Νίκες σε δύο «μέτωπα» κυνηγά αύριο η Ελλάδα

Μέρα εθνικών ομάδων η αυριανή στην επιτραπέζια αντισφαίριση, με πλήθος από αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και στο πρόγραμμα βρίσκονται και δύο σημαντικά ματς για την Ελλάδα.

Μέρα εθνικών ομάδων η αυριανή στην επιτραπέζια αντισφαίριση, με πλήθος από αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και στο πρόγραμμα βρίσκονται και δύο σημαντικά ματς για την Ελλάδα.

Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η εθνική ανδρών υποδέχεται στις 19:00 τη Ρωσία για το 6ο γκρουπ του επιπέδου 1 της διοργάνωσης. Θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην 5η αγωνιστική και με εξασφαλισμένη την πρόκριση στα τελικά της Ναντ θέλει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών αντιμετωπίζει στο Γκίλιγχαμ την Αγγλία για την αντίστοιχη αγωνιστική στο 3ο γκρουπ του επιπέδου B των προκριματικών. Απέναντι στην πρωτοπόρο κυνηγά τη νίκη με σκοπό να εξασφαλίσει την πρώτη δυάδα στο γκρουπ, να περάσει στο στάδιο 2 των προκριματικών και να διεκδικήσει εκεί την πρόκριση στην τελική φάση της Γαλλίας. Το ματς αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας (18:00 τοπική). Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο ίντερνετ μέσα από την πλατφόρμα του Laola1.tv. To live streaming στη συνάντηση της Ελλάδας με τη Ρωσία γίνεται σε παραγωγή του Sportshero και χωρίς περιγραφή, όπως είναι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.). Το λινκ https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2018-11-20-greece-russia-len. Στον αγώνα της Αγγλίας με την Ελλάδα το λινκ είναι https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2018-11-20-england-greece-len.

Η εθνική ανδρών δίνει στο Σ.Ε.Φ. ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, που αξίζει να παρακολουθήσουν από κοντά ή κι από τις οθόνες του υπολογιστή όλοι οι φίλοι του αθλήματος. Η Ρωσία είναι παραδοσιακή δύναμη στον χώρο, εμφανίζει εδώ και δεκαετίες διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις και στο σήμερα διαθέτει πλειάδα ικανότατων αθλητών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Παναγιώτη Γκιώνη (νούμερο 20 στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα), Γιάννη Σγουρόπουλο (Νο 134), Τάσο Ρηνιώτη (Νο 131) και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο (Νο 463). H Ρωσία δεν ήρθε με τη βασική της ομάδα στην Αθήνα, αλλά με τρεις καλούς νεαρούς. Ο προπονητής Σεργκέι Βλασόφ έχει στην αποστολή τον 22άχρονο Σάντι Ισμαΐλοφ (νούμερο 92 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης του Νοεμβρίου), τον 19χρονο Ντένις Ιβόνιν (Νο 161) και τον 16άχρονο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Νο 363).

Κανένας από τους τρεις δεν αγωνίστηκε στον αντίστοιχο αγώνα του 1ου γύρου ή στην αναμέτρηση με την Ελλάδα στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, ωστόσο υπάρχουν αποτελέσματα που αποτελούν τεκμήριο για την αξία τους: Στο όπεν της Λευκορωσίας, που ολοκληρώθηκε χτες στο Μινσκ, ο Ιβόνιν έφτασε στον τελικό των αγώνων Under 21. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του περασμένου καλοκαιριού ο Γκρέμπνεφ κατέκτησε τρία μετάλλια! Αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, ενώ ήταν 3ος στο απλό, όπου τον απέκλεισε ο Σγουρόπουλος στα ημιτελικά. Τον Ισμαΐλοφ τον απέκλεισε δύσκολα ο Γκιώνης στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων.

Βαθμολογικά ο αγώνας δεν έχει ζωηρό ενδιαφέρον δεδομένου ότι και οι δύο εθνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση. Η Ελλάδα προηγείται στο 6ο γκρουπ με 5 βαθμούς. Η Ρωσία είναι 2η με 4 κι ένα ματς λιγότερο. Οι δυο τους καλύπτουν σίγουρα την προνομιούχο δυάδα και στην 3η θέση θα μείνει το Λουξεμβούργο, που έχει 3 βαθμούς. Στον 1ο γύρο η Ρωσία είχε επικρατήσει με 3-2. Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή θέλουν ν’ ανατρέψουν αύριο αυτό το αποτέλεσμα και να τερματίσουν στην κορυφή του γκρουπ. Δεν επιδιώκουν τη νίκη μόνο για το γόητρο, αλλά και για έναν ουσιαστικό λόγο, καθώς οι πρώτοι των ομίλων στο Stage 1 θα μπουν επικεφαλής γκρουπ στο European Teams Championships 2019 και θ’ αποφύγουν πρώτα φαβορί.

