Μάρας: "Στοχεύω στο Παγκόσμιο"

20/04/2017 • 23:08
Ο Βλάσης Μάρας
  • shares
Η 13η συμμετοχή του Βλάση Μάρα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν αποδείχθηκε τυχερή. Ένα μοιραίο λάθος στην αρχή της άσκησης τού στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του μονόζυγου και, γιατί όχι, ακόμη ένα μετάλλιο.

Ο ρέκορντμαν της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής στη διοργάνωση, τόσο σε χρυσά (5) όσο και σε συνολικά μετάλλια (8), αρκέστηκε στην 28η θέση με 12,966 βαθμούς, στην πρώτη εμφάνισή του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να το βάλει κάτω. Ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχίσει με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8/10).
Στις δηλώσεις του τόνισε για τη χθεσινή προσπάθεια: «Ήρθε η πτώση, σε μια άσκηση που μου είναι γνωστή. Αν δεν είχα κάνει αυτό το λάθος, θα ήμουν άνετα στον τελικό, παρότι το πρόγραμμα που είχα εδώ δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Είναι απλά η βάση αυτού που θα ακολουθήσει. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν, μέσα από την προπόνηση και την συμμετοχή σε πολλούς αγώνες».

Στη συνέχεια, ο 33χρονος πρωταθλητής είπε: «Το κυριότερο ενδιαφέρον μου για φέτος ήταν και είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι να βρεθώ σε τελικό και να διεκδικήσω μετάλλιο σε Παγκόσμιο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και θα κάνω τα πάντα για να τον εκπληρώσω».

Στο τέλος, ο δύο φορές πρωταθλητής κόσμου (2001, 2002) πρόσθεσε για την ελληνική γυμναστική: «Υπάρχουν οι δυνατότητες να διεκδικήσουμε διακρίσεις και με άλλους αθλητές, όπως δείχνει και η περίπτωση του Κωνσταντινίδη. Αν όλα γινόντουσαν σωστά, σίγουρα θα ήμασταν πολύ ψηλότερα ως αθλητές και ως Εθνική ομάδα, αλλά όταν τα πράγματα αφήνονται στη μοίρα τους προσπαθούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο».
Γράψτε το σχόλιο σας...
21/04/2018 • 08:25

Προκλήσεις κόντρα στα "μεγαθήρια"!

Ο τελικός του Ισπανικού κυπέλλου έχει ένα μεγάλο φαβορί αλλά και ένα αουτσάϊντερ ικανό σε τέτοιες προκλήσεις να αγγίξει την υπέρβαση. Πιο σαφές το αβαντάζ της Μαρσέϊγ. Η Λίλ ξέρει που πάει να δοκιμαστεί όπως όμως αντιλαμβάνεται ότι μόνο από την άμυνα σε τέτοιες πιέσεις δεν φτάνεις στη ουσία

19/04/2018 • 14:05