Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα

Ανακοίνωσε εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, στο οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αθλητές, προπονητές και σωματεία.
12/09/2017 • 23:24
Λογότυπο ΣΕΓΑΣ
  • shares
Ανακοίνωσε εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, στο οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αθλητές, προπονητές και σωματεία. 

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε καθυστέρηση καταβολής της ετήσιας επιχορήγησης από την ΓΓΑ, στις αποσπάσεις των καθηγητών φυσικής αγωγής οι οποίες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, για τα εντεινόμενα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που προβλέπουν πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ κα ΤΕΙ, ενώ τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
 
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
 
«1. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική δραστηριότητα της χρονιάς, έχει καταβληθεί μόνο το 60% της ετήσιας επιχορήγησης των ομοσπονδιών, με συνέπεια να προκαλείται καθυστέρηση στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων.
 
2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Παιδείας οι προβλεπόμενες, από το Νόμο αποστάσεις καθηγητών φυσικής αγωγής, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό και καθοδηγούν προπονητικά τις αθλήτριες και τους αθλητές των εθνικών μας ομάδων.
 
3. Το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών επιδεινώνεται συνεχώς. Βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας μας για βελτίωση κρίσιμων λειτουργικά σταδίων και προπονητηρίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
 
4. Η πρόσφατη απόφαση του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που προβλέπουν πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει με την κατάλληλη τροποποίηση της σχετικής Νομοθεσίας αν χρειαστεί, να προστατέψει το τόσο σημαντικό αυτό κίνητρο για γονείς και αθλητές.
 
5. Τέλος το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί η αλλαγή των συνθηκών της τελευταίας 20ετίας και να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που στο μεταξύ έχουν προκύψει».
Γράψτε το σχόλιο σας...

09/05/2018 • 16:07