Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων χάντμπολ

20/08/2018 • 22:49
Μπάλα, χάντμπολ
  • shares
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 ανδρών και στις 13 Οκτωβρίου αυτή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε τις ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων περιόδου 2018-2019, οι οποίες έχουν ήδη αποσταλεί στα σωματεία. Στην Α1 ανδρών το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 4 Ιουνίου 2019. Θα συμμετέχουν τα σωματεία: Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Άργους, Αερωπός Έδεσσας, Φίλιππος Βέροιας, ΧΑΝΘ, Φοίβος Συκεών, ΓΣ Δράμα 1986, Άρης Νίκαιας, ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Το σύστημα διεξαγωγής:

Α΄ φάση

Οι 12 ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές.

Β΄ φάση

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες 8 θέσεις στην τελική βαθμολογία της Α΄ Φάσης θα παίξουν πλέι οφ και θα χωριστούν σε 4 ζευγάρια ως εξής:

Α΄ Ζευγάρι: (1η-8η)
Β΄ Ζευγάρι: (2η-7η)
Γ΄ Ζευγάρι: (3η-6η)
Δ΄ Ζευγάρι: (4η-5η)

Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις δύο νίκες.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως και 12 στην τελική βαθμολογία της Α΄ Φάσης θα παίξουν πλέι άουτ και θα χωριστούν σε 2 ζευγάρια ως εξής:

Ε΄ Ζευγάρι: (9η-10η)
Ζ΄ Ζευγάρι: (11η-12η)

Θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις δύο νίκες.

Προϋπόθεση για την εκκίνηση όλων των αγώνων των θέσεων 9-12 (Β΄–Γ΄ ΦΑΣΗ) είναι οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 10η-11η μετά την λήξη της Α΄ Φάσης να έχουν διαφορά έως και 5 βαθμών. Αν αυτή η διαφορά δεν υφίσταται, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 11η, 12η υποβιβάζονται απευθείας στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ οι ομάδες που κατέλαβαν την 9η, 10η θέση καταλαμβάνουν και τις αντίστοιχες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Handball Premier.

Γ΄ φάση

Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών Α, Β, Γ, Δ της Α΄ Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους ως ακολούθως:

1ο Ζευγάρι: Νικητής ζευγαριού Α (1-8) με νικητή ζευγαριού Δ (4-5)
2ο Ζευγάρι: Νικητής ζευγαριού Β (2-7) με νικητή ζευγαριού Γ (3-6)

Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στις δύο νίκες.

Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών συνεχίζουν στην Δ΄ Φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Handball Premier. Οι ηττημένες ομάδες των αγώνων αυτών καταλαμβάνουν τις οριστικές θέσεις 5-8 στον βαθμολογικό πίνακα βάσει των θέσεων που είχαν μετά την λήξη της Α΄ φάσης αρχίζοντας από την καλύτερη θέση έως την χειρότερη.

Η ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Ε με την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Ζ της Β΄ Φάσης αγωνίζονται στις δύο νίκες για την οριστική κατάταξη των θέσεων 10η-11η του βαθμολογικού πίνακα της Handball Premier. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 10η θέση και η ηττημένη καταλαμβάνει την 11η θέση και υποβιβάζεται στην Α2 Ανδρών.

Οι πρώτοι αγώνες της Γ΄ φάσης και για όλα τα ζευγάρια θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που είχαν την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Φάσης, και οι δεύτεροι αγώνες στις έδρες των ομάδων που είχαν την χειρότερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Φάσης. Σε περίπτωση που η κάθε ομάδα επιτύχει από μία νίκη (ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων) και χρειαστεί και τρίτος αγώνας, τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος που είχε την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Φάσης.

Δ΄ φάση

Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών 1ο & 2ο παίζουν τελικό στις τρεις νίκες για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών 1ο και 2ο της Γ΄ φάσης παίζουν μικρό τελικό στις δύο νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 3η θέση, ενώ η ηττημένη την 4η θέση.

Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης «Champions League», ο δευτεραθλητής στο Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «E.H.F Cup» και ο τριταθλητής στο κύπελλο «Challenge Cup». Στην περίπτωση που Κυπελλούχος Ελλάδος αναδειχτεί ο πρωταθλητής, τότε η φιναλίστ ομάδα του τελικού του Κυπέλλου θα συμμετάσχει στο «Challenge Cup».

Α1 Γυναικών

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 13 Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 20 Μαΐου 2019.

Θα συμμετέχουν τα σωματεία: ΟΦΝ Ιωνίας, ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Καματερού, Φίλιππος Βέροιας, Αναγέννηση Άρτας, Πανόραμα, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Βέροια 2017.

Σύστημα διεξαγωγής

Α΄ Φάση

Τα 10 σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3-8, καταλαμβάνουν και τις αντίστοιχες θέσεις στην τελική κατάταξη.

Οι σύλλογοι που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-10, υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Β΄ φάση

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα 8α παίξουν (έδρα-έδρα) στον τελικό και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες, κατακτά τον τίτλο.
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/10/2019 • 08:00

Αουτσάϊντερ με θράσος σε Ρότερνταμ, Σασουόλο, Εδιμβούργο και Άκρινγκτον

Το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ χαρακτηρίζεται από τις σημαντικές απουσίες ανάμεσα σε Γιουνάϊτεντ και Λίβερπουλ. Πιο παραγωγικά τα ματς σε Σασουόλο, Χόφενχαϊμ, Ρότερνταμ όπως και στο ΄Άκρινγκτον όπου θα περάσει από δοκιμασία το νικηφόρο σερί της ΊπσουΙτς