Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χημικά ζητά ο ΙΣΑ

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του, τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, καταγγέλλει ότι υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα, με αποτέλεσμα η Αθήνα, να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων.

«Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει:

«Η υπερβολική χρήση αυτών των χημικών ουσιών, πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις, στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλον, προκαλεί τη συσσώρευση, τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα».

Ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.