Προσωρινή απόσυρση από τη ΔΟΕ του Σεϊχη Αχμάντ

Ο Σεϊχης Αχμάντ Αλ-Φαχάντ Αλ-Σαμπάχ παραιτήθηκε προσωρινά από όλες τις θέσεις που κατείχε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, επικαλούμενος δικαστικές εκκρεμότητες που έχει επί ελβετικού εδάφους.

Ο Σεϊχης Αχμάντ Αλ-Φαχάντ Αλ-Σαμπάχ παραιτήθηκε προσωρινά από όλες τις θέσεις που κατείχε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, επικαλούμενος δικαστικές εκκρεμότητες που έχει επί ελβετικού εδάφους.

Ο Σεϊχης Αχμάντ, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κουβέιτ, είναι ένας από τους ισχυρότερους, αλλά και τους πλέον αμφιλεγόμενους παράγοντες της ΔΟΕ και γενικότερα του παγκόσμιου αθλητισμού. Κατείχε ως σήμερα τις θέσεις του προέδρου της Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, του προέδρου του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας, αλλά και του επικεφαλής του προγράμματος “Olympic Solidarity”, που διαχειρίζεται εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση αθλητικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Σεϊχης Αχμάντ είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1992 και αποτελεί στενό συνεργάτη και σύμμαχο του Τόμας Μπαχ, τον οποίο ενίσχυσε ανοιχτά στην εκλογική διαδικασία του 2013.

Για περίπου μία δεκαετία κατείχε υψηλόβαθμη θέση και στη FIFA, από την οποία υποχρεώθηκε όμως να παραιτηθεί το 2017, καθώς το όνομά του εμπλέκεται στις έρευνες της αμερικανικής δικαιοσύνης για διαφθορά στις τάξεις της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.