Η πρεμιέρα του Γκιώνη στην Πολωνία

O Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι οι πρώτοι χρονικά, που πηγαίνουν στο εξωτερικό ώστε ν’ αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους με τα ξένα σωματεία. Ο Σγουρόπουλος αναχωρεί αύριο για τη Σουηδία και θα ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα, την Έσλοβ, εν όψει της έναρξης της 1ης κατηγορίας στις 4 Σεπτεμβρίου.

Το καλοκαίρι τελειώνει και οι διεθνείς αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επανέρχονται σιγά-σιγά σε ρυθμούς αγώνων. O Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι οι πρώτοι χρονικά, που πηγαίνουν στο εξωτερικό ώστε ν’ αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους με τα ξένα σωματεία. Ο Σγουρόπουλος αναχωρεί αύριο για τη Σουηδία και θα ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα, την Έσλοβ, εν όψει της έναρξης της 1ης κατηγορίας στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Γκιώνης μεταβαίνει μεθαύριο στην Πολωνία για την επιστροφή του στην Μπογκόρια Γκρότζισκ, στην οποία είχε αγωνιστεί και την περίοδο 2016-2017. Για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας μάλιστα, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, υπάρχει είδηση: Ο αγώνας της ομάδας του Έλληνα άσου θα διεξαχθεί στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας και θ’ αποτελέσει μέρος μεγάλης γιορτής των Πολωνών για την επέτειο των 100 χρόνων για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας στη χώρα.

Την 1η Σεπτεμβρίου η Μπογκόρια αγωνίζεται ως γηπεδούχος απέναντι στην Γκβιάζντα Μπίντγκοζ. Την ίδια μέρα η χώρα γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ανεξαρτησία της και με αυτή την αφορμή η εθνική ομοσπονδία του αθλήματος αποφάσισε να οργανώσει εθνικό φεστιβάλ πινγκ πονγκ στο μεγαλύτερο πολωνικό στάδιο. Το ονομάζει «Pingpongowy PGE Narodowy» και του δίνει τεράστια έκταση, καθώς θα τοποθετήσει στο γήπεδο 100 τραπέζια, θα πραγματοποιήσει αγώνες παίδων και εφήβων με συμμετοχές απ’ όλα τα κλαμπ της χώρας, αλλά και το μεγαλύτερο φιλικό τουρνουά για ερασιτέχνες, που έχει γίνει ποτέ στην Πολωνία! Επίσης, θ’ ανακοινωθεί επίσημα και με κάθε τιμή η αποχώρηση από την ενεργό δράση του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού Λουτσιάν Μπλάστζικ και γι’ αυτόν τον λόγο θα βρεθούν στη Βαρσοβία αστέρες της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης: Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ και ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον.   

Η Μπογκόρια θέλησε να γίνει κομμάτι των εκδηλώσεων. Το εορταστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει στις 10 και στις 14:00 υπάρχει η αναμέτρησή της με τη Γκβιάζντα. Θα δημιουργηθεί αγωνιστικός χώρος και πρόχειρη κερκίδα στην αίθουσα των VIP του σταδίου, θα μπουν δύο τραπέζια κι αφού προηγηθεί επίδειξη από τον Μπλάστζικ και τα προαναφερόμενα φημισμένα ονόματα, θα γίνει ο αγώνας! Φυσικά, στην επανεμφάνισή του με την Μπογκόρια περιμένει ανυπόμονα και ο Γκιώνης αυτό το ξεχωριστό σκηνικό.

Οι διοργανωτές είναι σίγουροι ότι πέρα από τα παιχνίδια ερασιτεχνικού πινγκ πονγκ στον ανοιχτό χώρο θα συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και η δράση προς τιμήν του Μπλάστζικ μαζί με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σημειώνουμε ότι ο Πολωνός άσος, που όπως είπε θα συνεχίσει στο άθλημα και θ’ αφοσιωθεί στην προπονητική, είχε έρθει προ ετών στη χώρα μας και δίδαξε σε καμπ προετοιμασίας στο Porto Hydra. Θυμίζουμε ακόμα ότι στο στάδιο της Βαρσοβίας διεξήχθησαν συναντήσεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2012 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Στη Σουηδία η Σούπερ Λίγκα των ανδρών αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα και ο Σγουρόπουλος πάει από τώρα στο Έσλοβ για να προετοιμαστεί με τους νέους συμπαίκτες του. Η Έσλοβ έχει στο πρόγραμμα δύο ματς μέσα σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 και 6 Σεπτεμβρίου. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων θα γυρίσει στην Αθήνα στις 8 του μήνα. Να προστεθεί ότι η 1η εθνική κατηγορία των γυναικών, όπου φέτος θ’ αγωνιστούν τρεις διεθνείς αθλήτριές μας (Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου), κάνει εκκίνηση στα μέσα Σεπτεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.