Σάλος για τους Τούρκους που έκαιγαν ελληνικά δάση

Σαφείς απαντήσεις από την Άγκυρα για τις καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμάζ ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καλούν παράλληλα την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα και να το θέσει στην Ε.Ε.

Σαφείς απαντήσεις από την Άγκυρα για τις καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμάζ ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καλούν παράλληλα την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα και να το θέσει στην Ε.Ε


Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για δράση Τούρκων πρακτόρων στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα.


Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τη δράση Τούρκων πρακτόρων επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία μιλούν για μείζον πολιτικό θέμα που μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ έκανε λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για “βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις” και κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη και σε βάθος ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.


“Επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους βρώμικες επιχειρήσεις έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους”, υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε ότι όταν ο ίδιος είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων – εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών.


“Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους”, τόνισε.
Η πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”, Ντόρα Μπακογιάννη, εποσήμανε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας και δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση.
Απεύθυνε μάλιστα κάλεσμα στην κυβέρνηση να το διερευνήσει προχωρώντας παράλληλα σε τρεις κινήσεις. Να καταγγείλει το θέμα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα, να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο στις μελέτες αναδασώσεων στα νησιά όπου επλήγησαν από αυτές τις πυρκαγιές.


Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.