Του πάει το Κύπελλο!

Ο Ηρακλής με γκολ του Βέλλιου κέρδισε 1-0 τη Βέροια και στη ρεβάνς, της φάσης των «16», παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερί σεζόν.

Ο Ηρακλής με γκολ του Βέλλιου κέρδισε 1-0 τη Βέροια και στη ρεβάνς, της φάσης των «16», παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερί σεζόν.

Ο «Γηραιός», που είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο παιχνίδι στην Ημαθία, έχασε αρκετές ευκαιρίες πριν βρει το γκολ στο 72′ με τον μόνιμο σκόρερ του, ο οποίος έχασε στο 90′ κραυγαλέα ευκαιρία και για δεύτερο προσωπικό γκολ. Λίγα πράγματα η Βέροια, έμεινε δίκαια εκτός θεσμού.

Την κράτησε ζωντανή ο Λόπεθ

Χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος στο Καυτανζόγλειο, με τον Ηρακλή να έχει σημαντικές φάσεις για να πετύχει το γκολ που θα σφράγιζε ουσιαστικά την πρόκριση, αλλά τον Λόπεθ να κρατά με τις επεμβάσεις του ζωντανή τη Βέροια.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η ομάδα της Ημαθίας ήταν αυτή που έδειξε πιο ορεξάτη, κυριαρχώντας για περίπου 10 λεπτά, με πολλούς παίκτες να επιτίθονται. Ωστόσο οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έρχονταν κυρίως από σέντρες, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν κλασικές ευκαιρίες.

Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 10′ με τον Γεωργιάδη να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά για τους φιλοξενούμενους αλλά να σουτάρει άουτ.

Στο 19′, ο Ναζλίδης έκλεψε από τους παίκτες του Ηρακλή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και ο Χουάντερσον δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ο Ηρακλής όμως άρχισε να παίρνει μέτρα σιγά – σιγά στον αγωνιστικό χώρο και στο 20′ ο σκόρερ του πρώτου αγώνα Μπαρτολίνι έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά επειτα από κόρνερ.

Στο 24′ ο Ηρακλής έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Σαραμαντά να κάνει τη σέντρα και τον Ρομάνο να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση στην περιοχή. Ωστόσο ο παίκτης των γηπεδούχων καθυστέρησε να εκτελέσει και όταν το έκανε η προσπάθειά του κοντραρίστηκε στον Γιαννούλη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπουκουβάλας από δεξιά γύρισε παράλληλα και ο Βέλλιος στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας έπιασε ωραίο πλασέ στην κίνηση, όμως ο Λόπεθ έσωσε την εστία του.

Το ίδιο έκανε ο τερματοφύλακας της Βέροιας και στο 37′, όταν έπειτα από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Ρομάνο μόνος του στην περιοχή έκανε προβολή, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 1-0.

Ο Ηρακλής διατηρούσε την πρωτοβουλία και στο 40′ ο Πασάς έπιασε κοντινή κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ η Βέροια απάντησε στο 42′ με «σλάλομ» του Μαγέφσκι από αριστερά, αλλά και σέντρα – σουτ που κατέληξε άουτ.

Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ένα σουτ του Βέλλιου στην περιοχή στο 45′ που κοντραρίστηκε σε κόρνερ.

Έβαλε το δύσκολο, έχασε το «άχαστο»

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το β’ μέρος χωρίς αλλαγές και με το ίδιο σκηνικό, δηλαδή τον Ηρακλή να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να αστοχεί σε κεφαλιές των Πασά (49′) και Ρομάνο (53′).

Η Βέροια όμως θα μπορούσε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 57ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Γεωργιάδης που βρέθηκε μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια από καλή θέση.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Μπουλούτ να μπαίνει και τον τραυματία Ρομάνο να αποχωρεί.

Η Βέροια δείχνοντας σταδιακά περισσότερες επιθετικές διαθέσεις όμως, δημιούργησε νέα ευκαιρία στο 61′ με καλό σουτ του Σιόντη από το ημικύκλιο που κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από παρέμβαση του Καρασαλίδη. Στο 64′ ο Γεωργιάδης θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή, επιλέγοντας μία άστοχη σέντρα – σουτ από δεξιά, έπειτα από πολύ καλή μπαλιά του Ναζλίδη που τον έβγαλε σε καλή θέση.

Πάνω που όμως η Βέροια είχε πάρει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει, ο Ηρακλής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Ήταν στο 72ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα και ο Τσιλιανίδης στο όριο της περιοχής, αφού ταλαιπώρησε τον προσωπικό του φουρό τροφοδότησε τον Βέλλιο στο ημικύκλιο, με τον αρχισκόρερ του «Γηραιού» να αποφεύγει τον Πούγγουρα και να νικά τον Λόπεθ με δυνατό δεξί σουτ. 

Στο 74′ ο Μπουλούτ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά τελείωσε άστοχα από κοντά μετά την πάσα του Σαραμαντά, την ώρα που οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Παπαδόπουλος έβαλε τον Κυριακίδη αντί του Πασά, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης έβγαλε Μαραγκό (χτύπησε στη φάση του γκολ μετά από «πάτημα» του Πασά), Μαγιέφσκι και Αμπντούν, βάζοντας Νάστο, Κόλα και Μελικιώτη αντίστοιχα.

Με τη Βέροια να θέλει πλέον δύο γκολ, το ματς ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία στα τελευταία λεπτά, όμως οι δύο ομάδες δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για κάτι καλό και στο 84′ ο Τσιλιανίδης έβγαλε με ωραία πάσα σε επίκαιρη θέση τον Μπουλούτ, που πλάσαρε όμως πάνω στον Λόπεθ.

Στο 85′ ο Ναζλίδης προσπάθησε να απειλήσει από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ, το ίδιο και ο Τσιλιανίδης στην άλλη πλευρά, δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο 90′, αποδείχτηκε τέλος για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει ευκαιρία που δεν χάνεται, με τον Ηρακλή να φτάνει πολύ κοντά στο 2-0: όλα ξεκίνησαν από προσπάθεια των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν, με τον Μπουκουβάλα να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του Λόπεθ. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας κατάφερε να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Βέλλιος ήταν εκεί για το ριμπάουντ, έτοιμος να κάνει το 2-0, στέλνοντας παρ’ όλα αυτά τη μπάλα άουτ από ένα μέτρο σε άδεια εστία!


H aντίδραση του Βέλλιου μετά τη χαμένη ευκαιρία.

Για τον Ηρακλή πάντως, η απίστευτη αυτή απώλεια ευκαιρίας δεν κόστισε, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση…

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ 1-0
Κύπελλο Ελλάδας 2015-16, Φάση των «16», 2ος Αγώνας (πρώτο ματς 1-0), Καυτανζόγλειο Στάδιο
Γκολ:
72′ Βέλλιος
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γκαγκάς (Λάρισας)
Κίτρινες: Τσιλιανίδης, Μπαρτολίνι – Πούγγουρας, Άρτσε
Κόκκινες: –
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος, 4-3-3): Χουάντερσον – Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς –  Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Ρομάνο (60′ Μπουλούτ) – Πασάς (76′ Κυριακίδης), Τσιλιανίδης (88′ Πουρτουλίδης), Βέλλιος.
ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Λόπεθ – Νέτο, Πούγγουρας, Σιόντης, Γιαννούλης – Μαραγκός (76′ Νάστος), Μαγιέφσκι  (73′ Κόλα)- Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Άρτσε – Αμπντούν (80′ Μελικιώτης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.