Οκκάς: “Ο πιο δυνατός κεδίζει…”

Πήρε για πρώτη φορά γεύση από ντέρμπι «Δικεφάλων» στις 19 Μαϊου του 2001, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα 3-2 από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Γιάννης Οκκάς αγωνίστηκε στην Ελάδα 8 χρόνια, φορώντας 3 σεζόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μία της ΑΕΚ. Ο επιθετικός της Ανόρθωσης μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr για το σημερινό ντέρμπι «Δικεφάλων».

Πήρε για πρώτη φορά γεύση από ντέρμπι «Δικεφάλων» στις 19 Μαϊου του 2001, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα 3-2 από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Γιάννης Οκκάς αγωνίστηκε στην Ελάδα 8 χρόνια, φορώντας 3 σεζόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μία της ΑΕΚ. Στα τρία χρόνια ντυμένος στα «ασπρόμαυρα» αντιμετώπισε 4 φορές (εντός και εκτός) την ΑΕΚ, μετρώντας 2 νίκες, 2 ήττες, ενώ σημείωσε 3 γκολ. Ως παίκτης της «Ένωσης» αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι, με την ΑΕΚ να κερδίζει 3-1 και τον Οκκά να σκοράρει σε βάρος της πρώην του ομάδας. Ο επιθετικός της Ανόρθωσης μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr για το σημερινό ντέρμπι «Δικεφάλων». Ένα περίεργο ντέρμπι που θα κριθεί στη δύναμη όπως ο ίδιος τόνισε…
 
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ… Ντέρμπι Δικεφάλων… Πως περιμένετε αυτό το παιχνίδι;
«Σίγουρα θα είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες, οι οποίες κάθε μία έχει να αντιμετωπίσει τα δικά τς προβλήματα. Είμαι περίεργος να δω πως θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα, διοικητικά, αλλά κυρίως οικονομικά. Και βέβαια, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, ένα παιχνίδι που το θέλουν και οι δύο ομάδες και αυτό το κάνει ακόμα πιο αμφίρροπο σε ότι αφορά την πρόβλεψη του νικητή».
 
Δύο λόγια για την ΑΕΚ… Το πλεονέκτημά της έναντι του ΠΑΟΚ;
«Όλοι γνωρίζουμε ότι η ΑΕΚ περνάει δύσκολη φάση. Μεσοεπιθετικά έχει καλά στοιχεία και πρέπει οι παίκτες της να πιάσουν καλή απόδοση για να πετύχουν κάτι καλό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, θα είναι δύσκολα για την ΑΕΚ και οι παίκτες της πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για αυτό το παιχνίδι. Να άλουν στην άκρη για 90 λεπτά τα προβλήματά τους, να μείνουν ενωμένοι γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα».
 
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας. Θα είναι επηρεασμένος από αυτό το γεγονός;
«Για μένα, θεωρώ, πως το δυνατό του σημείο θα είναι ο πληγωμένος εγωισμός μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα θέλουν να αποδείξουν στον κόσμο τους ότι ο αποκλεισμός ήταν μια κακιά στιγμή. Πιστεύω ότι τώρα θα είναι πιο σοβαρός και ταπεινός απ’ ότι αν είχε πάρει την πρόκριση. Μετά από μια αποτυχία είσαι πιο σοβαρός, πιο συγκεντρωμένος, βλέπεις το παιχνίδι με περισσότερη ταπείνωση. Ο αποκλεισμός θα τον κάνει πιο δυνατό και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο».
 
Τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα παιχνίδια κύριε Οκκά, με δεδομένο ότι έχετε αγωνιστεί και στις δύο ομάδες…
«Αυτά τα παιχνίδια, είτε είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είτε είναι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έχουν πάντα έντονα τα στοιχεία της δύναμης και του πάθους. Πιστεύω ότι και σήμερα το ίδιο θα συμβεί. Αυτός που θα είναι πιο δυνατός και πιο αποφασιστικός νομίζω ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι και ο νικητής. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες, παίκτες με ταλέντο. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτό που θα κυριαρχήσει στο σημερινό παιχνίδι θα είναι η δύναμη».
 
Μια πρόβλεψη για τον νικητή του σημερινού παιχνιδιού;
«Είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλά ερωτηματικά… Η ΑΕΚ έχει τα δικά της, οικονομικά προβλήματα, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τον αποκλεισμό, έχει και την κούραση. Πρόβλεψη για τον νικητή είναι δύσκολο να κάνεις, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα είναι προσεκτικές αμυντικά. Θα είναι ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξουν πολλά γκολ».
 
Κλείνοντας δύο λόγια για την πορεία της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα Κύπρου;
«Βρισκόμαστε 2 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Νομίζω πως είναι το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, καθώς 4 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο με τις ίδιες πιθανότητες. Είναι σίγουρα κάτι θετικό για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα κριθούν όλα μέχρι το τέλος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.