Με Ντεσπέϊν ο Ηρακλής, με 4 προβλήματα ο Ολυμπιακός (vid)

Επιτέλους δράση στην Volleyleague. Μέσα σε τρεις μόλις μέρες η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ΕΣΑΠ, μπόρεσε να αναιρέσει την δική της πρώτη απόφαση για αναβολή των ημιτελικών αναμετρήσεων και τελικά με καθυστέρηση πέντε ημέρων οι 4 ομάδες των ημιτελικών μπαίνουν στο γήπεδο.

Επιτέλους δράση στην Volleyleague. Μέσα σε τρεις μόλις μέρες  η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ΕΣΑΠ, μπόρεσε να αναιρέσει την δική της πρώτη απόφαση για αναβολή των ημιτελικών αναμετρήσεων και τελικά με καθυστέρηση πέντε ημέρων οι 4 ομάδες των ημιτελικών μπαίνουν στο γήπεδο. Η μάχη της πρόκρισης στον τελικό της Volleyleague ξεκινά σε Σύρο και Μίκρα. Το πρώτο σερβίς στην Α’ φάση των Play Offs να γίνεται στη Σύρο (Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός) στις 18.30, ενώ στις 20.45 ο Ηρακλής υποδέχεται στη Μίκρα τον Παμβοχαϊκό. Ολυμπιακός και Ηρακλής, οι δύο φιναλίστ του περσινού τελικού, επιβεβαίωσαν και φέτος τη δυναμική τους, αντιμετωπίζουν τους δύο νεοφώτιστους Φοίνικα και Παμβοχαϊκό που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν εντυπωσιακά την κανονική περίοδο.

Φοίνικας Σύρου (2) – Ολυμπιακός (3)
Ο Φοίνικας Σύρου ολοκλήρωσε την εξαιρετική του φετινή πορεία με την κατάκτηση της 2ης θέσης, την οποία πήρε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον Ολυμπιακό τον οποίο άφησε τρίτο, αλλά στη σειρά των ημιτελικών θα βρει μπροστά του τους «ερυθρόλευκους» που είναι η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχουν κερδίσει στις τρεις παρουσίες τους στη Volleyleague. Για τον Νίκο Νεόφυτο πάντως τα.. ιστορικά στοιχεία δεν μετρούν ιδιαίτερα. «Εγώ δεν πιστεύω στις προϊστορίες και τις παραδόσεις, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αγώνες play offs, αφού πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια. Άλλος ήταν ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου, άλλος ήταν ο Φοίνικας κι οι αγώνες που ξεκινούν από αύριο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Είναι ένα νέο πρωτάθλημα με διαφορετικά δεδομένα, απλά εμείς επαναλαμβάνω θα είμαστε πιο απελευθερωμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «Πειρατών». Στον Φοίνικα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει αρχίσει σοβαρά να σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει ευχέλαιο στο κλειστό του Ρέντη, αφού η μία ατυχία διαδέχεται την άλλη. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης έχει τεθεί νοκ άουτ με βαρύ διάστρεμμα από το βράδυ της Τετάρτης κι από κει και πέρα ναι μεν ο Ντίμα Φιλίποφ είναι στην αποστολή, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος ενώ προβλήματα της τελευταίας στιγμής προέκυψαν και με τους Χουάν Φιγκερόα (γαστρεντερίτιδα), Μάκη Κανέλλο (ανέβασε πυρετό), ωστόσο και οι δύο ταξίδεψαν για τη Σύρο. «Εμείς προχωράμε με τα… καινούργια προβλήματα μας για παρέα, ο στόχος όμως δεν αλλάζει και είναι η νίκη. Σίγουρα έχουμε πολύ δύσκολο έργο, αφού πέραν του ότι αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε τόσες αναποδιές που δεν μπορούμε να κάνουμε και τον στοιχειώδη προγραμματισμό», είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών ο οποίος παραδέχθηκε ότι το γεγονός πως η ομάδα του είναι αήττητη φέτος (αλλά και γενικά) στις αναμετρήσεις της με τον Φοίνικα «μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, όχι όμως τον πρωταρχικό. Ο Φοίνικας είναι μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Έχει δύναμη και εναλλακτικές λύσεις στους ακραίους κι ένα πολύ πεπειραμένο πασαδόρο όπως ο Βασίλης. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι κι εμείς σαν ομάδα έχουμε κάποια πλεονεκτήματα, υπερτερούμε σε κάποιους τομείς και ελπίζω να το αποδείξουμε στο γήπεδο»

Ηρακλής (1) – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (4)
Με ρεκόρ 18-2 ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο ο Ηρακλής, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στην 21η αγωνιστική στο Βραχάτι από τον Παμβοχαϊκό. Στους γηπεδούχους το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι ο Θοδωρής Μποζίδης, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο θα μείνει κατά πάσα πιθανότητα εκτός αποστολής, ενώ στον Παμβοχαϊκό επίσης θα απουσιάσει ο δεύτερος πασαδόρος της ομάδας Μιχάλης Λιόντας, καθώς όλη την εβδομάδα έμεινε εκτός προπονήσεων με πρόβλημα στη μέση. «Τα ψέματα τελείωσαν κι από δω και πέρα κάθε εμφάνιση αποδίδει ένα αποτέλεσμα που είναι σημαντικό για τη συνέχεια κι εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας που με κόπο κατακτήσαμε μέσα στη χρονιά», είπε ο Σωτήρης Δρίκος στο γενικότερο σχόλιο του με τον Νίκο Ζαλμά να σημειώνει: «Θεωρώ ότι για μας, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε σε μια σειρά αγώνων απέναντι σε μια ομάδα η οποία με ή χωρίς τον Ντεσπέιν, είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Μπορεί να αλλάζουν κάποια πράγματα αναλόγως το αν παίζει ή δεν παίζει ο Κουβανός, αλλά δεν αλλάζει η ποιότητα που έχει ο Ηρακλής σαν ομάδα. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους σε ποιότητα υποδοχής και αποτελεσματικότητα επίθεσης, για να κρατηθούμε. Θεωρώ πάντως ότι από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, εμείς έχουμε περισσότερα να κερδίσουμε και λιγότερα να χάσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Δρίκος επεσήμανε ότι: «Είμαστε δύο ομάδες που παίζουμε το παιχνίδι μας μέσα από συγκεκριμένες δομές και δεν αλλάζουν πολύ τα δεδομένα. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές εκπλήξεις». Ο τεχνικός του Ηρακλή τόνισε για τον αντίπαλο του ότι: «έχει από τα πιο σταθερά και δυνατά σερβίς στην κατηγορία», ενώ για την ομάδα του θεωρεί ως πλεονέκτημα κυρίως το ότι: «είμαστε καλοί στο κομμάτι υποδοχή – επίθεση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.