Χρήστου: «Ανυπομονώ να κολυμπήσω κόντρα στους καλύτερους του κόσμου»

Τη βελτίωση των ατομικών ρεκόρ του και την επίτευξη του ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 200μ. ύπτιο (αφού τα έχει ήδη καταφέρει στα 100μ.), έθεσε ως στόχο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γκουανγκζού ο Απόστολος Χρήστου.
10/07/2019 • 18:09
O Aπόστολος Χρήστου
  • shares
Τη βελτίωση των ατομικών ρεκόρ του και την επίτευξη του ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 200μ. ύπτιο (αφού τα έχει ήδη καταφέρει στα 100μ.), έθεσε ως στόχο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γκουανγκζού ο Απόστολος Χρήστου. 

Ο δύο φορές «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος θα μετάσχει για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέφυγε να οριοθετήσει συγκεκριμένους στόχους σε ό,τι αφορά την κατάταξή του, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

«Η προετοιμασία μου κύλησε πάρα πολύ καλά, χωρίς προβλήματα και είμαι στο επίπεδο που επιθυμώ, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Θέλω να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και στόχος μου είναι, μετά το όριο για την Ολυμπιάδα του 2020 στα 100μ, ύπτιο, να καταφέρω να πιάσω το όριο και στα άλλα αγωνίσματα» τόνισε ο αθλητής του Ολυμπιακού, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, και συνέχισε: «Στη Νότια Κορέα θα βρίσκεται η ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Ανυπομονώ να κολυμπήσω και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ».

Καταλήγοντας, ο Χρήστου επισήμανε: «Έχοντας πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100μ ύπτιο, θέλω να πιάσω το όριο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, καθώς η διοργάνωση αυτή είναι η καλύτερη για έναν αθλητή. Είναι προολυμπιακή χρονιά, εχώ κάνει πολύ καλή προετοιμασία και θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να κολυμπήσω σε περισσότερα αγωνίσματα στο Τόκιο, ενώ εκεί θέλω να πετύχω έστω μία πρόκριση σε ημιτελικό».

Δηλώσεις ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έκανε και ο Δημήτρης Νέγρης: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος θεσμός για τη φετινή χρονιά και προετοιμάστηκα πολύ καλά. Δούλεψα σκληρά και με υπομονή για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, θεωρώ ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και βασικός μου στόχος είναι να πάρω το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Στο Παγκόσμιο πριν δύο χρόνια, όπου συμμετείχα για πρώτη φορά, ήμουν λίγο "μουδιασμένος" από τα "μεγαθήρια" που κολυμπούσαν δίπλα μου και δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα, όμως φέτος είναι διαφορετικά. Πλέον, δεν υπάρχει η ταμπέλα του "πρωτάρη" και ανυπομονώ να κοντράρω τους αντιπάλους μου».

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί σε 400μ., 800μ. και 1.500μ. ελεύθερο και σχολίασε σχετικά ότι «και τα τρία αγωνίσματα μου αρέσουν πολύ και είμαι καλός, όμως θα ξεχώριζα, περισσότερο από τα άλλα, τα 800μ. ελεύθερο. Είναι σπουδαίο για έναν αθλητή να συμμετέχει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η ελληνική αποστολή έχει τους καλύτερους μαζί της και είναι ιδιαίτερη χαρά μου που είμαι και εγώ κομμάτι της». 
Γράψτε το σχόλιο σας...
14/10/2019 • 07:11