Προϊστορία για όλα τα γούστα!

Ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με τις δύο ομάδες να έχουν μέχρι στιγμής από 39 βαθμούς, βλέποντας το τρένο των playoffs να ξεμακραίνει. Θέλοντας να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την πέμπτη θέση, πρέπει να πάρουν το κυριακάτικο τρίποντο. Το «Novasports.gr» θυμάται στιγμές απ' την πλούσια προϊστορία των δύο ομάδων...

Ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με τις δύο ομάδες να έχουν μέχρι στιγμής από 39 βαθμούς, βλέποντας το τρένο των playoffs να ξεμακραίνει. Θέλοντας να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την πέμπτη θέση, πρέπει να πάρουν το κυριακάτικο τρίποντο. Το «Novasports.gr» θυμάται στιγμές απ’ την πλούσια προϊστορία των δύο ομάδων…

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό!

Ο Άρης στην πρώτη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στη Superleague άφησε με τον ενθουσιασμό τη νεοφώτιστη ομάδα της Αρκαδίας, που είχε ήδη κάνει αρκετές ζημιές στους ισχυρούς του πρωταθλήματος. Ο Άρης έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας απ’ την Τρίπολης (0-0) και κέρδισε άνετα με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης με γκολ των Κόκε και Μάρκο Αουρέλιο.

Αντιστροφή ρόλων!

Την επόμενη χρονιά το σενάριο αντιστράφηκε και ο Αστέρας ήταν αυτός που χαμογέλασε με συγκομιδή τεσσάρων πόντων απ΄ τα δύο ματς με τον Άρη. Στη Θεσσαλονίκη οι κίτρινοι είδαν τον Λούσιο Φιλομένο να ανοίγει το σκορ στο 13′, όμως στο 27′ ο Κόκε πέτυχε και πάλι γκολ για το τελικό 1-1. Στην Τρίπολη ο Αστέρας του Νίκου Κωστένογλου, οποίος ανέλαβε την μετά Καρβαλιάλ εποχή συνέτριψε τον Άρη του Ιομάρ Μαζίνιο με 4-0. Οι Αρκάδες πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη τους στη Superleague μέχρι στιγμής με τα γκολ να πετυχαίνουν τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Απ’ τους σκόρερ μοναδικός επιθετικός ήταν ο Καούνος, με τους υπόλοιπους τρεις να αγωνίζονται στη μεσαία (Μπαστία, Καρντόσο) και στην αμυντική γραμμή (Μαρσελάο).

Η χρονιά του Αστέρα!

Η σεζόν 2009-2010 άνηκε στον Αστέρα σε ό,τι αφορά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, μια και οι Αρκάδες με δύο νίκες έκαναν το απόλυτο απέναντι στον Άρη. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αστέρας πήρε τη νίκη με τον Σαλόντζι Ουντότζι να σκοράρει στο 11ο λεπτό. Ήταν το δεύτερο γκολ του Νιγηηριανού επιθετικού απ’ τα πέντε που πέτυχε συνολικά με τη φανέλα του Αστέρα. Πλέον στον πάγκο της ομάδας της Τρίπολης καθόταν ο Βαγγέλης Βλάχος, ενώ σ’ εκείνον του Αστέρα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Οι Τριπολιτσιώτες ζευγάρωσαν τις νίκες τους στην έδρα τους, επικρατώντας του Άρη με 2-1. Έντερ και Μπαρτολίνι έκαναν το σκορ 2-0 πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι. Ο αρχισκόρερ των συναντήσεων Σέρχιο Κόκε πέτυχε το τρίτο του γκολ επί του Αστέρα, όμως αυτή τη φορά απλά μείωσε την έκταση του σκορ στο τελικό 2-1.

Η χρονιά του Άρη!

Απόλυτα μοιρασμένα μοιάζουν τα κουκιά των δύο ομάδων, αφού την επόμενη σεζόν 2010-2011 οι κίτρινοι κέρδισαν και στα δύο ματς τον Αστέρα. Στο σπίτι τους τη δουλειά έκανε ο Νέτο με γκολ στο 56ο λεπτό σ’ ένα απ’ τα τελευταία ματς του Άρη με τον Κούπερ στον πάγκο του. Στην Τρίπολη με τις δύο ομάδες να έχουν αλλάξει πλέον προπονητές ο Άρης κέρδισε με 2-1. Ο Ορόθκο (35′) μπορεί να άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα, όμως ο Κόκε (44′) με ακόμα ένα γκολ επί της ομάδας της Τρίπολης (το τέταρτο συνολικά), και ο πρώην αρχηγός του Αστέρα, Νίκος Λαζαρίδης (65′) χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους. Στον πάγκο του Αστέρα καθόταν ο Παύλος Δερμιτζάκης, ενώ σ’ εκείνο του Άρη ο νυν προπονητής των Αρκάδων, Σάκης Τσιώλης. Ήταν το τρίτο απ’ τα πέντε συνολικά διπλά με τα οποία έκλεισε ο Άρης την περσινή σεζόν.

Με υπογραφές Τσίωλη και Ουσέρο!

Στο ματς του φετινού πρώτου γύρου ο Φρανσίσκο Ουσέρο πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 στο 31ο λεπτό. Αυτή τη φορά ο Σάκης Τσιώλης καθόταν στον πάγκο του αστέρα, καταφέρνοντας μέσα σε οκτώ μήνες να κερδίσει σαν προπονητής την πρώην και τη νύν του ομάδα, αλλάζοντας στρατόπεδα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.