Σαμαράς: Οχι σε μειώσεις μισθών και νέους φόρους

«Θα αλλάξουμε και το μοντέλο ανάπτυξης που χρεοκόπησε αλλά και το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Ζάππειο όπου παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα αλλάξουμε και το μοντέλο ανάπτυξης που χρεοκόπησε αλλά και το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Ζάππειο όπου παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
«Μέχρι τώρα ξοδεύαμε δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας, παράγαμε όλο και λιγότερα και καταναλώναμε όλο και περισσότερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα, τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται απο τα προνόμια των λίγων, οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα» είπε αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους και επιστήμονες αλλά και στη ναυτιλία, τον ορυκτό πλούτο, τη δυναμική του τουρισμού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην προοπτική της ΑΟΖ χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Κύπρου

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην κριτική του απέναντι στη συνταγή του Μνημονίου: «Είχαμε από την αρχή δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε και τους το λέγαμε. Επαληθευτήκαμε σε όλα, δυστυχώς. Και έπεσαν έξω σε όλα. Λέγαμε να περικοπεί το έλλειμμα. Ναι. Αλλά με περικοπή της δημόσιας σπατάλης, όχι με οριζόντιες περικοπές. Από την αρχή μιλήσαμε για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Τώρα το κατάλαβαν αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Από την αρχή τούς είπαμε ‘όχι στην αύξηση των φόρων’. Τώρα βλέπουν ότι οι φόροι σε ύφεση απλά γεμίζουν την Ελλάδα λουκέτα (…) Τσακωθήκαμε ακόμη και με τους εταίρους μας…. κι όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση και να γίνει το κούρεμα επιμείναμε και πάλι ότι τα μέτρα είναι λάθος».

Αιτιολόγησε εκ νέου την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης από τη Νέα Δημοκρατία: «Αλλίμονο αν αφήναμε την Ελλάδα απομονωμένη στο χείλος της χρεοκοπίας. Αλλωστε αυτό εγκυμονούσε και σοβαρούς εθνικούς κινδύνους (…)

Παραμένει άφθονη η σπατάλη του Δημοσίου

Αναφερόμενος στα ύψους 11.5 δισ. μέτρα του Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Για τα μέτρα του Ιουνίου, η απάντηση είναι απλή. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από περικοπή σπατάλης. Γιατί υπάρχει άφθονη. Και δεν την άγγιξαν καν. Και όποιος έχει αμφιβολία ας δει το πάρτυ με το ΙΚΑ Καλλιθέας αλλά και τις συντάξεις μαϊμού (…) Δεν γίνεται να κόβεις τις συντάξεις του κοσμάκη όταν συνεχίζεις να έχεις δημόσιες εταιρίες με τέτοια ελλείμματα (…) Τραίνα και αστικές συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα πάνω από 1,.5 δισ. Θέλω κι εγώ τα καλύτερα τραίνα. Αλλά κόμπος που δεν λύνεται, θα κόβεται», τόνισε ο κ. Σαμαράς που προανήγγειλε ιδιωτικοποίηση του δσιδηροδρομικού έργου του ΟΣΕ. «Ο,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηρτιστικά

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε επίσης:
Αύξηση του φόρου στα κέρδη στα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ
Αποζημίωση στους μικρο – ομολογιούχους «Εκαναν πατριωτική επένδυση. Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρίοπος να γίνει. Κυρίως με επενδυτικά κίνητρα ή φορολογικές ελαφρύνσεις.

Προσδιορισμό πλαφόν στις δόσεις των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους», είπε.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρξουν νέοι φόροι ούτε νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού. «Δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα πάντα, ώστε οι περικοπές δαπάνης να γίνουν από τη σπατάλη που υπάρχει παντού».

Επιπλέον και κατά την περιγραφή του στόχου για μείωση της γραφειοκρατίας, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκεμικρή κυβερνητική δομή με 10 υπουργεία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.