Φωτιά το… Σαββατόβραδο, Ολυμπιακός-Φοίνικας

Σαββατόβραδο για πολλές ανατροπές αναμένεται το αυριανό με τα τρία παιχνίδια που διεξάγονται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής να θεωρούνται «καυτά».

Σαββατόβραδο για πολλές ανατροπές αναμένεται το αυριανό με τα τρία παιχνίδια που διεξάγονται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής να θεωρούνται «καυτά». Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ηρακλής και Κηφισιά-Παμβοχαϊκός αποτελούν τα τρία ζευγάρια με το ντέρμπι του Ρέντη να θεωρείται «κλειδί» για την διαμόρφωση της βαθμολογίας στην πρώτη τετράδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν και πάλι στην βασική τους σύνθεση τον Ντίμα Φιλίποφ ενώ επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία του Χουάν Φιγκουερόα, καθώς ο Πορτορικανός αναμένεται στην Αθήνα αργά το βράδυ της Παρασκευής. «Είναι ένα ντέρμπι, όχι μόνο γιατί μας χωρίζει μόλις ένας βαθμός, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος…», είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Γιάννης Καλμαζίδης και συνέχισε: «Να παίξουμε ακόμη καλύτερα απ’ ότι στα προηγούμενα ματς. Άγχος είναι λογικό να υπάρχει, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετό δρόμο».

Στον Φοίνικα ο Νίκος Νεόφυτος επίσης δεν υπολογίζει τον εδώ και καιρό τραυματία Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς, ενώ όπως ξεκαθάρισε: «Για μας είναι όλα τα παιχνίδια ντέρμπι κι όχι μόνο αυτό. Το έχουμε συζητήσει στα αποδυτήρια και με αυτή τη λογική παίζουμε σε όλα τα ματς. Παίζουμε με τους πρωταθλητές και αξίζουν τον σεβασμό μας. Εμείς ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να πάρουμε από το συγκεκριμένο ματς αυτό που μας αναλογεί».

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει το απόγευμα (17.00) στην Αλεξανδρούπολη με τον τοπικό Εθνικό να απειλεί το αήττητο του Ηρακλή που θα έχει στη σύνθεσή του τους ξεκούραστους Ντεσπέιν και Κράβαρικ που δεν ακολούθησαν την αποστολή του «γηραιού» στη Μόσχα. Από τους γηπεδούχους εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιώργου Παπάζογλου ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2012, ενώ ο Γιάννης Ανδρεάδης ανησυχεί και για την αντίδραση της ομάδας του μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας.
 
«Δεν είναι θετικό για εμάς ότι έχουμε να αγωνιστούμε 15 ημέρες λόγω του ρεπό της Καλαμαριάς. Οπότε, θέλω να δω πως θα αντιδράσει η ομάδα μας και σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μας, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που παίζουμε απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο Ηρακλή», παραδέχθηκε ο Θρακιώτης τεχνικός και κατέληξε: «Από την πλευρά μας έχουμε την δύναμη της έδρας και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό του κόσμου. Άγχος δεν έχουμε, θα μπούμε να παίξουμε ελεύθερα, να απολαύσουμε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα, ελπίζουμε σε ότι καλύτερο». Στον Ηρακλή ο Σωτήρης Δρίκος δεν υπολογίζει στον νεαρό Τζιουμάκα (λόγω ίωσης έμεινε εκτός αποστολής), αλλά επανέρχονται οι Ντεσπέιν, Κράβαρικ. «Η πρόκληση για το παιχνίδι με τον Εθνικό είναι διπλή. Από την μία ο ίδιος ο αντίπαλος με τον συνδυασμό έμπειρων και ταλαντούχων παικτών, η δύσκολη έδρα του που επηρεάζει πολλούς παράγοντες του αγώνα και από την άλλη η κούραση από το ταξίδι της Ευρώπης αλλά και η επανασύνδεση της ομάδας που ουσιαστικά έχει να παρουσιαστεί πλήρης από το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λαμία», σχολίασε ο τεχνικός του Ηρακλή.

Τέλος στο Ζηρίνειο ηΚηφισιάς, υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, σε ένα παιχνίδι που… μυρίζει τάι μπρέικ. Κι αυτό γιατί στις δύο προηγούμενες φετινές τους αναμετρήσεις (κι οι δύο στο Βραχάτι), το τελικό σκορ ήταν 3-2 με τον Παμβοχαϊκό να κερδίζει στο ματς πρωταθλήματος και την Κηφισιά να επικρατεί στον «τελικό» του Α’ προκριματικού ομίλου του League Cup 2011. «Εμείς θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το θετικό σερί που έχει ο Παμβοχαϊκός που προέρχεται από σημαντικές νίκες και καλές εμφανίσεις», τόνισε ο Κώστας Αρσενιάδης (έχει αμφίβολο τον Δεληπρίμη) και συνέχισε: «Ο αντίπαλος μας έχει καλό σύνολο και καλές μονάδες, αλλά κι εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Ότι βαθμό κι αν κατακτούμε από δω και πέρα θα είναι σημαντικός ανεξαρτήτου αντιπάλου».
 
Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να ξεκίνησε με ήττα το 2012 (3-0 στην έδρα του Ηρακλή για την 10η αγωνιστική), αλλά έκτοτε παραμένει αήττητος έχοντας καρέ νικών με σκορ 3-1. «Θα είναι ένα σκληρό τακτικά παιχνίδι το οποίο αποτελεί για μας ένα τεστ ετοιμότητας εν όψει των αγώνων που ακολουθούν», είπε αρχικά ο Νίκος Ζαλμάς ο οποίος μάλλον θα στερηθεί των υπηρεσιών του Λούκας Σζάρεκ (ίωση) και συνέχισε: «Παίζουμε με μια ομάδα που θέλει βαθμούς για τους δικούς της λόγους, αλλά το ματς είναι κομβικό και για μας γιατί εάν είναι νικηφόρο μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είμαστε στην 4άδα. Το Ζηρίνειο είναι ένα γήπεδο που προβληματίζει, αλλά κι οι δύο ομάδες δεν έχουν αλλαγές σε πρόσωπα, οπότε όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί η μία τη σκέψη της άλλης θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 04/2
17.00, Αλεξανδρούπολης (Novasports4): Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής, Μπαντιανίδης, Ιωαννίδης
19.00, Ζηρίνειο: Κηφισιά-Παμβοχαϊκός, Ράπτης, Φραγκάκης, Κομισάριος: Βασιλειάδης
20.00, Ρέντη (Novasports3): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου, Βαρθαλίτης, Μυλωνάκης

Κυριακή 05/2
17.30, ΕΑΠ: ΕΑ Πατρών – Άρης, Γεροθόδωρος, Ονόπας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.