Έχει το όνομα. Έχει και τη χάρη…;

Για 11η διαδοχική φορά, ούσα παρούσα από το 1978 και μετά σε όλα τα Μουντιάλ και 15η συνολικά η Ισπανία είναι μία από τις επτά ομάδες που βρίσκονται στη Ρωσία κι έχουν γευθεί το νέκταρ της κατάκτησης, ενώ έχει βρεθεί δύο φορές στα ημιτελικά.

Για 11η διαδοχική φορά, ούσα παρούσα από το 1978 και μετά σε όλα τα Μουντιάλ και 15η συνολικά η Ισπανία είναι μία από τις επτά ομάδες που βρίσκονται στη Ρωσία κι έχουν γευθεί το νέκταρ της κατάκτησης, ενώ έχει βρεθεί δύο φορές στα ημιτελικά. 

Οι θρίαμβοι όμως του 2010 στο Μουντιάλ και το 2012 στο  Euro μετατράπηκαν σε ηχηρή απογοήτευση το 2014 στη Βραζιλία κι έτσι η φετινή συμμετοχή λαμβάνει (;) χαρακτήρα επιβεβαίωσης δυναμικής…

Το νούμερο οκτώ της κατάταξης της FIFA, αντιμετωπίζει στην πρώτη αγωνιστική τη γειτόνισσα Πορτογαλία, σε ματς το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρίνει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο. Ακολουθεί το Ιράν ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση κόντρα στο Μαρόκο. 

ΑΣΤΕΡΙ
Έπαιξε το πρώτο του ματς με την εθνική Ισπανίας όντας 18 χρόνων, έχει φτάσει τις 151 και μόνο ο Ίκερ Κασίγιας (167) έχει περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο. 13 χρόνια μετά ο Σέρχιο Ράμος θα οδηγήσει την Ισπανία ως αρχηγός και έχοντας κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Euro. Ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτός από τον «βράχο» της άμυνας αποτελεί και μια περίπτωση «σεσημασμένου σκόρερ» κρίσιμων τερμάτων!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Γιουλέν Λοπετέγι ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να επαναφέρει τη «Φούρια Ρόχα» στην κορυφή. Διαδέχθηκε μετά το Euro της Γαλλίας το Βιθέντε ντελ Μπόσκε, έχοντας περάσει από τις μικρότερες εθνικές ομάδες της χώρας του έχοντας κατακτήσει Euro με την εθνική Ελπίδων και την εθνική κάτω των 19 χρόνων.  
Τερματοφύλακας ως ποδοσφαιριστής, φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ήταν μέλος της ισπανικής αποστολής στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. 

ΠΟΡΕΙΑ

Ολοκλήρωσε αήττητη την προκριματική διαδικασία με εννέα νίκες και μία ισοπαλία, αυτή στο Τορίνο κόντρα στην Ιταλία. Τερμάτισε στην πρώτη θέση και προκρίθηκε απευθείας στη Ρωσία, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στον όμιλο που συμπλήρωσαν η Ιταλία, η Αλβανία, το Ισραήλ, τα Σκόπια και το Λιχτενστάιν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.