Ρεντζιάς: «Πρώτα η προσωπικότητα και μετά το ταλέντο»

Ο NBA Ambassador για την Ευρώπη, Ευθύμης Ρεντζιάς, σε συνεργασία με το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη προέβη σε μία σπουδαία καινοτομία καθώς έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το official NBA camp που «χτίζει» πρωταθλητές.

Ο NBA Ambassador για την Ευρώπη, Ευθύμης Ρεντζιάς, σε συνεργασία με το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη προέβη σε μία σπουδαία καινοτομία καθώς έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το official NBA camp που «χτίζει» πρωταθλητές. 

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε αποκλειστικά στον Νίκο Βόπη τόσο για το συγκεκριμένο εγχείρημα όσο και για τις διαφορές που έχει σε σύγκριση με τα υπόλοιπα camps που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στο λεκανοπέδιο και όχι μόνο. 

Αναλυτικά: 

-Θέμη καλησπέρα! Πες μας δυο λόγια για αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα… βάλε μας λίγο στο κλίμα του camp… 

«Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για το συγκεκριμένο project. Είναι ένα καινοτόμο project, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Είναι το official camp του NBA και έχουν έρθει από τον μαγικό αυτό κόσμο εξειδικευμένοι προπονητές, οι οποίοι μαθαίνουν στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος με τον τρόπο που θα μαθαίνουν και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού». 

-Κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας διοργανώνονται αρκετά μπασκετικά και αθλητικά camps. Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο απ’ όλα τα υπόλοιπα… 

«Είναι ένα project τελείως διαφορετικό. Οι συμμετοχές είναι συγκεκριμένες, κάθε προπονητής έχει υπό την εποπτεία του ένα συγκεκριμένο αριθμό αθλητών για να μπορέσει να αφοσιωθεί σε αυτούς στο 100% και να τους μεταλαμπαδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας μπασκετμπολίστας στα πρώτα του βήματα». 

Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο συγκεκριμένο camp; 

«Το camp αποτελείται από δύο κύκλους. Ο καθένας από αυτούς διαρκεί μία εβδομάδα και συνολικά τα παιδιά που πέρασαν από τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Deree ήταν 250. Το μόνο στενάχωρο ήταν ότι υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν πρόλαβαν λόγω των συγκεκριμένων θέσεων που μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο project. Ωστόσο επιφυλάσσομαι για την επόμενη χρονιά, γιατί ήταν κάτι που πέτυχε και σίγουρα θα επαναληφθεί». 

Ποιος είναι ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος; 

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτιστα δεν είναι το να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους αθλητές γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες. Αυτό που μας νοιάζει κατά κύριο λόγο είναι να περάσουμε στα παιδιά τις βασικές αρχές και πιστεύω του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό που θα πρέπει να έχουν προς το ίδιο το άθλημα, τον συμπαίκτη αλλά και τον αντίπαλό τους. Στη συνέχεια θέλουμε τα παιδιά να πάρουν τις βασικές αρχές του αθλήματος γιατί η αρχή είναι το ήμισι του παντός και αν έχουν μια καλή βάση μπορούν να χτίσουν πάνω σε αυτή». 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που άφησε στους γονείς και στους αθλητές το συγκεκριμένο camp; 

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Μερικές φορές όταν κάτι δεν είναι επιλογή του παιδιού αλλά του γονέα τότε μπορεί να υπάρξει μία δυσανασχέτηση  από αυτό αλλά όλα τα παιδιά έρχονται εδώ με το χαμόγελο γιατί ξέρουν ότι θα συναντήσουν τους φίλους τους, θα διασκεδάσουν και θα περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους κάνοντας αυτό που αγαπούν. Το βλέπουν σαν παιχνίδι και όχι σαν προπόνηση, είναι κάτι που τα ενθουσιάζει και μου έκανε εντύπωση πως η πλειοψηφία έρχεται και μου ζητάει να παραταθεί η διάρκεια του camp». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.