τον Φράνγκι για παράδειημα, είχαμε την τύχη και παίξαμε σε μικρή ηλικία. Πήραμε την ευκαιρία που θέλαμε. Κάποιος μας την έδωσε. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει βάση τους Έλληνες παίκτες. Είναι απαραίτητο το ελληνικό στοιχείο και πρέπει όλες οι ομάδες να στραφούν προς τα εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.