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ»

«Θέλουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία, που είχαμε στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση προκριματικών. Όπως είχαμε πάρει σε βάρος της Αγγλίας την πρωτιά στο προκριματικό γκρουπ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 κυνηγάμε το ίδιο και αύριο απέναντι σε μία άλλη ευρωπαϊκή δύναμη, τη Ρωσία», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Γνωρίσαμε οριακή νίκη στη Ρωσία, όπως είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια στην Αγγλία και τώρα θέλουμε να βγούμε εμείς νικητές και να τελειώσουμε την προσπάθειά μας στην 1η θέση. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, έχουν δώσει ήδη πολλά ματς στην αγωνιστική περίοδο και θα έλεγα ότι τα προγνωστικά υπέρ μας. Οι Ρώσοι ήρθαν στην Αθήνα με τρεις νεαρούς αθλητές κι αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη, αλλά και την έδρα θεωρώ ότι μας δίνει το προβάδισμα. Πάντως, είναι επικίνδυνοι και οι τρεις νεαροί της αντίπαλης ομάδας, έδειξαν και σε πρόσφατους διεθνείς αγώνες την αξία τους και χρειάζονται αυξημένη προσοχή. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και θέλουμε τους φίλους του αθλήματος στο πλάι μας αύριο να μας βοηθήσουν και σε αυτόν τον στόχο».

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις γυναίκες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται στο επίπεδο Β των προκριματικών κι από αυτό δεν υπάρχει απευθείας πρόκριση για τα τελικά. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων πηγαίνουν στο στάδιο 2 των προκριματικών και ψάχνουν από εκεί το εισιτήριο για τα τελικά της Ναντ. Στη βαθμολογία του 3ου γκρουπ η Αγγλία είναι 1η και αήττητη με 6 βαθμούς. Η Ελλάδα έχει 3 βαθμούς σε 2 αγώνες και η Νορβηγία 3 βαθμούς σε 3 αγώνες. Το φινάλε θα γραφτεί με τον αγώνα Ελλάδας-Νορβηγίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 4 Δεκεμβρίου.

Στην αναμέτρηση του περασμένου Απριλίου με την Αγγλία στο Σ.Ε.Φ. η εθνική μας είχε προηγηθεί, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-1. Θεωρητικά ελπίζει ακόμα και στην 1η θέση με ισοβαθμία, πρακτικά όμως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι στην Αθήνα ήταν μεγάλη για την Αγγλία η διαφορά στα σετ (11 υπέρ και 4 κατά).

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ»

Η ελληνική αποστολή έφτασε νωρίς το μεσημέρι στο Γκίλιγχαμ με επικεφαλής τον προπονητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και στην τριάδα αθλητριών τις Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 62 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη), Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 195) και Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 197). Οι ίδιες είχαν αγωνιστεί και στο τελευταίο ματς στη Νορβηγία. Στην Αθήνα η Αγγλία είχε παραταχθεί με τις Μαρία Τσαπτσίνος, Χο Τιν Τιν και Ντενίς Παγιέτ.

«Είναι δύσκολο το έργο μας. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου χάσαμε 3-1 εντός έδρας και μπορεί εκείνο το αποτέλεσμα να μην αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων, αλλά μαρτυρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, είναι μονόδρομος για μας να επιδιώξουμε τη νίκη. Ήρθαμε στην Αγγλία να παλέψουμε για τους δύο βαθμούς κι απλά ξέρουμε ότι είναι μειωμένες οι πιθανότητες να πετύχουμε καλύτερο σκορ σε σχέση με εκείνο της Αθήνας, αφού και η διαφορά στα σετ ήταν σημαντική. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο». Ο αυριανός αγώνας θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς θα διεξαχθεί παράλληλα με εκείνον της Αγγλίας κόντρα στη Σερβία για το επίπεδο 2 των ανδρών. Το Γκίλιγχαμ έχει σύγχρονο Sports Center, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις σε διάφορα αθλήματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.