Μορφέσης: «Λίγη τύχη παραπάνω…»

Μπορεί η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης να έγινε χθες στη Βαρκελώνη, ο Γιώργος Μορφέσης όμως κάνει... επίκληση στη θεά τύχη, για λόγους εντελώς διαφορετικούς από τους αντιπάλους της εθνικής γυναικών.

Μπορεί η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης να έγινε χθες στη Βαρκελώνη, ο Γιώργος Μορφέσης όμως κάνει… επίκληση στη θεά τύχη, για λόγους εντελώς διαφορετικούς από τους αντιπάλους της εθνικής γυναικών. 

Άλλωστε, όπως εξήγησε και ο ίδιος στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, «… στην Ευρώπη υπάρχουν εξι καλές ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Ήταν σίγουρο ότι θα είχαμε δύο καλές ομάδες απέναντί μας. Δεν ξέραμε ποιες θα ήταν αυτές. Το μάθαμε την Τετάρτη και προχωράμε».

Πού κολλάει λοιπόν η τύχη; «Η Ελλάδα είναι μια ποιοτική ομάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του πλανήτη. Δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Το 2016 ήμασταν με το… ενάμισι πόδι στην Ολυμπιάδα και αποκλειστήκαμε, γιατί δεχθήκαμε γκολ με την Ρωσία 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήγαμε στα πέναλτι και αποκλειστήκαμε… Το ίδιο έγινε και πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Κερδίζαμε 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την Ισπανία, ισοφαριστήκαμε και χάσαμε στα πέναλτι την πρόκριση για την τετράδα και το μετάλλιο. Εάν φέτος έχουμε λίγη τύχη παραπάνω και εάν αποφύγουμε τους τραυματισμούς, δεν φοβάμαι τίποτα. Έχουμε όρεξη, ποιοτική ομάδα και θα τα καταφέρουμε» επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κλήρωσης, ο Μορφέσης τόνισε: «Η Ολλανδία και η Ιταλία θα βρεθούν στον δρόμο μας. Στόχος θα είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έτσι ώστε να παίξουμε με μία εύκολη ομάδα στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι. Εάν τα καταφέρουμε, έχει καλώς. Εάν όχι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ενα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μία εκ των Ουγγαρίας, Ρωσίας, Ισπανίας, για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο στην διοργάνωση».

Όσο για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η εθνική στον Α΄ όμιλο (Γαλλία, Ισραήλ, Κροατία), ο ομοσπονδιακός προπονητής ξεκαθαρίζει ότι «… οι διαφορές είναι μεγάλες. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία τύχη».

Τέλος, αναφερόμενος στην τελική φάση του Europa Cup που θα διεξαχθεί στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας (22-24 Μαρτίου), ο Μορφέσης είπε: «Ένα μετάλλιο θα επιδιώξουμε. Εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παίξουμε με τις γνωστές πέντε καλές ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε ένα μετάλλιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.