Πρίντεζης: «Ήθελα, όταν τελειώσω, να έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα»

Ένας απολαυστικός, όπως πάντα αφοπλιστικά αληθινός και με πηγαίο χιούμορ, Γιώργος Πρίντεζης... ξετυλίγεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του 2ου τεύχους του επίσημου περιοδικού του Ολυμπιακού "We are Olympiacos".

Ένας απολαυστικός, όπως πάντα αφοπλιστικά αληθινός και με πηγαίο χιούμορ, Γιώργος Πρίντεζης… ξετυλίγεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του 2ου τεύχους του επίσημου περιοδικού του Ολυμπιακού “We are Olympiacos”. 

Ο εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη μιλά για τις παναθηναϊκές καταβολές της οικογένειάς του, τα ινδάλματα που τον έκαναν να αγαπήσει διαφορετική ομάδα από αυτή που υποστήριζε ο πατέρας του, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να γίνει αυτός που είναι σήμερα και τι ήταν αυτό που ο ίδιος θεωρεί πως υπήρξε το «κλειδί» που του άνοιξε την πόρτα της επιτυχίας. 

«Ήθελα, όταν τελειώσω την καριέρα μου, να έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα από άποψη δουλειάς,» εξηγεί ο αγαπημένος παίκτης της ερυθρόλευκης κερκίδας. Αποκαλεί τον Ολυμπιακό «οικογένεια» και αποκαλύπτει μία… ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον… Πίνι Γκέρσον!

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο περιοδικό του Ολυμπιακού:

Για το πώς έγινε Ολυμπιακός, ο Πρίντεζης λέει: «Στην οικογένειά μου είναι όλοι Παναθηναϊκοί! Ο πατέρας μου ήταν Παναθηναϊκός, τα ξαδέλφια μου επίσης. Όλη η οικογένεια, παππούδες, θείοι… Αλλά η ομάδα που επιλέγεις να αγαπάς έχει να κάνει συνήθως με την γειτονιά και με ποια ομάδα σου κάνει… κλικ όταν είσαι μικρός. Εγώ έβλεπα πολύ μπάσκετ και έτυχε τότε να είναι μια περίοδος που ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ καλούς παίκτες, μια πολύ όμορφη ομάδα… Έβλεπα τον Σιγάλα, τον Τόμιτς, τον Τάρλατς, όλους αυτούς τους παίκτες και τους θαύμαζα. Θυμάμαι πως προσπαθούσα να κάνω στις μπασκέτες της γειτονιάς, αυτά που έκαναν εκείνοι στο παρκέ».

Για τη συμβουλή που δε θα ξεχάσει στη ζωή του: «Θυμάμαι πως επειδή ήμουν αδύναμος, αδύνατος και δεν μπορούσα να σταθώ, η πρώτη κουβέντα που μου είχε πει ο Ζούρος ήταν: “Βλέπεις πως χρειάζεσαι πολλή δουλειά για να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο”. Και αυτό το κράτησα. Το είχα στο μυαλό μου. Ήξερα πως έπρεπε να δουλέψω πολύ για να μπορέσω να παίξω».

Για τις άσχημες στιγμές της καριέρας του: «Να τα παρατήσω εντελώς, όχι δεν το σκέφτηκα. Άλλα είχα φτάσει πάρα πολλές φορές κοντά στο να πω πως δεν πήγαινε άλλο. Κι αυτό γιατί τίποτα δεν είχε έρθει εύκολα. Είχα περάσει πάρα πολλές φάσεις απαξίωσης. Αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, τα στάδια απαξίωσης είναι πολύ περισσότερα από εκείνα των καλών συνθηκών. Όλα ήρθαν σιγά σιγά. Και στην Μάλαγα είχα περάσει πολύ δύσκολα, αλλά και στον Ολυμπιακό ήταν δύσκολα σε μικρότερη ηλικία που υπήρχε αμφισβήτηση και πάντα προσπαθούσα μέσω της προπόνησης να βρω ψυχολογία και να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνετε. Ένα πράγμα κοινό, που σκεφτόμουν από τα δεκαπέντε μου μέχρι τώρα και είχα πάντα στο μυαλό μου είναι το εξής… Πως όταν τελειώσω, ότι καριέρα και να έχω, είτε καλή, είτε “κακή”, είτε τα καταφέρω, είτε όχι, να ξέρω πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα από θέμα δουλειάς. Γιατί ξέρω πως ως άνθρωπος θα ένιωθα πολύ άσχημα αν έφτανα τα τριάντα και δεν έπαιζα το μπάσκετ που μπορούσα να παίξω επειδή δεν δούλεψα όσο πραγματικά μπορούσα».

Για το αν αισθάνεται τυχερός: «Καμία φορά όλα είναι τεντωμένα σε ένα λεπτό σχοινί. Πολλές φορές το να καταφέρεις να προχωρήσεις από το να μην καταφέρεις τίποτα τελικά, δεν έχει πολύ μεγάλη απόσταση. Θυμάμαι πως υπήρχαν φορές που επτά παίκτες ήταν τραυματίες και πάλι έμενα εκτός. Πήγαινα στα βάρη και έκανα προπόνηση μόνος μου. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, γιατί πολλές φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα να δείξεις τί μπορείς να κάνεις. Επιπλέον είναι σα να χάνεις ένα τρίωρο από την ζωή σου, από την καθημερινότητά σου, μη μπορώντας να δουλέψεις. Ερχόσουν, έβλεπες την προπόνηση και δεν σε υπολόγιζε κανείς, ενώ θα μπορούσες να δουλέψεις και να βελτιωθείς. Δεν είναι εύκολο, όπως βέβαια δεν είναι εύκολο και στον Ολυμπιακό να παίξουν όσοι έρχονται. Είναι μεγάλη ομάδα και το καταλαβαίνεις πως είναι λίγοι αυτοί που θα έχουν την τύχη να παίξουν. Εγώ δεν ξέρω… Ήμουν τυχερός, δούλεψα παραπάνω; Δεν ξέρω».

Ποιο αστείο περιστατικό θυμάται; «Θυμάμαι και ένα περιστατικό: Όταν ήμουν στην Λάρισα είχε πει ο Γκέρσον για μένα “μου αρέσει αυτός ο παίκτης”. Και του είπαν από την ομάδα πως εσύ τον έδωσες δανεικό! Δεν το ήξερε καν. Απλά εκείνος ήθελε να πορευτεί τότε με πιο έμπειρους παίκτες και είναι κατανοητό. Είχε πει: “Πόσο είναι; 21; Καλύτερα να δοθεί δανεικός”. Όταν με είδε, λοιπόν, στη Λάρισα και του άρεσα, του εξήγησαν πως είχε η κατάσταση και είπε: “Ωραία θα τον έχουμε του χρόνου”,» απάντησε ο Πρίντεζης.

Για τον Ολυμπιακό: «Μετά από 18 χρόνια είναι η οικογένειά μου. Έχω περάσει πιο πολλές ώρες εδώ από ότι έχω περάσει στο σπίτι μου. Οπότε αν πρέπει με μια λέξη να πω τι σημαίνει για εμένα η ομάδα θα πω: οικογένεια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.