Μπήκε 4άδα στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης η εθνική γυναικών

Στην κορυφαία 4άδα των Μεσογειακών Αγώνων της Ταρραγόνα φιγουράρει από νωρίς το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών.

Στην κορυφαία 4άδα των Μεσογειακών Αγώνων της Ταρραγόνα φιγουράρει από νωρίς το μεσημέρι η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών. Απέδωσε εξαιρετικά, ήταν καταπληκτική στον προημιτελικό και κατέβαλλε με σκορ 3-2 το 1ο φαβορί του ομαδικού, την Αίγυπτο! Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για τη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας, είναι ήδη μία σημαντική διάκριση ό,τι κι αν γίνει στη συνέχεια. Στα λίγα χρόνια παρουσίας του αγωνίσματος στον θεσμό η εθνική γυναικών φτάνει πρώτη φορά τόσο ψηλά (στην 8άδα είχε προχωρήσει και το 2009) και παρουσιάζεται ικανή για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα! Στις 6 σήμερα το απόγευμα αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την Τουρκία και διεκδικεί την είσοδο στον τελικό. Αν πάρει τη νίκη, τότε στις 8:30 μ.μ. θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα, που θα επικρατήσει από τον δεύτερο ημιτελικό της Γαλλίας με την Ισπανία. Αν χάσει θα πάει στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 με την ηττημένη αντίστοιχα από τον άλλο ημιτελικό (στις 8:30 και αυτό το ματς). Στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο ήταν ξανά οδηγός η Κατερίνα Τόλιου, που πέτυχε δύο θετικά αποτελέσματα και συνέχισε την αήττητη πορεία της στο αγώνισμα, ενώ τη νίκη χάρισε στο τέλος η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η Κωνσταντίνα Παρίδη κάθισε στον πάγκο σε αυτόν τον αγώνα. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Κώστας Βατσακλής.   

Η Ελλάδα είχε περάσει χτες από τον όμιλο ως 2η ύστερα από ήττα από την Ισπανία (3-0) και νίκη με την Αλγερία (3-1). Η Αίγυπτος είχε κυριαρχήσει στο 1ο γκρουπ, όπου φυσικά ήταν επικεφαλής. Θεωρητικά σήμερα είχαν οι Αφρικανές τις πιθανότητες με το μέρος τους, ειδικά από τη στιγμή που παρέταξαν την Ντίνα Μεσρέφ, η οποία αναδείχτηκε προχτές «χρυσή» Μεσογειονίκης του απλού γυναικών, ενώ βρίσκεται στο νούμερο 43 της παγκόσμιας κατάταξης. Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όμως, ήταν αποφασισμένο να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Το δίδυμο της Τόλιου και της Ζαβιτσάνου εμφάνισε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, παράλληλα είχε δυνατή ψυχολογία κι έφτασε δικαιωματικά στο μεγάλο αποτέλεσμα ύστερα από 2 ώρες και 40 λεπτά.

Δύο σημεία του προημιτελικού αρκούν για να καταδείξουν τη θετική σκέψη και το πείσμα των κοριτσιών: Το πρώτο, η σπουδαία νίκη της Τόλιου (νούμερο 167 στην παγκόσμια κατάταξη Ιουνίου) επί της Μεσρέφ. Η αριστερόχειρας Αιγύπτια είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με 3-1 για την ομάδα της, κατέκτησε και το 1ο σετ, ωστόσο η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών τής επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις. Με μία ακόμα εμφάνιση, που πιστοποιεί ότι αποδίδει το καλύτερο ίσως πινγκ πονγκ της καριέρας της πήρε τρία σετ στη σειρά και τη νίκη ισοφαρίζοντας σε 2-2! Το δεύτερο σημείο είναι η αντίδραση της Ζαβιτσάνου (Νο 416) όταν τα πράγματα εξελίσσονταν αρνητικά στο καθοριστικό πέμπτο ματς με αντίπαλο τη Φάρα Χασάν (δεν είναι αξιολογημένη στην παγκόσμια κατάταξη τον τελευταίο καιρό). Με την ψυχολογική ώθηση από την ισοφάριση της Τόλιου έκανε τέλειο ξεκίνημα και πήρε τα δύο πρώτα σετ. Η κατάσταση άλλαξε όμως. Η Χασάν ισοφάρισε και σαν να μην έφτανε αυτό κάλυψε στο 5ο σετ ένα σοβαρό μειονέκτημα όταν από 3-8 πίσω προηγήθηκε 9-8! Ευτυχώς ο τελευταίος λόγος άνηκε στην πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016. Έπαιξε τους τελευταίους πόντους με ψυχραιμία και πίστη στα χτυπήματά της και με 11-9 έγραψε το τελικό σκορ δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην ελληνική αποστολή.   

Αναλυτικά η εξέλιξη του προημιτελικού Ελλάδα-Αίγυπτος 3-2:
Κατερίνα Τόλιου-Φάρα Χασάν 3-0 (11-7, 11-9, 11-9)
Γεωργία Ζαβιτσάνου-Ντίνα Μεσρέφ 1-3 (6-11, 7-11, 11-9, 4-11)
Τόλιου/Ζαβιτσάνου-Γιούσρα Αμπντελραζέκ/Μεσρέφ 1-3 (1-11, 12-14, 12-10, 8-11)
Τόλιου-Μεσρέφ 3-1 (8-11, 11-9, 11-6, 11-5)
Ζαβιτσάνου-Χασάν 3-2 (11-8, 13-11, 2-11, 8-11, 11-9)

Λίγα λεπτά μετά η Τουρκία έγινε η τελευταία ομάδα, που πήρε την πρόκριση για την 4άδα. Σε συναρπαστικό αγώνα 3 ωρών ξεπέρασε τη Σλοβενία με 3-2. Στο φινάλε η Οζγκέ Γιλμάζ έκαμψε στα πέντε σετ την Άνα Τοφάντ. Στους άλλους προημιτελικούς είχαμε Γαλλία-Σερβία 3-0 και Ισπανία-Ιταλία 3-0. Και στο τελικό στάδιο του τουρνουά θα υπάρχει live ενημέρωση από τους διοργανωτές στο λινκ http://results.tarragona2018.cat/en/TTE/schedule/daily.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.