Μπελιμπασάκη-Τσιάμης: "Το μυαλό όλων μας στα θύματα" (video)

Η Μαρία Μπελιμπασάκη και ο Δημήτρης Τσιάμης, επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο έχοντας στις αποσκευές τους, ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα και χάλκινο στο άλμα εις τριπλούν αντίστοιχα.
13/08/2018 • 17:45
Τσιάμης-Μπελιμπασάκη
  • shares
Η Μαρία Μπελιμπασάκη και ο Δημήτρης Τσιάμης, επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο έχοντας στις αποσκευές τους, ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα και χάλκινο στο άλμα εις τριπλούν αντίστοιχα. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είπε χαρακτηριστικά κατά την άφιξή της στο "Ελ. Βενιζέλος": 

"Πήγα πολύ προετοιμασμένη σε αυτόν τον αγώνα, ήξερα τι έπρεπε να κάνω και δούλεψα πολύ σκληρά με τον προπονητή μου. Μπήκα με ψυχή στον αγώνα, ήξερα τι μπορούσα να κάνω. Είναι δύσκολο αγώνισμα με παρατεταμένη ταχύτητα. Στάθηκα επάξια απέναντι σε αθλήτριες με πολύ μεγάλα ρεκόρ. 

Είναι μόνο η αρχή, από τη στιγμή που ανακάλυψα ποιο είναι το αγώνισμα που μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα σε σχέση με τα 200 μέτρα, θα δώσω το βάρος εκεί. Έχει πολλούς αγώνες μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, θα προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. 

Ήταν μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή για εμένα. Παρακολουθούσα τις εξελίξεις στην τηλεόραση. Είναι δύσκολη αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες. Αφιερώνω το μετάλλιο και το ρεκόρ σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους".

Ο 36χρονος Δημήτρης Τσιάμης, με τη σειρά του ανέφερε:

"Ήταν το πρώτο μετάλλιο για μένα και μια δικαίωση όλα τα χρόνια που κάνω αθλητισμό. Ο αγώνας κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατάφερα να κάνω ότι δεν έκαναν οι υπόλοιποι και πήρα το μετάλλιο. 

Όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, έκαναν τις προσπάθειές τους και για να δείξουν στους υπόλοιπους Έλληνες πως πρέπει να αγωνίζονται εν μέσω αυτών των δύσκολων συνθηκών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το μυαλό όλων μας ήταν στα θύματα των πυρκαγιών".

Μαζί τους, επέστρεψε και ο Κώστας Φιλιππίδης που κατέκτησε την 6η θέση στο άλμα επί κοντώ, δηλώνοντας:

"Ήταν πολύ μεγάλος αγώνας για το επί κοντώ, ίσως και ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ. Προσπάθησα για το καλύτερο, δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι. Έκανα καλύτερη φετινή επίδοση με το 5.75, πάλεψα και για κάτι καλύτερο. 

Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που πήραν μέρος, που πήραν μετάλλιο και διακρίθηκαν. Ελπίζω τα παιδιά που πήραν μετάλλιο να έδωσαν λίγη χαρά στους Έλληνες, μετά τα γεγονότα του περασμένου μήνα. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια για ακόμα καλύτερα αποτέλεσματα στο μέλλον. 

Τέλος, ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, είπε:


"Ο προγραμματισμός από την αρχή της χρονιάς πέτυχε. Με μεγάλο κόπο, προσπάθεια και αγώνια, από την πλευρά αθλητών και προπονητών. Καταφέραμε πολύ σπουδαία πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν η πραγματοποίηση όλων των επιθυμιών και προσπαθειών της Ομοσπονδίας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους προπονητές που δουλεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας". 
Γράψτε το σχόλιο σας...
15/07/2019 • 06:55

Προκλήσεις και δοκιμασίες για φαβορί σε Δουβλίνο, Ζλιν και Νορβηγία

Ανταγωνιστικό ματς περιμένουμε στο Δουβλίνο ανάμεσα στην UCD και την Μποέμιανς. Περισσότερη πλοκή υπόσχεται το ματς σε Τσεχία, όπου η Σλάβια Πράγας δοκιμάζεται στο Ζλιν. Κάτι ανάλογο, δημιουργικά, περιμένουμε και στο ματς της Σταμπάεκ με την Σάρποσμποργκ