Διαφωνίες πριν τον πρώτο τελικό για Ηρακλή και Φοίνικα

Με διαφωνίες μεταξύ προπονητών και παικτών άνοιξε και επισήμως η αυλαία των τελικών της Volleyleague ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου.

Με διαφωνίες μεταξύ προπονητών και παικτών άνοιξε και επισήμως η αυλαία των τελικών της Volleyleague ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου. Νεόφυτος, Δρίκος, Προύσαλης και Κουρούπης διαφώνησαν σχεδόν σε όλα στην επίσημη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η ΕΣΑΠ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι. Βασικά διαφώνησαν στο «φαβορί» της αναμέτρησης.
«Ποτέ δεν αισθανθήκαμε ως το φαβορί και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Θα μπορούσα να πω ότι πετύχαμε ένα θαύμα με την πρόκριση μας στον τελικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πανηγυρίσουμε αν χάσουμε. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί» είπε ο κόουτς του Φοίνικα Νίκος Νεόφυτος με τον ομόλογό του Σωτήρη Δρίκο να διαφωνεί.
«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Τελικό παίζουμε και όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ο Φοίνικας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα, με βαθύ ρόστερ που της δίνει δυνατότητα να το εκμεταλλευτεί σε όλα τα παιχνίδια των τελικών. Από την άλλη ο Ηρακλής έχει το πλεονέκτημα, τερματίζοντας πρώτος στην κανονική περίοδο, είναι αήττητος στην έδρα του και πιστεύω θα είναι μέχρι το τέλος. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι για τρία ματς κι όχι για πέντε. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά από τους δύο ημιτελικούς που προηγήθηκαν. Είναι διαφορετικά και σε τακτικό επίπεδο και σε επίπεδο ροής αγώνων. Το να παίζεις δύο συνεχόμενα παιχνίδια ίσως επηρεάσουν και την εξέλιξη τους. Πολλές φορές σε τέτοιες σειρές αγώνων, προκύπτουν γεγονότα που φαίνονται μικρά, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά την εξέλιξη τους».

Την διαφωνία του για το φαβορί εξέφρασε και ο Βίκτωρας Κουρούπης. «Θα μου επιτρέψετε και εμένα να διαφωνήσω με τον κ. Δρίκο όσον αφορά τον ορισμό του φαβορί και του αουτσάιντερ.. Προφανώς οι έννοιες ‘φαβορί’ και ‘αουτσάιντερ’ έχουν να κάνουν με την πίεση που νιώθεις σε περίπτωση αποτυχίας. Το ίδιο συνέβη στη σειρά με τον Ολυμπιακό, όπου μπήκαμε ως αουτσάιντερ κι απόδειξη ότι ο Ηρακλής κι ο Ολυμπιακός ήταν τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, ήταν το ότι στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Αυτός είναι για μένα ο ορισμός του φαβορί και του αουτσάιντερ. Εμείς ξέρουμε ότι αν χάσουμε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα ή τριγμούς αφού είμαστε επιτυχημένοι, αν και η επιθυμία για νέες επιτυχίες δεν σταματά ποτέ».

Ο Δρίκος αντέδρασε και με την απόφαση της ΕΣΑΠ να βάλει σε δύο μέρες ισάριθμους τελικούς. «Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα πρώτα από όλα στον κόσμο. Οι άνθρωποι που θα έρθουν την πρώτη μέρα, δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν τι έχει γίνει στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστεί για να έρθει να δει το δεύτερο. Φαντάζεστε να βλέπατε μία συναυλία δύο φορές σε δύο ημέρες; Νομίζω όμως ότι η δίψα και η φιλοδοξία του κόσμου του Ηρακλή είναι τόση που ακόμα και αυτό το όχι πολύ πετυχημένο μαρκετίστικο τρικ θα το αντιπαρέλθει και θα γεμίσει και τις δύο μέρες το γήπεδο». Οι αρχηγοί των δύο ομάδων Προύσαλης και Κουρούπης διαφώνησαν ως προς τον ορισμό των αγώνων. «Εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος ο ορισμός γιατί οι αθλητές, που εμείς προβάλλουμε το προϊόν, στα δεύτερα παιχνίδια δεν θα είμαστε έτοιμοι, αφού ο οργανισμός μας δεν θα έχει προλάβει να συνέλθει. Γι’ αυτό και μόνο, δεδομένου ότι μιλάμε για τους τελικούς που προκαλούν και το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώ ότι έπρεπε να υπάρχει διαφορετικός ορισμός» είπε ο Προύσαλης ενώ ο Κουρούπης τόνισε:
«Εγώ θεωρώ ότι αν πεις σε ένα αθλητή ότι παίζεις πέντε τελικούς, θα μπει και θα παίξει. Δεν υπάρχει ‘είσαι κουρασμένος’, ‘δεν είσαι κουρασμένος’! Είσαι κουρασμένος, δεν το συζητάμε και το καταλαβαίνεις όταν τελειώνει ο αγώνας, αλλά από τη στιγμή που μπαίνεις να ξαναπαίξεις έναν αγώνα δεν θεωρώ ότι σε επηρεάζει ουσιαστικά. Παρόλα αυτά θέλω να πω κάτι. Ό,τι κι αν έχει γίνει, όπως κι αν είναι ο προγραμματισμός, όσα παιχνίδια και να παίξουμε, είτε έχουν γίνει λάθος είτε έχουν γίνει σωστά, πρέπει να σταματήσει εδώ αυτό πράγμα και να ασχοληθούμε με τα παιχνίδια. Να ασχοληθούμε με τους τελικούς. Έχουμε βαρεθεί φέτος να ασχολούμαστε με αναβολές, δικαστήρια, ενστάσεις και συνεδριάσεις. Ας ασχοληθούμε με την ουσία που είναι οι τελικοί. Θα παίξουμε δύο αγώνες σε δύο ημέρες. Αυτό ορίστηκε, θα μπούμε και θα παίξουμε. Είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα, με ομάδες εκπλήξεις από την επαρχία, με τον Ολυμπιακό εκτός τελικού, με τον Παναθηναϊκό να παίζει στα πλέι άουτ. Ας δούμε όμως την ουσία του πρωταθλήματος που είναι οι τελικοί, ας τους χαρούμε και τα όποια λάθη έγιναν να τα συζητήσουμε μετά και να τα διορθώσουμε».

Οι διαφωνίες πάντως αθλητών και προπονητών θα σταματήσουν την Παρασκευή στις 19.00 (Novasports3) στο πρώτο σφύριγμα των Γεωργουλέα και Καραμπέτσου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.