Αλλαγές… δυναμικότητας σε Ευρωλίγκα

Τις τροποποιήσεις που θα γίνουν για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρωλίγκα προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου, τονίζοντας ότι οι «ισχυρές» ομάδες της διοργάνωσης θα δίνουν περισσότερα παιχνίδια.

Τις τροποποιήσεις που θα γίνουν για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρωλίγκα προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου, τονίζοντας ότι οι «ισχυρές» ομάδες της διοργάνωσης θα δίνουν περισσότερα παιχνίδια.

Παράλληλα, επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι θα αλλάξουν οι μέρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων (σ.σ. από την επόμενη σεζόν, όπως είχε πει) και η Τετάρτη θα γίνει… Παρασκευή, έτσι ώστε να μην «πέφτουν» επάνω στους αγώνες του Champions League.

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του στην eldariomontanes.es:
-Ποιο είναι το νέο στρατηγικό πλάνο της Ευρωλίγκας;
«Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη ενός συστήματος, εξασφαλίζοντας την παρουσία μιας σειράς από ομάδες, οι οποίες έχουν δυνατό «brandname» (της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, του Παναθηναϊκού, της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ), ότι θα δίνουν περισσότερα παιχνίδια. Το Top-16 έχει αναβαθμιστεί».

-Πώς όμως αυτό θα υποστηρίζει και θα ενισχύει τις εγχώριες διοργανώσεις;
«Μπορεί και πρέπει να γίνει. Τώρα παίζουμε Τετάρτη και Πέμπτη, ημέρες οι οποίες είναι ανταγωνιστικές λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Champions League. Ετσι θα παίζουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τα χρονοδιαγράμματα στην Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα να βρεθούν λύσεις στα πρωταθλήματα…».

-Η οικονομική κρίση επηρεάζει το τουρνουά;
«Υπάρχουν ομάδες από χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως ο Παναθηναϊκός ή από άλλες βαλκανικές χώρες. Είμαστε σχετικά καλά, αν και υπάρχουν κάποια προβλήματα. Στην Ευρωλίγκα φέτος έχουμε αυξήσει τον προϋπολογισμό στο 12%, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό που είναι καλύτερο είναι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία, το κοινό είναι πολύ καλό. Με τους χορηγούς, καθώς και με τις τουρκικές αερογραμμές έχουμε πενταετές συμβόλαιο. Εχουμε προσθέσει την bwin και την Intersport».

-Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει το Final Four το 2012, ποια πόλη είναι το φαβορί για την επόμενη διοργάνωση;
«Εχουμε το Λονδίνο, την Πράγα, μια ακόμη επιλογή στην Γερμανία… Στην Ισπανία έχουμε πάντα επιλογές. Η Βιτόρια το ζητά έξι χρόνια και η Μάλαγα επίσης, αλλά πρέπει να περιμένουμε».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.