Ο Ντάνι Άλβες και το «χρυσό δεκάρι»!

Οι τερματοφύλακες-σκόρερ, οι «χρυσές αλλαγές» κι ο παίκτης που αναζητεί το μεγαλύτερο τρόπαιο όλων, για να ολοκληρώσει τη συλλογή του. Αριθμοί, ιστορίες, συμπτώσεις, επιτεύγματα, όλα κομμάτια του παζλ του Μουντιάλ, 40 ημέρες πριν από την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι τερματοφύλακες-σκόρερ, οι «χρυσές αλλαγές» κι ο παίκτης που αναζητεί το μεγαλύτερο τρόπαιο όλων, για να ολοκληρώσει τη συλλογή του. Αριθμοί, ιστορίες, συμπτώσεις, επιτεύγματα, όλα κομμάτια του παζλ του Μουντιάλ, 40 ημέρες πριν από την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Τελευταία ευκαιρία Ντάνι…

Έχεις κλείσει τα 35 σου κι οδεύεις για το τελευταίο σου Μουντιάλ. Έχεις αφήσει στο παρελθόν την τραυματική εμπειρία του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργανώθηκε στην πατρίδα σου. Θέλεις όσο τίποτα τον παγκόσμιο τίτλο με τη Βραζιλία. Ντάνι Άλβες, έχεις έναν λόγο παραπάνω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου στη «Σελεσάο», για να φτάσεις στην κορυφή. Είναι η μοναδική κούπα που σου λείπει! Με την εθνική έχεις ήδη σηκώσει το Παγκόσμιο Συνομοσπονδιών και το Copa América. Διασυλλογικά δεν σου μένει τίποτα άλλο: πρωταθλήματα, κύπελλα, εγχώρια Super Cup, Champions League, Europa League, ευρωπαϊκό Super Cup, Παγκόσμιο Συλλόγων. Έχεις σχεδόν τα πάντα. Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Γράψε ιστορία!

Αναζητείται ο πρώτος…
Ροζέριο Σένι, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, Χόρχε Κάμπος και Ρενέ Χιγκίτα. Όλοι τους τερματοφύλακες που έχουν δώσει το «παρών» σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιό είναι όμως το ξεχωριστό στοιχείο που τους συνδέει; Στη μεγάλη σταδιοδρομία τους, ήταν και σκόρερ! Είτε με πέναλτι είτε με φάουλ. Το άθροισμα των γκολ τους προσεγγίζει το νούμερο 300. Κι όμως ουδείς έχει καταφέρει να σκοράρει σε αγώνα τελικής φάσης Μουντιάλ. Πιο κοντά από όλους έφτασε ο Τσιλαβέρτ στις 12 Ιουνίου 2002, στην αναμέτρηση της Παραγουάης με τη Σλοβενία. Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ απείλησε τον Νταμπάνοβιτς, ο οποίος άγγιξε τη μπάλα με το δεξί χέρι, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ! Ουδείς έχει φτάσει πιο κοντά από τον Παραγουανό. Ο Τσιλαβέρτ έχει πετύχει 7 γκολ, αλλά σε προκριματικές φάσεις Μουντιάλ. 


Μπες μέσα και βάλε γκολ!

Σέντρα σε ματς Μουντιάλ κι ο προπονητής σου σε έχει στον πάγκο. Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης. Το θέμα είναι όταν σε καλέσει, να είσαι καθ’ όλα έτοιμος. Να μπεις και να κάνεις τη διαφορά! Όπως για παράδειγμα ο Ουρουγουανός Ρίτσαρντ Μοράλες. Στις 11 Ιουνίου 2002, έχει περάσει το πρώτο ημίχρονο κι οι Νοτιοαμερικανοί χάνουν με 3-0 από τη Σενεγάλη. Ο προπονητής των «Τσαρούα» ρίχνει στη μάχη τον Μοράλες και 16 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου εκείνος τον ανταμείβει με γκολ. Τελικό αποτέλεσμα 3-3. Ο Δανός Έμπε Σαντ χρειάστηκε 21 δεύτερα για να βρει δίχτυα στα τέλη Ιουνίου του ’98, στον αγώνα των Σκανδιναβών με τη Νιγηρία.  Όταν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France, το σκορ ήταν ήδη 2-0 για την ομάδα του κι εκείνος άνοιξε ακόμη περισσότερο την…ψαλίδα. Εξαιρετική κι η επίδοση του γνωστού μας –φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού- Μάρτσιν Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός στις 14 Ιουνίου 2002 στο ματς με τις Η.Π.Α. άφησε τον πάγκο στο 65’ και 59 δευτερόλεπτα αργότερα σημείωνε το 3-0 για τους Πολωνούς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.