Ο νέος μικρός... γίγαντας του ελληνικού κλασικού αθλητισμού

Ξεκίνησε τον τελικό της σφαιροβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν του Τάμπερε με μία άκυρη βολή, όμως, δεν αγχώθηκε αφενός γιατί είδε τη σφαίρα να φτάνει κάπου στα 20.80μ κι αφετέρου, γιατί ήξερε τι πρέπει να κάνει προκειμένου να παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του.
11/07/2018 • 23:51
Σφαιροβολία
  • shares
Ξεκίνησε τον τελικό της σφαιροβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν του Τάμπερε με μία άκυρη βολή, όμως, δεν αγχώθηκε αφενός γιατί είδε τη σφαίρα να φτάνει κάπου στα 20.80μ κι αφετέρου, γιατί ήξερε τι πρέπει να κάνει προκειμένου να παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης είναι ένας χαρισματικός αθλητής. Όχι μόνο γιατί διαθέτει εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά διότι είναι σε θέση να διαχειριστεί τον εαυτό του σε έναν μεγάλο αγώνα. Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής απέδειξε το απόγευμα της Τρίτης, πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του τα τελευταία χρόνια.

Σταθερότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα συνθέτουν το προφίλ ενός επιτυχημένου αθλητή, που από του χρόνου αφήνει τα μονοπάτια των μικρών και βαδίζει ολοταχώς για εκείνα των ανδρών. «Ήταν ένας φοβερός αγώνας. Ξεκίνησα με άκυρη βολή, ωστόσο δεν αγχώθηκα, γιατί είδα πως η σφαίρα πήγε μακριά και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν μια έγκυρη βολή στην δεύτερη προσπάθεια κι έπειτα να κυνηγήσω την επίδοση. Κι έτσι έγινε», εξήγησε ο Μουζενίδης.

Και συμπλήρωσε. «Οι δύο πρώτοι αθλητές ήταν εξαιρετικοί. Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έγιναν πολλές εναλλαγές. Μετά το 21.07μ ήξερα πως μπορώ να είμαι στα μετάλλια και να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχα ως στόχο να περνάω τα δικά μου μέτρα. Ακόμη κι όταν ο Αμερικανός έκανε το 22.06μ δεν σκέφτηκα πως πρέπει να κυνηγήσω εκείνον, αλλά τον εαυτό μου, ώστε να μείνω χαλαρός».

Ο Μουζενίδης τόσο το 2017 στο Γκροσέτο (ευρωπαϊκό Ε/Ν), όσο κι εφέτος στο Τάμπερε κατέκτησε μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. «Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου, έτσι με έχει μάθει ο προπονητής μου, πως στον αγώνα στόχο πρέπει να αποδίδω το καλύτερο δυνατό», κατέληξε ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ. Ο Μουζενίδης τις επόμενες ημέρες θα απολαύσει τους συναθλητές του να αγωνίζονται στο Τάμπερε και θα είναι στο στάδιο για να τους δίνει ώθηση.

Πριν ολοκληρώσει τη χρονιά θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ενώ έχει ως στόχο να κάνει κι άλλον αγώνα με την εφηβική σφαίρα, προκειμένου να βελτιώσει εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Ο Μουζενίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τάμπερε, το πρώτο της χώρας μας στο αγώνισμα, με 21.07μ, επίδοση που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
22/04/2019 • 07:11

Ματς χωρίς περιθώρια λαθών σε Νάπολι, Μπρέντφορντ, Πόρτσμουθ και "Χίλσμπορο"

Φαβορί αλλά με αντικειμενικές δυσκολίες σε εκτός έδρας αποστολές η Νόριτς και η Μπρίστον Σίτι . Μάλλον πιο ξεκάθαρο το προβάδισμα της Τσάρλτον και της Μίλτον Κέϊντς Ντονς ενώ πιο αμφίρροπα αναμένονται τα παιχνίδια σε Βόλφσμπουργκ,Μπρέντφορντ και Νάπολι