“Ήρωας” ο Ικάρντι στο φινάλε! (video)

Ο Μάουρο Ικάρντι με γκολ στις καθυστερήσεις έκρινε το ντέρμπι με τη Μίλαν (1-0). Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς οι νερατζούρι!

Η Ίντερ θριάμβευσε επί της Μίλαν στο ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα νούμερο 222, με γκολ του αρχηγού της Μάουρο Ικάρντι στις καθυστερήσεις του ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν το επάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως η Μίλαν κατάφερνε να κρατάει το μηδέν και παράλληλα να μένει επικίνδυνη. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πηγαίνει με εξαιρετική ψυχολογία στο Καμπ Νου για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα!

Σφυροκόπημα και από ενα ακυρωθέν γκολ!

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους η Ίντερ κατάφερε να ισορροπήσει την εικόνα του ματς, μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες της Μίλαν από Σούσο και Τσαλχάνογλου. Μάλιστα στο 12ο λεπτό η Ίντερ άγγιξε το 1-0, αλλά ο διαιτητής Μάρκο Γκουίντα με τη βοήθεια του VAR, ακύρωσε το γκολ του Ικάρντι σε μια δύσκολη φάση. 

Από εκεί και πέρα η Ίντερ κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες μάχες στο χώρο του κέντρου, την ώρα που ο Τζενάρο Γκατούζο προτίμησε να δώσει πιο παθητικό ρόλο στην ομάδα του, κρατώντας τα μπακ του, Ροντρίγκεζ και Καλάμπρια σε περισσότερο αμυντικό ρόλο. 

Ένα από τα πιο δυναμικά ζευγάρια του ματς ήταν εκείνο του Μπίγλια της Μίλαν με τον Ναϊνγκολάν της Ίντερ. Μάλιστα ο Βέλγος μέσος των «νερατζούρι» αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας τραυματισμού στο 30ο λεπτό. 

Ένας από τους παίκτες της Ίντερ που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ ήταν ο Στέφαν Ντε Φράι. Ο Ολλανδός έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αρχής γενομένης στο 31’ με κεφαλιά με τον Ντοναρούμα να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση. Στο 34’ ο Ντε Φράι με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Μίλαν, στη σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος!

Η Ίντερ είχε κάποιες ευκαιρίες με Βρσάλικο, Βαλέρο και Πολιτάνο, όμως η Μίλαν ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σούσο στο 42’, όμως και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Ο Σούσο σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε την πλάτη του Ρομανιόλι, από εκεί κατέληξε στον Σούσο ο οποίος την έστειλε στα δίκτυα από θέση οφσάιντ.  

Η στατιστική εικόνα του πρώτου μέρους “μίλησε” μέσω των αριθμών για ισορροπία, όμως η Ίντερ είχε ξεκάθαρα την υπεροχή! 

Άναρχο παιχνίδι, ο Ικάρντι «ξέρανε» τη Μίλαν στην εκπνoή

Το δεύτερο μέρος ήθελε την Ίντερ να παραμένει επιθετική και να χάνει ευκαιρίες, όμως η Μίλαν έδειχνε να ελέγχει την ενέργεια των νερατζούρι. Μάλιστα οι ροσονέρι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει γκολ με τον Σούσο, τον Τσαλχάνογλου και τον Ιγκουαίν. 

Η Ίντερ προσπάθησε με πολλούς τρόπους να πετύχει γκολ επί της Μίλαν, χάνοντας ευκαιρίες με Βαλέρο, Βεσίνο, Πολιτάνο και Μπρόζοβιτς, όμως μετά το 75ο λεπτό το παιχνίδι άνοιξε με τους ροσονέρι να ανεβαίνουν στην επίθεση, αναζητώντας το γκολ της νίκης. 

Οι γηπεδούχοι «λυτρώθηκαν» σε ένα ματς που έμοιαζε πως θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ, με τον Μάουρο Ικάρντι στο 92ο λεπτό. Ο Βεσίνο έβγαλε εκπληκτική σέντρα από τα δεξιά, ο Μουστάκιο «έχασε» τον Ικάρντι και ο Αργεντινός εκτέλεσε με κεφαλιά τον Ντοναρούμα!

Στο “Τζουζέπε Μεάτσα” επικράτησε πανζουρλισμός μετά το τέρμα της Ίντερ, αλλά και με το σφύριγμα της λήξης!

Λογική η αφιέρωση του post της Ίντερ στο twitter στον 25χρονο επιθετικό, λίγο μετά το τέλος. 



Ήταν το τέταρτο γκολ του Ικάρντι στη σεζόν και κάπως έτσι κρίθηκε το ντέρμπι νο 222 μεταξύ Ίντερ και Μίλαν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.