Τέλος καριέρας για το Σουηδό Τόρνμπλαντ

Ο Σουηδός άλτης του ύψους, Λίνους Τόρνμπλαντ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τους στίβους, εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού, αλλά και κατάθλιψης που πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες. Το 2006 κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και ασημένιο στο ευρωπαϊκό κλειστού του επόμενου έτους (2007).

Ο Σουηδός άλτης του ύψους, Λίνους Τόρνμπλαντ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τους στίβους, εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμού, αλλά και κατάθλιψης που πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες. Το 2006 κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και ασημένιο στο ευρωπαϊκό κλειστού του επόμενου έτους (2007). Επίσης, ήταν 4ος το 2006 και το 2010 στα ευρωπαϊκά ανοικτού, ενώ το 2007 στο Γκέτεμποργκ πέρασε τα 2.38μ και σημείωσε ατομικό ρεκόρ.

«Μετά από μακρά σκέψη, αποφάσισα να αποσυρθώ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, στην οποία εξέτασα όλες τις επιτυχίες των 10 τελευταίων χρόνων» δήλωσε ο 27χρονος αθλητής. Όπως είπε ακόμη, μία από τις αξέχαστες αναμνήσεις της καριέρας του θα είναι το ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου το 2006 στο Γκέτεμποργκ. «Το να αγωνίζεσαι μπροστά σε 30.000 με 40.000 ανθρώπους, οι οποίοι έδιναν ρυθμό με χειροκρότημα, και να κάνεις ατομικό ρεκόρ με 2.34μ (παραμένει καλύτερη επίδοσή του στον ανοικτό) ήταν αρκετά απίστευτο και κάτι που δεν ξεχάσω ποτέ».
Παραδέχθηκε ακόμα ότι ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει προέκυψαν πριν από δύο χρόνια, όχι πολύ μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

«Μετά τη Βαρκελώνη, αισθανόμουν όλο και περισσότερο κουρασμένος. Ήλθε ύπουλα. Πίστευα ότι ήμουν άρρωστος και άρχισα τις εξετάσεις και ξανά εξετάσεις, αλλά δεν έδειχναν κάτι λάθος σωματικά. Κοιμόμουν 12, άλλες φορές 16 ώρες την ημέρα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, εργαζόμουν 2 ημέρες και κοιμόμουν μετά άλλες τρεις» είπε ο Τόρνμπλαντ στην εφημεριδα «Svenska Dagbladet».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.