Μετακινείται στη Γερμανία και το Ολυμπιακό κέντρο του Έσεν η Παπαδημητρίου

Διαφορετικό βήμα επιχειρεί η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην προσπάθειά της να καταφέρει περαιτέρω αγωνιστική πρόοδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση.
Χρήστος Καούρης
16/08/2018 • 16:13
Παπαδημητρίου Πινγκ Πονγκ
  • shares
Διαφορετικό βήμα επιχειρεί η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην προσπάθειά της να καταφέρει περαιτέρω αγωνιστική πρόοδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. H 14χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων, που βρίσκεται στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης Under 15, θα περάσει στη Γερμανία το μεγαλύτερο διάστημα της φετινής περιόδου. Θα μένει και θα προπονείται στο RegionalCenter of Hessen και πέρα από την αγωνιστική βελτίωση στην τελευταία της σεζόν ως κορασίδα, υπάρχει και ο μεσοπρόθεσμος στόχος της οικογένειάς της να εγκλιματιστεί, ώστε να πάει και σχολείο εκεί την επόμενη χρονιά όταν θα περάσει στην 1η τάξη του λυκείου.

Για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί φυσικά ο έφορος των εθνικών ομάδων και πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών τεχνικών Κώστας Βατσακλής και ο υπεύθυνος προπονητής της εθνικής γυναικών Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, καθώς η αθλήτρια θα λείπει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την Ελλάδα και δεν θα μπορεί ν’ ακολουθεί το πρόγραμμα των προεθνικών ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η προετοιμασία αρχίζει ουσιαστικά από αύριο για την αριστερόχειρα πρωταθλήτρια. Αναχωρεί για τη Φρανκφούρτη όπου θα την παραλάβει ο ομοσπονδιακός προπονητής Τομπίας Κιρς, που είναι υπεύθυνος στο Ολυμπιακό Κέντρο. Από τη γερμανική πόλη θα μεταβεί άμεσα στη Γαλλία μαζί με 7 νεαρούς αθλητές της εθνικής Γερμανίας (ανάμεσά τους οι περσινές πρωταθλήτριες Ευρώπης του διπλού κορασίδων Αναστασία Μποντάρεβα και Σοφία Κλε) και θα πάρει μέρος σε προπονητικό καμπ από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου στην περιοχή της Βρετάνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Φρανκφούρτη κι έχοντας πλέον μαζί και την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε θα πάει γρήγορα στο Λουξεμβούργο για να μετάσχει στη συγκέντρωση προετοιμασίας με προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.). Εκεί θα υπάρχουν Κινέζοι προπονητές και sparing partners, πέρα βέβαια από τους δυνατούς αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η Παπαδημητρίου θα γυρίσει στη Γερμανία στις 3 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει για μία εβδομάδα στο Regional Center του Έσεν και κάπως έτσι θα κλείσει το πρώτο κομμάτι στην προετοιμασία της εκτός συνόρων. Αν στο μεταξύ, αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των κορασίδων, όπου είναι 4η αναπληρωματική, τότε θα ταξιδέψει για το Βίλα Ρεάλ της Πορτογαλίας (7-9 Σεπτεμβρίου το καθιερωμένοevent). Αν δεν την καλέσουν, τότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θ’ ακολουθήσουν οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς (όπως στο όπεν της Σερβίας και το E.T.T.U. Cup στο Βέλγιο με τη νέα της ομάδα, τις Σάρισες Φλώρινας) και η επάνοδος στο Έσεν έχει οριστεί για τον Οκτώβριο. Παρεμπιπτόντως, από τη συγκεκριμένη πολιτεία της Γερμανίας κατάγεται ο διαχρονικά κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής Τίμο Μπολ. Το Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο είναι εντυπωσιακό κι εκτός των άλλων διαθέτει γυμναστήριο, πισίνες και ξενώνες.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
24/06/2019 • 16:43

"Εν αρχή ην... η αυτοδυναμία"

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με αποκορύφωμα τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μετά τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλη μια διαδικασία μαζικής συμμετοχής των πολιτών περνά απόπ το "μικροσκόπιο"των στοιχηματικών εταιριών