Στον τελικό η τετράκωπος

29/05/2015 • 15:38
Στον τελικό η τετράκωπος
  • shares
Μία απευθείας πρόκριση σε τελικό και μία απευθείας πρόκριση σε ημιτελικό εξασφάλισαν τα ελληνικά κουπιά, στην 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας, στο Πόζναν της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, η πιο επιτυχημένη βάρκα της ΕΚΟΝΦΣ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέλαβε την 1η θέση στα προκριματικά σήμερα και «έκλεισε θέση» στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (31/5) όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Πλήρωμα της ελληνικής τετρακώπου αποτελούν οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος.
Στα ημιτελικά του διπλού σκιφ των γυναικών προκρίθηκαν ως 2ες της προκριματικής σειράς τους, οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Σημαντική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελούν νέο πλήρωμα, αφού δεν έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί στο διπλό σκιφ.
Για εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών με τις Αμαλία Τσιάβου και Γεωργία Δημάκου, οι οποίες θα διεκδικήσουν σε επαναληπτικό αγώνα την πρόκρισή τους αργότερα σήμερα. Συνολικά, έξι ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω επαναληπτικών σήμερα. Εκτός από τις Τσιάβου/Δημάκου, αυτοί είναι: Η Θωμαή Εμμανουηλίδου στο σκιφ ελαφρών βαρών (5η), ο Λευτέρης Κόνσολας στο σκιφ ανδρών (3ος), η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Γιώργο Κόνσολα-Γιάννη Πέτρου (3οι), ο Παναγιώτης Μαγδανής (4ος) στο σκιφ ελαφρών βαρών και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Σπύρο Γιάνναρο και Στέφανο Ντούσκο (4οι).
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/08/2019 • 08:23

Ποιοτικό προβάδισμα για Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Λοριάν (video)

Προβάδισμα νίκης μέσα από ορατά εμπόδια έχουν ως φιλοξενούμενες η Ντόρτμουντ, η Ίλβες και η Σεβίλλη. Ως αουτσάϊντερ παίζουν Άντερλεχτ και Χόμπρο περισσότερο λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών τους όχι λόγω της αξίας των αντιπάλων τους