Οι Άγγελοι το ξέρουν: Τα όμορφα δεκάρια, όμορφα… καίγονται!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αποτυχία της Εθνικής ομάδας στο νεοσύστατο Nations League, τις τρανταχτές αδυναμίες της, τον Σκίμπε που θα πληρώσει το μάρμαρο και τον Άγγελο Αναστασιάδη που ίσως κληθεί να την... αναστήσει.

Η Ελλάδα έχασε με κάτω τα χέρια από την Φινλανδία και πλέον στον όμιλό της δεν διεκδικεί την πρώτη θέση, που δικαιωματικά παίρνουν οι χθεσινοί αντίπαλοί μας, αλλά να μείνει στη δεύτερη ώστε να μην υποβιβαστεί από την 3η κατηγορία στην 4η και τελευταία!

Η καρικατούρα που είδαμε στο Τάμπερε ήταν μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος. Όπως ήταν και την περασμένη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, αλλά σώθηκε από την μία στιγμή που της έλαχε με την κεφαλιά του Μήτρογλου.

Η Εθνική που έφτασε να διεκδικεί την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας σε μπαράζ με την Κροατία δεν υπάρχει πια.

Δεν έχει μέταλλο, δεν έχει εγωισμό, δεν έχει την άμυνα που ήταν σήμα κατατεθέν της και την έκανε να ξεχωρίζει και δεν έχει πλαϊνά χαφ (τα λεγόμενα εξτρέμ) που να μπορούν να της δώσουν την ταχύτητα που έχουν όλες οι καλές ομάδες και δυστυχώς δεν έχει ακολουθήσει την απαίτηση της εποχής. Όχι η Εθνική, αλλά όλες οι ελληνικές ομάδες στο σύνολό τους.

Ποια είναι αυτή; Μα η σκληρή και ταυτόχρονα ποιοτική εκγύμναση που δημιουργεί δυνατά κορμιά εντός αγωνιστικού χώρου. Οι Ούγγροι μας έριξαν τόσο ξύλο στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια που θα το θυμόμαστε για χρόνια! 

Ενώ και οι Φινλανδοί ήταν πιο γρήγοροι από εμάς, πιο σκληροί στις διεκδικήσεις και σαφέστατα πιο γυμνασμένοι από τους ποδοσφαιριστές που είχαν απέναντί τους. Επίσης ήξεραν πως να αμυνθούν και πως να επιτεθούν, κάτι που αγνοεί η Ελλάδα. 

Η ταυτότητα της Εθνικής μας αναζητείται! Δεν ξέρει τι παίζει. Γιατί κανένας δεν περιμένει να δει καλό ποδόσφαιρο από την Εθνική. Περιμένει να δει όμως, ένα αγωνιστικό πλάνο. Αυτό που δημιούργησε ο Ρεχάγκελ και παρέλαβε για να συνεχίσει με επιτυχία ο Σάντος. 

Το να διαθέτεις ποιοτικούς μέσους όπως ο Φορτούνης, ο Πέλκας και ο Μπακασέτας και να θέλεις να παίξεις με τρία δεκάρια, είναι κόντρα στη λογική του ποδοσφαίρου, εκτός κι αν προπονείς την Μπαρτσελόνα! 

Ναι, ακόμα και τα όμορφα δεκάρια… όμορφα καίγονται! Ο Μπακασέτας έγινε αλλαγή. Το ίδιο και ο Πέλκας. Και τότε ο Φορτούνης, που είχε ξεκινήσει ως δεκάρι, αντί να μείνει στη θέση του μήπως και περάσει καμιά μπαλιά σε Μητρογλου και Κουλούρη, πέρασε στα πλάγια!

Ο Μήτρογλου, που είναι ο μοναδικός Έλληνας επιθετικός (δίχως να ευθύνεται ο ίδιος) και έτσι πιστεύει ότι είναι αναντικατάστατος, δεν πήγε χθες ούτε μία φορά πρώτος στην μπάλα!  

Ο Σκίμπε δεν είναι του πεταματού, αλλά θα πληρώσει το μάρμαρο. Γιατί αφού συμμάζεψε το χάλι που παρέλαβε από τον Ρανιέρι και δημιούργησε ένα νέο οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, πίστεψε ότι ξανάχτισε κάτι καλό φτάνοντας στα μπαράζ με την Κροατία. Μέχρι που έπεσε στην παγίδα των… δεκαριών.

Άριστοι ποδοσφαιριστές οι Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας και Μπακασέτας. Αλλά και οι 4 είναι αδύνατο να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα. 

Κάτι που γνωρίζει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έχει ήδη δεχθεί κρούση από ανθρώπους της ΕΠΟ για να αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πει “ναι” μια και γνωρίζει πόσο τοξικό είναι το περιβάλλον του ποδοσφαίρου μας, ούτε πως η λύση που έχουν κάποιοι παράγοντες της ομοσπονδίας στο μυαλό τους θα πάρει σάρκα και οστά ώστε να υλοποιηθεί.

Το βέβαιο είναι ότι η κουβέντα για τον επόμενο ομοσπονδιακό μόλις άνοιξε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.