Αγγέλου: Άρης όπως Ρεάλ – Μπαρτσελόνα

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στο ραδιόφωνο Metropolis για όλα όσα έχουν να κάνουν με τον φετινό Άρη. Το προβλήματα τις λύσεις τους και συγκρίσεις με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στο ραδιόφωνο Metropolis για όλα όσα έχουν να κάνουν με τον φετινό Άρη. Το προβλήματα τις λύσεις τους και συγκρίσεις με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Για τη διαφορά του περσινού Αρη με το φετινό: «Ο Αρης θα παίξει μπάσκετ όπως έπαιξε και πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αστοχίες φέτος. Ξεκίνησε με οργάνωση και νοικοκυριό η διοίκηση. Πρέπει να δούμε τι ταιριάζει σ’ αυτή την ομάδα σε σχέση με τους στόχους της. Θα θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και δυνατά αλλά τα 11 παιχνίδια σε ένα μήνα σε περιορίζουν να βγάλεις το προφίλ που θέλεις. Πρώτα να έχουμε υγεία και μετά ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλον».
 
Το γεγονός ότι η φετινή ομάδα είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Αγγέλου: «Δεν μπορώ να πω πως ένιωσα ξένος πέρυσι αλλά δεν ήξερα τη ψυχική, την πνευματική και τη σωματική ενέργεια που υπήρχε. Πέρυσι η ομάδα φάνηκε ότι ήταν ταλαιπωρημένη και έπρεπε να διαχειριστεί από όλους αυτή η πνευματική πίεση. Φέτος έχω μεγάλη συμμετοχή στη διαμόρφωση του ρόστερ. Αυτό είναι μια πρόκληση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι έτοιμος να μιλήσει κάποιος για το τι μπάσκετ μπορεί να παίξει η ομάδα. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει μοντέρνο μπάσκετ, με πίεση και έλεγχο στα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα το διάβασμα και τα λάθη να είναι το ζητούμενο».

Τις ανακοινώσεις που έγιναν και αν ήρθε σε σύγκρουση με άλλους: «Θεωρώ ότι στην πυραμίδα του αποτελέσματος υπάρχουν πέντε στάδια. Το πρώτο είναι η εμπιστοσύνη, το δεύτερο είναι η σύγκρουση, δηλαδή όταν συγκρούονται δύο πλευρές κάποιος πρέπει να μετακινηθεί από την ζώνη άνεσης που έχει. Το τρίτο είναι η δέσμευση, το τέταρτο η ευθύνη και το πέμπτο το αποτέλεσμα. Ήταν μια επαγγελματική σύγκρουση των πιστεύω της ομάδας».
 
Τη δυσκολία του Αρη να προσαρμοστεί και να βρει την ισορροπία του: «Είναι δύσκολο όταν λες ψέματα και εύκολο όταν λες αλήθεια. Είναι κάπως ανηφορικός ο δρόμος της αλήθειας αλλά είναι καλύτερος από το να ξεκινάς με διθυράμβους και ευκολίες και να το πληρώνεις στην πορεία με στρες και ανησυχία. Η βάση είναι η αλήθεια και η προσπάθεια. Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να υπάρξει αποτέλεσμα».
 
Το πρόβλημα του Αρη με την σύγκριση του παρελθόντος: «Κάθε άνθρωπος και ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της. Όταν η ιστορία σου έχει τόσα Κύπελλα, συγκρούεσαι με αυτό. Ο Αρης είναι όπως η Ρεαλ, η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας θρύλος. Ένας παράγοντας του Αρη την πρώτη φορά μου είχε πει κάτι. Να κοιτάξεις ένα κτίριο που γκρεμίζεται και χάνει κάποιους τοίχους, να κάνεις κάποιες αλλαγές και να στηρίξεις τις κολώνες. Αυτή η ομάδα πρέπει να κοιτάει τον αντίπαλο στα μάτια, με τη στήριξη του κόσμου και την υπευθυνότητα στην επιλογή τη διοικητική, την εργασιακή αλλά και την αγωνιστική της ομάδας.
 
Αν αυτή η σύγκρουση είναι μια επώδυνη διαδικασία ή είναι μια κινητήριος δύναμη για επιστροφή στα όμορφα του παρελθόντος: Είναι η ίδια σύγκρουση της προμνημονιακής Ελλάδας με της μετάμνημονιακής. Εξαρτάται από τον άνθρωπο που θα την αντιμετωπίσει. Αν θα την αντιμετωπίσει με τρέλα ή πραγματικότητα».
 
Γιατί τον έκανε Αρειανό ο Μποχωρίδης και τη χρήση βίντεο: «Για μας το βίντεο είναι εργαλείο μέσα στο γήπεδο. Έχω πει πολλές φορές και σε σεμινάρια του Μάικ Σιζέφσκι πως έλεγε ότι ισχύει μια αρχή στην επικοινωνία. Ότι ακούω το ξεχνάω, ότι βλέπω το καταλαβαίνω και ότι κάνω το μαθαίνω. Εμείς επιλέξαμε την εικόνα για να βλέπει κάποιος ποιος παίκτης έρχεται και ο παίκτης να καταλαβαίνει που έρχεται.
 
Τα έχω πει στο Μποχωρίδη και έχουμε τσακωθεί για το αγωνιστικό του προφίλ. Όταν είπα ότι με έκανε Αρειανό, ήταν επειδή στις σειρήνες δεν έβαλε βαμβάκι αλλά πέρασε από αυτές με κίτρινο χρώμα και έμεινε στον Αρη επειδή το ήθελε ο ίδιος. Μας έπεισε ότι έμεινε για την ομάδα».
 
Τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος και αν μπορεί να σπάσει η κυριαρχία Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Εμείς ελπίζουμε πως ναι. Αλίμονο αν δεν ελπίζεις. Αν δεν έχεις χιούμορ, ελπίδα και όνειρο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα δούμε στην πράξη τις προϋποθέσεις. Όλα τα πράγματα η πράξη τα επιβεβαιώνει. Θα περιμένουμε αυτή την ομάδα έξι μήνες ώστε να ετοιμαστεί μέχρι την άνοιξη. Ας έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ουσιαστικές φθορές ως προς τους στόχους της. Νομίζω πως θα έχει πείσει τον κόσμο και η ομάδα θα ξέρει τι είδους βοήθεια θα χρειαστεί η ομάδα από εκείνον. Νομίζω πως θα είναι έτοιμη να κοιτάξει τους αντιπάλους της στα μάτια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.