Τον έσπρωξε στο γκρεμό… (vid)

Ο ΟΦΗ επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στην Κρήτη για την 28η αγωνιστική και πλέον οι Αγρινιώτες βαδίζουν ολοταχώς προς την Β' Εθνική. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κάλαϊτζιτς στο 30ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στην Κρήτη για την 28η αγωνιστική και πλέον οι Αγρινιώτες  βαδίζουν ολοταχώς  προς την Β’ Εθνική. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κάλαϊτζιτς στο 30ο λεπτό.

Πλέον η ομάδα του Τάκη Λεμονή βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο οποίος παρέμεινε στην 8η θέση με 37 βαθμούς. 

Τα αρχικά πλάνα..

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Σαχσανίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γαλανόπουλο, αριστερά τον Μπούρμπο και στο κέντρο της άμυνας τους Γεωργίου και Σόουζα. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Βερόν, Κάλαϊτζιτς και Ζ. Λόπεθ, δεξιά τον Παπουλή, αριστερά τον Σίσιτς και στην κορυφή τον Μάντζιο.

Από την άλλη πλευρά ο Τάκης Λεμονής επέλεξε τον Τσενάμο κάτω από την εστία, τον Παλαιολόγο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόλια στο αριστερό και τους Εντζεγκουέλε και Ντολεζάι στο κέντρο. Στα χαφ έβαλε τους Σιόντη και Μητρόπουλο, αριστερά τον Ακαλέ, δεξιά τον Καμαρά και πίσω από τον προωθημένο Χαριστέα τον Θεοδωρίδη.

Ο Παναιτωλικός τις ευκαιρίες, ο ΟΦΗ την ουσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν αμυντικούς προσανατολισμούς και κυρίως από στημένες φάσεις προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σαχσανίδη. Μάλιστα στο 10ο λεπτό ο Παναιτωλικός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Θεοδωρίδη. Οι γηπεδούχοι έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπάθησαν κυρίως με κάθετες πάσες προς τους Παπουλή και Μάντζιο να φτάσουν στην περιοχή του Τσενάμο.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πίεζαν ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτούν λάθη του ΟΦΗ και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Σαχσανίδη. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Κρητικοί δεν είναι απειλητικοί, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 30ο λεπτό  με τον Κάλαϊτζιτς. Ο Σέρβος εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε στον Σιόντη και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Τσενάμο. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια.  Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναιτωλικό να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά να μην απειλεί την εστία του Σαχσανίδη.

Η πίεση δεν έφερε την ισοφάριση…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο και οι δύο ομάδες αναλώνονταν σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις κυρίως στο χώρο του κέντρου. Ο Τάκης Λεμονής βλέποντας πως η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα στο χώρο του κέντρου αντικατέστησε τον Σιόντη με τον Φερνάντες στο 57ο λεπτό. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και κυρίως με τους Ακαλέ και Καμαρά από τα άκρα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Αγρινιώτες πίεζαν όλο και περισσότερο και έχασαν ευκαιρίες με τους Καμαρά (75′) και Μητρόπουλο (76′) . Αντίθετα οι γηπεδούχοι χωρίς να δυσκολεύονται κρατούσαν το υπέρ τους 1-0.  Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Παναιτωλικό να πιέζει αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση και τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τη νίκη χάρη στο γκολ του Κάλαϊτζιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 28η
Αγώνας: ΟΦΗ Παναιτωλικός
Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Δημόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς, Λόπεζ.

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Ντολεζάι, Ετζενγκέλε, Γκόλιας, Μητρόπουλος, Παλαιολόγος, Ακαλέ, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.