Συγκλονίζει ο Γιαννιώτης: " Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ... "

Σε μια προσωπική εξομολόγηση, ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη δυσλεξία, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τον καθημερινό του αγώνα για να βγει νικητής.
11/09/2018 • 02:10
Σπύρος Γιαννιώτης
  • shares
Σε μια προσωπική εξομολόγηση, ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης στέλνει το δικό του μήνυμα στα παιδιά ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και ...συγκλονίζει! 

Ο Έλληνας Πρωταθλητής αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη δυσλεξία, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τον καθημερινό του αγώνα για να βγει νικητής.

Με αυτόν τον τρόπο ο Γιαννιώτης θέλησε να σταθεί δίπλα σε όσα παιδιά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να τους δείξει ότι δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη τους. Αρκεί να μάχονται!

Το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη:

" Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ισως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι. Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου.

Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ. Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά.

Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγωνας που δίνω καθημερινά. Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή. Καλή σχολική χρονιά".

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
17/06/2019 • 08:19

Σύγκρουση "αξιοπρέπειας" στο Σάο Πάολο και επιβίωσης σε Δανία, Σουηδία

Για τα τελικά του Euro U21 η Γερμανία φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στους Δανούς. Πιο αμφίρροπα τα ματς σε Βάασα και Γκέτεμποργκ. Στο Σάο Πάολο η Χιλή είναι, θεωρητικά, το φαβορί όμως οι ατέλειές της ίσως δώσουν κάποιες ευκαιρίες παραπάνω στην Ιαπωνία