Συλλαλητήριο, απεργίες και καταλήψεις από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό


Σε απεργιακή κινητοποίηση στις 27 ή 28 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων υπαλλήλων διοργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, στις 12.00 το μεσημέρι.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία περισσότερων από 130 εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Σωματείων το πνεύμα που επικράτησε ήταν οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και να πάρουν ποικίλες μορφές ώστε να μην προχωρήσεις η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. 

Η εντατικοποίηση των δράσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και υπουργείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε άμεση ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για το ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο με στόχο την ακύρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης “έχουμε να κάνουμε με τη μητέρα των μαχών και η μάχη θα έχει όλες τις μορφές του αγώνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης”. 

Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ της ΕΣΕΕ, της ΕΣΗΕΑ, του ΤΕΕ και του Δικτύου Συνταξιούχων. 

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι’ αυτό ερήμην των εργαζομένων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.