Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό (video)

Η αποτελεσματική ΑΕΚ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πήρε την 4η νίκη της στο πρωτάθλημα και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην 3η δική τους ήττα. Μπακασέτας, Γκάλο και Πόνσε βρήκαν δίχτυα. Αποβλήθηκε ο Κομεσίδης στο 30'.

Άλλαξε σχηματισμό ο Παπαδόπουλος και άμυνα η ΑΕΚ

Παπαδόπουλος επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τρεις στόπερ και ουσιαστικά σε σχηματισμό 4-5-1, όμως παρά το γεγονός αυτό απειλήθηκε από το ξεκίνημα από τις στατικές φάσεις της ΑΕΚ ενώ δημιουργικά δεν δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 τον Κλωναρίδη πίσω από τον Πόνσε και τους Μπακασέτα και Μάνταλο στα άκρα. Τσιγκρίνσκι και Γκάλο στην ενδεκάδα.

Αποτελεσματική η ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο

Στο 11’ φάουλ Μάνταλου, προβολή του Πόνσε από το ύψος της μικρής περιοχής και μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ αφού έστειλε τη μπάλα άουτ απέναντι από τον Σωτηρίου.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πολύ ωραίο σουτ από τον Τάσο Μπακασέτα στην αριστερή γωνία του Σωτηρίου και αφού οι αμυντικοί του ΟΦΗ του έδωσαν χώρο και χρόνο για να εκτελέσει.
Στο 32’ Ο Κομεσίδης έκανε λάθος και ο Κλωναρίδης έκλεψε τη μπάλα φεύγοντας σε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου. Ο αμυντικός του ΟΦΗ τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλου. Ο Γκάλο ανέλαβε την εκτέλεση και με υπέροχο τρόπο έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Σωτηρίου ανεβάζοντας του δείκτη του σκορ στο 0-2.

Βελτιώθηκε ο ΟΦΗ, σκόραρε η ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε με χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΟΦΗ απείλησε στο 54 όταν ο Μπολάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αραβίδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά με τον Μπάρκα να κάνει εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Είχε προηγηθεί μακρινό σουτ από τον Κυριακίδη με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μην ανησυχεί αφού είδε τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του.
Στο 60ο λεπτό ο Πλατέλας πήρε τη μπάλα σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή απέναντι από τον Μπάρκα, όμως ο βοηθός σταμάτησε εσφαλμένα τη φάση για οφσάιντ προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των Κρητικών.
Στο 64ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της «Ένωσης» στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σωτηρίου κάνει λάθος στην απομάκρυνση της μπάλας, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Πόνσε πέτυχε το 0-3 για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Στο 72΄ο Μπακασέτας σημάδεψε με δυνατό σουτ την εστία όμως ο Σωτηρίου έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Κοροβέση ο Πλατέλας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον Μπάρκα.

13η νίκη της ΑΕΚ στο Ηράκλειο σε 39 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ.
Οι «κιτρινόμαυροι» με το υπέρ τους αποτέλεσμα στο ημίχρονο έκαναν και διαχείριση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μπροστά τους το παιχνίδι της 2ης αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα.

Ο ΟΦΗ για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει σοβαρά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού καθώς δέχεται γκολ με μεγάλη ευκολία. Το εντός έδρας πρόγραμμά του πάντως είναι πολύ δύσκολο αφού στις πρώτες αγωνιστικές κληρώθηκε να παίξει κατά σειρά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο Ηράκλειο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Πλατέλλας, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός (68’ Νάστος), Κυριακίδης, Αραβίδης (68 Κουτσιανικούλης), Κομεσίδης, Σασί, Κοροβέσης, Μπολάκης. 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (72’ Χουλτ), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κλωναρίδης (58 Γιαννιώτας), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε (Γιακουμάκης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.