Κίνητρό της η Κολομβία...

Έμαθε να ζει μακριά από την οικογένεια της από τα 13 της χρόνια. Από την κατηγορία των νεανίδων βιώνει τον πρωταθλητισμό. Η Κατερίν Ιμπαργκουέν εξομολογείται ότι η επιτυχία της δεν είναι προσωπική. Είναι υπόθεση όλης της Κολομβίας...
0
'Αγγελος Στυλιάδης
06/09/2018 • 17:49
Η Ιμπαργκουέν
  • shares
Έμαθε να ζει μακριά από την οικογένεια της από τα 13 της χρόνια. Από την κατηγορία των νεανίδων βιώνει τον πρωταθλητισμό. Η Κατερίν Ιμπαργκουέν εξομολογείται ότι η επιτυχία της δεν είναι προσωπική. Είναι υπόθεση όλης της Κολομβίας...

"Οι επιτυχίες στον αθλητισμό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα μου. Μου αρέσει που μπορώ να εμπνεύσω τα νέα παιδιά, γιατί έτσι ξεκινούν να έχουν όνειρα. Οι Κολομβιανή αθλητές υψηλού επιπέδου μπορούν να κάνουν όλη τη χώρα υπερήφανη και τους ανθρώπους χαρούμενους να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα για εμάς. Τα παιδιά έχουν πάντα όνειρα. Και σίγουρα μπορούν να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές τους", ανέφερε η 34χρονη Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ιμπαργκουέν μίλησε και για το μυστικό της επιτυχίας της: "Νομίζω πως το μυστικό είναι η προετοιμασία κάθε χρόνο. Ο προπονητής μου με προετοιμάζει ιδανικά. Επίσης έχω την στήριξη της οικογένειάς μου, κάτι επίσης καθοριστικό για την εξέλιξη των πραγμάτων. Η αφοσίωση και η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για να πετύχεις".

Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της Κολομβιανής αθλήτριας του τριπλούν έχει το Μονακό και η ίδια εξηγεί τον λόγο. "Σε αυτή την πόλη έκανα το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας μου (15.31μ.). Ήταν κάτι που ονειρευόμουν και το πέτυχα. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν έρθει σε περιόδους που όλα κυλούν καλά. Το Μονακό είναι αγαπημένη μου πόλη και τα Ντάιαμοντ Λιγκ αγαπημένα μίτινγκ. Ιδιαίτερα μετά από εκείνη την ημέρα το 2014...

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε σημεία της δικής της διαδρομής: "Έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στην καριέρα μου. Θυσίασα πολλά για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι. Η οικογένειά μου είναι πολύ μακριά. Έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν 13ων ετών και έμαθα να ζω μόνη μου. Αυτό ήταν το δυσκολότερο κομμάτι για μένα και γι' αυτό είμαι πραγματικά ιδιαίτερα υπερήφανη που τα έχω καταφέρει. Είμαι υπερήφανη ασφαλώς και για κάθε μετάλλιο, για κάθε νίκη".

Η Ιμπαργκουέν ήταν αήττητη για 4 χρόνια από το 2012 έως το 2016, διάστημα στο οποίο μεταξύ άλλων διακρίσεων, ήταν πρώτη στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο και τρεις φορές  σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
26/06/2019 • 09:48

Αγώνας με ενθουσιασμό στο Κάϊρο

H Αίγυπτος με τον ενθουσιασμό της μπορεί αν πετύχει σπουδαία πράγματα στην διοργάνωση. Το Κογκό απογοητεύοντας στην πρεμιέρα είναι αναγκασμένο να πάει σε έναν ρυθμό αναζήτησης ουσίας.