Το Optimum3-Aspida έσπασε το ρόδι στο 50ο Ράλλυ Αιγαίου

20/07/2013 • 18:48
Το Optimum3-Aspida έσπασε το ρόδι στο 50ο Ράλλυ Αιγαίου
  • shares
Με το σκάφος Optimum 3 -Aspida να φτάνει πρώτο στον Φοίνικα της Σύρου και να κερδίζει την 1η ιστιοδρομία του επετειακού 50ου Ράλλυ Αιγαίου ξεκίνησε το αγωνιστικό κομμάτι του σημαντικότερου ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα.

Οι κυβερνήτες Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος έχοντας ως εφόδιο την πολύχρονη εμπειρία τους αλλά και ένα σπουδαίο σκάφος έφτασαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στη Σύρο όπου παρά το προχωρημένο της ώρας τους περίμενε πλήθος κόσμου για να τους επευφημήσει αναγνωρίζοντας και την μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ στο νησί του μετά από 50 χρόνια.

Οι νικητές διένυσαν  τα 80 ναυτικά μίλια της διαδρομής σε λιγότερο από 8 ώρες, δηλαδή με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 10 κόμβων κι αφού συνάντησαν , όπως και τα υπόλοιπα πληρώματα ανέμους που αρχικά έφταναν τα 5 μποφόρ , έπειτα τα 6  ενώ στη συνέχεια εξασθένησαν.

Η ιστιοδρομία παρόλα αυτά ήταν "στρωτή" χωρίς δραματικές αλλαγές και εκπλήξεις κατά γενική ομολογία. Ο καιρός είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει ακόμα και τον πιο προσεκτικό σχεδιασμό, την πιο έξυπνη τακτική.

Το πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού του κορυφαίου αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας διαφάνηκε για μία ακόμα φορά, με τους τερματισμούς των αγωνιστικών σκαφών να είναι με την ίδια ένταση όπως η εκκίνηση. Τα υπόλοιπα σκάφη του στόλου δεν άργησαν να φανούν στον ορίζοντα. Το κλιμάκιο της Επιτροπής Αγώνος που περίμενε στην άκρη του μόλου, έδινε τους τερματισμούς στο ένα σκάφος μετά το άλλο. Οι ντόπιοι νησιώτες υποδέχθηκαν τα πληρώματα με τη γνωστή φιλοξενία που τους χαρακτηρίζει, ενώ έχουν σχεδιάσει πλήθος εκδηλώσεων, κάθε μέρα, μέχρι τη Δευτέρα (22/7) το πρωί που τα σκάφη θα αναχωρήσουν για την Πάτμο.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής ημέρας του 50ού Ράλλυ Αιγαίου, για τη διαδρομή Φάληρο - Σύρος, διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κατηγορία ORCi

1) OPTIMUM 3 - ASPIDA Ν.Λάζος-Π.Λιβάς)
2) ARISTOFANI - ENEOS (Ν.Σινούρης-Σ.Καμπουρίδης)
3) SERENDIPITY (Π.Χατζηκυριακάκης)

Κατηγορία IRC

1) DRAGON (Βιργινία Εθνοπούλου)
2) URSUS MINOR (Σ.Νούτσος)
3) iSAIL  (Σ.Χατζηκυριακάκης-Χ.Καρύδης)

Κατηγορία ORC Club 

1)AFRODITI-SOLARIS (Β.Μηλιώτης)
2)SOROCOS (Σουβαλτζής-Δεληγιάννης-Πελεκανάκης)
3)KORMORANOS II (Κ.Μανιουδάκης)
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
22/02/2019 • 08:23

Αγώνες φιλοδοξίες κι επιβίωσης σε Στρασβούργο, Βρέμη και Νταντί (video)

Σε δοκιμασία τίθεται απόψε η δυναμική της Λιλ και της Σεντ Ετιέν στην Γαλλία. Για την παραμονή τους, πλέον, παλεύουν η Νταντί στην Σκωτία και η Στουτγάρδη στην Γερμανία, έχοντας τύχη αρκεί βέβαια να είναι αποτελεσματικές!