Ο Στέλιος Μαλεζάς στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδας

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, Στέλιος Μαλεζάς, είχε την Παρασκευή (13/1) εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδας γύρω από θέματα που αφορούν στην ομάδα του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και θέματα που αφορούν στην εκγύμναση των επαγγελματιών αθλητών και τον τρόπο διατροφής τους.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, Στέλιος Μαλεζάς, είχε την Παρασκευή (13/1) εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδας γύρω από θέματα που αφορούν στην ομάδα του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά, αλλά και θέματα που αφορούν στην εκγύμναση των επαγγελματιών αθλητών και τον τρόπο διατροφής τους.

Παρόντες στην ανοικτή συζήτηση, που έγινε στο γεμάτο αμφιθέατρο της σχολής και διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, ήταν πολλοί σπουδαστές του ΙΕΚ, με αυτούς των τμημάτων Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Γενικής Δημοσιογραφίας, Προπονητικής και Διαιτολογίας να έχουν τη μερίδα του λεόντος στις ερωτήσεις που έγιναν.

Να σημειωθεί ότι στο πάνελ, δίπλα στον Στέλιο Μαλεζά, βρίσκονταν και ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Στέφανος Αϊβαλιώτης, ο οποίος επίσης δέχτηκε ερωτήσεις γύρω από θέματα προπονητικής των αθλητών -και ειδικότερα των γκολκίπερ, που είναι η ειδικότητά του.

Ο Μαλεζάς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, όσο δύσκολες κι αν ήταν, χωρίς να προσπαθήσει να… ντριπλάρει σε κάποια από αυτές. Το ίδιο και ο Αϊβαλιώτης.   

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και τις απαντήσεις που αυτός με τη  σειρά του έδωσε:

Έχετε πετύχει σπουδαία πράγματα μέχρι τώρα. Είστε πλέον αρχηγός στον ΠΑΟΚ των τόσο μεγάλων προσωπικοτήτων, αναντικατάστατος στην ενδεκάδα, διεθνής παίκτης με την Εθνική Ελλάδας κι έτοιμος για μία ακόμα τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Περιμένατε ποτέ αυτή την εξέλιξη στην καριέρα σας;
– Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Δεν θα συμφωνήσω ότι έχω πετύχει κάτι μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε να το πούμε αν δεν έρθει κάποιος τίτλος με την ομάδα μου. Το θέλουμε πολύ όλοι στον Π.Α.Ο.Κ.

Έχετε βοηθηθεί από την παρουσία του Κοντρέρας, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με σας, στην ομάδα;
Έχω βοηθηθεί από τον Κοντρέρας πάρα πολύ, όχι όμως μόνο από αυτόν. Από πολλούς συμπαίκτες μου που αγωνίζονται στην ίδια θέση όλα αυτά τα χρόνια πήρα κάτι. Είναι καλό ότι είχα έμπειρους ποδοσφαιριστές δίπλα μου να μου μαθαίνουν πράγματα.

Γιατί στην Ευρώπη ο Π.Α.Ο.Κ. έχει καλύτερα αποτελέσματα από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι δεν κλείνονται πίσω.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι επιπτώσεις από την υπόθεση των στημένων αγώνων;
Το κυριότερο είναι η δυσφήμηση του ποδοσφαίρου μας στο εξωτερικό. Ίσως με αφορμή αυτά βελτιωθούν κάποια πράγματα στο μέλλον.

Ο Π.Α.Ο.Κ. τα τελευταία χρόνια έχει πολλά έσοδα. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν είναι η δουλειά μου τα οικονομικά. Από την στιγμή που δικαιολογούν τα έσοδα κι έξοδα δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τους διοικούντες.

Είστε αρχηγός σε μία πολύ μεγάλη ομάδα στην χώρα σας. Ποιες ενέργειες κάνατε για να προστατεύσετε τους απλήρωτους συμπαίκτες σας;
Μιλάμε με την διοίκηση σαν αρχηγοί για τα προβλήματα που υπάρχουν. Υπάρχει συνεννόηση. Αν δεν κάνω λάθος, πρώτα πληρώνονται οι μικροί που τα έχουν περισσότερη ανάγκη τα χρήματα και μετά τα μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα.

Τα λεφτά που σας χρωστάει ο Π.Α.Ο.Κ. αντιστοιχούν σε αρκετούς μήνες και δεν είστε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που του οφείλονται χρήματα. Υπάρχει κάποιο διάστημα αυτά τα 6-7 χρόνια που πληρωνόσασταν στην ώρα σας κανονικά και δεν σας χρωστούσαν μήνες και ποιο ήταν αυτό;
Μετά την πώληση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη  στον Παναθηναϊκό κι ενώ είχαμε να πάρουμε 6 μήνες χρήματα μας πλήρωσαν. Όλο το διάστημα που ήμουν στον Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Ένα δύο μήνες πάντα που είναι κάτι συνηθισμένο νομίζω.

Έχετε σκεφτεί να φύγετε από τον Π.Α.Ο.Κ.;
Να σας πω την αλήθεια την περσινή χρονιά κυρίως σκέφτηκα να φύγω. Έγινε πρόταση από την Α.Ε.Κ. το χειμώνα κι από μία τουρκική ομάδα το καλοκαίρι. Τελικά έμεινα. Μου έφυγε από το μυαλό αυτό το ενδεχόμενο.

Θα πηγαίνατε ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα;
Είμαι άτομο που δεν λέω ποτέ στην ζωή μου γιατί δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα. Δεν θέλω να το πω ούτε τώρα.

