«4 Χ 4» για Ευρώπη (vid)

Στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκας ανέβηκε ο Ατρόμητος, που νίκησε με 2-0 τη Δόξα στο Περιστέρι και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκας ανέβηκε ο Ατρόμητος, που νίκησε με 2-0 τη Δόξα στο Περιστέρι και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ για τους Κυανόλευκους, που μπορεί να σπατάλησαν ένα ημίχρονο, αλλά «καθάρισαν» στην επανάληψη.
 
Αυτή παράλληλα, ήταν η όγδοη φετινή εντός νίκη, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί το σχετικό ρεκόρ των σεζόν 2005/06 και 2009/10, το οποίο, φυσικά, υπάρχουν ακόμη τρία ματς για να «σπάσει». Μπρίτο και Μήτρογλου σκόραραν για τον Ατρόμητο, με τη Δόξα να παλεύει στα ίσα το παιχνίδι, αλλά να μην καταφέρνει να γνωρίζει δίκαια τη δεύτερη διαδοχική της ήττα.
 
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Γιώργος Δώνης διατήρησε το 4-4-2, με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Ατρόμητου τους Νάστο και Πίτου Γκαρσία. Ο πρώτος ήταν παρτενέρ του Τόμας στην άμυνα, με μπακ τους Σκόνδρα και Γιαννούλη, ενώ ο Αργεντίνος πήρε θέση στο κέντρο λίγο πιο μπροστά από τον Ζουέλα που αγωνιζόταν ως αμυντικό χαφ. Ρόλο δεξιού χαφ είχε ο Δημούτσος, ο Μπρίτο ήταν αριστερά και ο Τάτος σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον «καθαρόαιμο» επιθετικό, Μήτρογλου.
 
Η Δόξα από την άλλη, παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Ψυχογιός, Βέρτζος, Μπριλάκης και Γελαδάρης, ενώ την «τριάδα» του κέντρου συνέθεσαν οι Λίμα, Παπαδόπουλος και Ουέλινγκτον. Θέση δεξιού μέσου είχε ο Ρούτσης, ο Αμπουμπακάρι ήταν στα αριστερά και μόνος του στην επίθεση ο Κυβελίδης.
 
Φάσεις υπήρχαν
Αν και στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις, στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για το γκολ και στις δύο εστίες. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή, αλλά η Δόξα την πρώτη καλή στιγμή, με τον Ράντμαν να αποκρούει το δυνατό σουτ του Μπριλάκη στο 21′. Η πρώτη φάση των Περιστεριωτών από την άλλη, ήταν. μισό γκολ.
 
Ο Μήτρογλου έδωσε πάσα από αριστερά στον Δημούτσο, ο οποίος από απόσταση τριών μέτρων και αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και πίεσαν προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα πριν το τέλος του 45λεπτου. Το έργο του Σέρεμετ, ωστόσο, στο σουτ των Μήτρογλου του 37′ ήταν εύκολο κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Μπρίτο είχε «τσιμπήσει» την μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε κόρνερ.
 
Στο 39′ η Δόξα «απάντησε» στις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά το σουτ του Ουέλιγκτον πέρασε λίγο άουτ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, αλλά και με μία αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Αγτζίδης στο 37′ πέρασε στη θέση του Δημήτρη Γελαδάρη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο 37χρονος άσος, πάντως, γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του, που δεν ξέχασαν την προσφορά του στον Ατρόμητο.
 
Διπλή αλλαγή
Για τους γηπεδούχους ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ στο 54′, όταν Μήτρογλου και Τάτος άλλαξαν ρόλους, με τον πρώτο να σεντράρει και τον δεύτερο με κοντινή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Σέρεμετ. Η Δόξα, ωστόσο, γινόταν απειλητική με αντεπιθέσεις και όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι έμοιαζε με… ρώσικη ρουλέτα.
 
Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Δώνης έκανε διπλή αλλαγή, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του. Έπσταϊν και Καραγκούνης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Γιαννούλη και Ζουέλα αντίστοιχα, με τον Ατρόμητο να τα παίζει ουσιαστικά όλα για όλα και να εντείνει τις προσπάθειές του.
 
«Καθάρισε» ο Μπρίτο
Ο 42χρονος τεχνικός, για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος, δεν άργησε να δικαιωθεί. Στο 65′ ο Ατρόμητος βρήκε τελικά τον τρόπο να πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα. Ο Έπσταϊν «σέρβιρε» με μια σέντρα ακριβείας και ο Μπρίτο με κεφαλιά σε πρώτο χρόνο, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Σέρεμετ, πετυχαίνοντας το τέταρτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
 
Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, οι Περιστεριώτες «σφράγισαν» την κατάκτηση των τριών βαθμών με τον «συνήθη ύποπτο». Ο Κώστας Μήτρογλου κατέβασε την μπάλα μετά από απομάκρυνση της άμυνας, ξεκίνησε μια κούρσα από το κέντρο και αφού άδειασε δύο  αμυντικούς με αριστερό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Ατρόμητου.
 
Τα… παράτησε η Δόξα
Ο 24χρονος άσος πήρε τα πάνω του και στα λεπτά που απέμειναν «κυνήγησε» ένα ακόμη γκολ. Η κεφαλιά του στο 82′ μετά από σέντρα του Τάτου πέρασε μόλις άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το διαγώνιο σουτ του στο 84′. Την ίδια ώρα οι Δραμινοί είχαν αποδεχθεί την ήττα τους και απέμεναν τα τυπικά για το φινάλε της αναμέτρησης.
 
Το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου βρήκε τους παίκτες του Ατρόμητου να πανηγυρίζουν το πολύτιμο «τρίποντο» και τους οπαδούς τους να τους αποθεώνουν και να ζητούν την έξοδο της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 24η
Αγώνας: Ατρόμητος-Δόξα Δράμας
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Ακρίβος, Κούλα

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Νάστος, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Μήτρογλου, Ζουέλα.

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Λίμα, Μπριλλάκης, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Αθανασίου το Ατρομήτου και Γκαρακλίδης της Δόξας Δράμας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.