Το τέρμα… σπιρτόκουτο και ο «αόρατος» Τοροσίδης!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον καλό και αξιόμαχο Ολυμπιακό της Σεβίλλης, το πρόβλημα στο γκολ, τον υπέροχο Σα και τον Μαρτίνς που δεν είδε ότι δίπλα του καθόταν κι ο Τοροσίδης.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις σε έναν αγώνα υψηλής έντασης και απαιτήσεων, αλλά έφυγε από το γήπεδο ηττημένος.

Την αιτία την γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες. Το τέρμα των 7.32 σε μήκος και 2.44 σε ύψος φαντάζει για τους επιθετικούς των ερυθρολεύκων σαν… σπιρτόκουτο κι όχι σαν «λεωφορείο», που έλεγαν κι οι παλιότεροι συνάδελφοι.

Η μπάλα μοιάζει σαν να μη … χωράει να μπει στα αντίπαλα δίχτυα ούτε από την κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 28΄από το ύψος του πέναλτι, ούτε από το πλασέ του Φορτούνη από τα 2,5 μέτρα στο 43΄.

Η Μπέτις βρήκε το γκολ της νίκης από ένα σουτ του Κανάλες στο 39΄, με τον Μπουχαλάκη να τον έχει αφήσει ελεύθερο έξω από την περιοχή του Σα.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έκανε την απόκρουση (διπλή) της αγωνιστικής χθες στο Europa League στην εκτέλεση πέναλτι του Λεόν και κερδίζει διαρκώς πόντους κάτω από την ερυθρόλευκη εστία.

Ο Μαρτίνς, αν και δεν έχει πλέον στην Ευρώπη καθαρό φορ περιοχής που να είναι ετοιμοπόλεμος, έστησε σωστά την ομάδα σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια ομάδα που πριν από δέκα μέρες είχε βάλει 4 γκολ στην Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου.

Ωστόσο, έκανε λάθος επιλογή στο 72΄. Με το ματς να μένει στο 1-0 και την Μπέτις να επιδιώκει να διατηρήσει το αποτέλεσμα, δεν έπρεπε να βάλει στη θέση του Ναουέλ τον Βρουσάι, αλλά τον έμπειρο Τοροσίδη.

Άλλωστε ο Βασίλης έχει παίξει πολλές φορές φουλ μπακ (δηλαδή και εξτρέμ), ενώ έχει και το γκολ, που λείπει από τους συμπαίκτες του.
Στα 18 λεπτά που απομένουν για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο παιχνίδι οφείλεις να ποντάρεις στην εμπειρία ενός ποδοσφαιριστή που διανύει αποδεδειγμένα περίοδο φόρμας κι όχι στον ενθουσιασμό ενός νεαρού, που δεν του έχεις δώσει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μπορεί και με τον Τοροσίδη ο Ολυμπιακός να έχανε το ματς. Ποδόσφαιρο είναι άλλωστε.

Αλλά όταν ο Βασίλης σου άνοιξε τον δρόμο για να κάνεις τους 6 βαθμούς με την Ντουντελάνζ και ένα συνολικό σκορ 7-1 με την ομάδα από το Λουξεμβούργο, δεν γίνεται να μην τον… βλέπεις έστω και για ένα εικοσάλεπτο στη Σεβίλλη.

Γιατί με ισοπαλία στην Ισπανία ο Ολυμπιακός θα ήθελε απλή νίκη στο Φάληρο με τη Μίλαν, ενώ τώρα χρειάζεται νίκη με πάνω από δύο γκολ διαφορά μέχρι το 3-1 και πάνω από τρία για μεγαλύτερο σκορ, αν δεν κρατήσει τους Ιταλούς στο μηδέν ή στο ένα γκολ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.