Σας ανησυχούν φαινόμενα θανάτων αθλητών όπως πριν μερικά χρόνια για παράδειγμα του Χουέρτας; Τελευταία υπήρχαν κι άλλα τέτοια παραδείγματα.
Το να υπάρχει ένας ξαφνικός θάνατος μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε προβληματίζει αλλά αν το σκέφτεσαι συνέχεια χάνεις τον στόχο σου και την συγκέντρωσή σου. Το συζητάμε με τους γιατρούς της ομάδας είναι η αλήθεια.

Τι θα άλλαζες για να γίνει πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρό μας;
Το να είσαι από έξω και να προτείνεις είναι εύκολο. Θεωρώ ότι αυτοί που διοικούν θα έπρεπε να κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω. Νομίζω το πιο σημαντικό για την εξέλιξη του αθλήματος είναι οι υποδομές. Το να μην έχεις γήπεδα δεν σου κάνει όρεξη και να το δεις το παιχνίδι, όχι τόσο αγωνιστικά που δεν θα είναι μεγάλες οι διαφορές. Περισσότερο ως θέαμα. Στο εξωτερικό οι κάμερες είναι σε καλύτερο σημείο και το ευχαριστιέσαι περισσότερο από την τηλεόραση το παιχνίδι απ ότι στην Ελλάδα. Όλα παίζουν ρόλο.

Τι θα προτιμούσατε περισσότερο; Καλή πορεία στην Ευρώπη ή πρωτάθλημα;
Θέλω να μου μείνει ένας τίτλος από την ομάδα, ένα πρωτάθλημα. Πέρασαν πολλά χρόνια από το τελευταίο. Σίγουρα μία καλή πορεία στην Ευρώπη σε αναδεικνύει. Θα επέλεγα όμως πρωτάθλημα.

Επιλέγουν παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές;
Κανένας σωστός επαγγελματίας δεν επιλέγει παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλειά μας πρέπει να την κάνουμε σωστά.

Ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχετε αντιμετωπίσει;
Ο Σουάρες στα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Γύρισε μετά από Μουντιάλ, έκανε δύο προπονήσεις κι ήταν παρόλα αυτά φρέσκος στο γήπεδο. Θα ήθελα να αντιμετωπίσω τον Μέσι κάποια στιγμή.

Έχουν γίνει βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 
Όχι στον βαθμό που περίμενα. Έγιναν, αλλά ήθελα περισσότερα!

Ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας, όταν έχει προηγηθεί κάποιο ντέρμπι;
Η αλήθεια είναι ότι μετά από ντέρμπι πίστευα ότι θα υπήρχε περίεργο κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες στην ομάδα και καλά παιδιά που δεν το αφήνουν να περάσει. Είμαστε μία οικογένεια.

Σκέφτεστε την κλήση στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι;
Τώρα στο μυαλό μου είναι η ομάδα μου και τίποτε άλλο. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Την Εθνική, αν έρθει η κλήση το καλοκαίρι, θα την σκεφτώ τότε.

Την επομένη του ελέγχου της UEFA που παραδέχθηκαν άπαντες ότι υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές στον Π.Α.Ο.Κ. για μήνες, μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Ζαγοράκης είπε στην UEFA ότι συμφωνεί με τον έλεγχο κι έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Μάλιστα, του είπαν και μπράβο, τον αποθέωσαν. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το επίπεδο της δημοσιογραφίας σήμερα; Στα αποδυτήρια το συζητάτε οι ποδοσφαιριστές μεταξύ σας;
Δεν μπορώ να τους κρίνω όλους τους δημοσιογράφους και να τους βάλω στην ίδια μοίρα. Είναι μερικοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που κάνουν πολιτική είτε υπέρ της ομάδας είτε υπέρ ανωτέρων τους.

Δεν σας ενοχλεί που είστε απλήρωτοι; Δεν σας επηρεάζει;
Μέχρι τώρα λίγες είναι οι στιγμές που είμαστε πληρωμένοι άρα έχουμε μάθει με αυτό. Θα με πείραζε, αν δεν ήξερα αν πάρω κι αυτά που μου χρωστάνε, όπως για παράδειγμα στον Ηρακλή, που έπεσε. Είναι κρίμα για εκείνα τα παιδιά να μην ξέρουν, αν πάρουν τα λεφτά τους. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι θα τα χάσουμε, απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Πως είναι η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή;
Όταν χάνεις, όλοι ασχολούνται με το τι κάνεις μέσα κι έξω από το γήπεδο. Αν κερδίσεις, όλα μια χαρά. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στη ζωή σου, τι ώρες βγαίνεις και που πηγαίνεις. Πολλές φορές είσαι στο ξενοδοχείο και δεν μπορείς να δεις τους δικούς σου ανθρώπους. Είναι συνήθεια, εμένα μου αρέσει αυτός ο τρόπος σκέψης και ζωής.

Το 2013 τελειώνει το συμβόλαιό σας. Έχει γίνει συζήτηση για την ανανέωσή του;
Δεν έχω μιλήσει ακόμα για το συμβόλαιό μου. Μόνο σε θεωρητικό επίπεδο έγιναν κάποιες συζητήσεις, αλλά δυστυχώς τίποτα στην πράξη. Έχουμε καλές σχέσεις πλέον, μιλάμε σαν φίλοι με την ομάδα.

Τέλος σε ερώτηση που έγινε από τον διευθυντή της σχολής, Σταύρο Καπελιώτη, για τον αγώνα πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα, ο Στέλιος Μαλεζάς απάντησε:
Το να βρίσκεσαι σε μία κακή βραδιά δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Θα πρέπει όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν να βρίσκουμε άλλες λύσεις και να ξεπερνάμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Δεν θεωρώ ότι αυτό ήταν το παιχνίδι που μας έφερε τόσο πίσω στην βαθμολογία. Τα υπόλοιπα ήταν. Σε όλα τα παιχνίδια που δεν κερδίζουμε κάνουμε αυτοκριτική και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.