Η άγνωστη «κρυμμένη» ιστορία του Γκόρντον Γουέλτσμαν

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε ότι η επόμενη εξέχουσα φιγούρα που θα απεικονιστεί στο χαρτονόμισμα των 50 λιρών θα πρέπει να είναι επιστήμονας και καλεί το ευρύ κοινό να ψηφίσει. Μεταξύ των υποψηφίων, υπάρχει ένας επιστήμονας που ξεχωρίζει. Είναι o «πατέρας» της «επιστήμης των υπολογιστών», ο ιδιοφυής επιστήμονας που «έσπασε» τον μυστικό κωδικό  Enigma των Γερμανών, ένας ήρωας πολέμου,...

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε ότι η επόμενη εξέχουσα φιγούρα που θα απεικονιστεί στο χαρτονόμισμα των 50 λιρών θα πρέπει να είναι επιστήμονας και καλεί το ευρύ κοινό να ψηφίσει. Μεταξύ των υποψηφίων, υπάρχει ένας επιστήμονας που ξεχωρίζει. Είναι o «πατέρας» της «επιστήμης των υπολογιστών», ο ιδιοφυής επιστήμονας που «έσπασε» τον μυστικό κωδικό  Enigma των Γερμανών, ένας ήρωας πολέμου, αλλά κι ένας μάρτυρας της κοινότητας των LGBT. Είναι ο Άλαν Τούρινγκ. Ένας άνθρωπος με μυθιστορηματική ζωή και ένα φινάλε, που παραμένει μυστήριο.

Ο Τούρινγκ είναι κυρίως γνωστός για τη συμβολή του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, αφού έδωσε τη δυνατότητα στους Συμμάχους να κερδίσουν τη μάχη του Ατλαντικού «συντομεύοντας τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κατά δύο χρόνια», σώζοντας έτσι εκατομμύρια ζωές.

Εγκατεστημένος στο Μπλέτσλεϊ Παρκ (Bletchley Park), το κέντρο αποκρυπτογράφησης της Μεγάλης Βρετανίας, διετέλεσε για ένα διάστημα επικεφαλής της περίφημης επίλεκτης ομάδας Hut 6, η οποία ήταν υπεύθυνη για την κρυπτανάλυση των σημάτων των Γερμανικών ναυτικών δυνάμεων.

Ανέπτυξε τεχνικές πάνω στην κρυπτανάλυση και «έσπασε» πολλούς κωδικούς των Γερμανών καθώς και της μηχανής Enigma, της ειδικής γραφομηχανής που είχαν εφεύρει οι Γερμανοί επιστήμονες της εποχής για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων τους, της οποίας η αποκρυπτογράφηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Διαβάστε επίσης
Άλαν Τούρινγκ: Ο άνθρωπος που γέννησε τους υπολογιστές και νίκησε τους ναζί

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.