Το ένα λάθος έφερε το άλλο…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 4-0 του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο από την Τσέλσι και την εικόνα των «ασπρόμαυρων» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Τελικά το Λονδίνο αποδείχτηκε αφιλόξενο για τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς μετά από μια ισοπαλία και δυο νίκες, Άρσεναλ, Τότεναμ και ΚΠΡ αντίστοιχα, γνώρισε την πρώτη του ήττα και μάλιστα με βαρύ σκορ, όπως τέτοιο είναι το 4-0, έστω κι αν προέρχεται από μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου γενικότερα. Δυστυχώς η εξέλιξη του αγώνα, η εμφάνιση – με ποδοσφαιριστή λιγότερο από νωρίς λόγω της αποβολής του Χατσερίντι – δεν ήταν ανάλογη της παρουσίας του κόσμου στις κερκίδες του «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά κι έξω από αυτό καθώς δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα ελπίζοντας μέχρι τελευταίας στιγμής πως θα καταφέρουν να βρεθούν στις κερκίδες αυτού του αιωνόβιου ποδοσφαιρικού «ναού». 

Σ’ ότι αφορά την αγγλική ομάδα, το τάιμινγκ που βρέθηκε απέναντι στον «Δικέφαλο» αποδείχτηκε πολύ κακό. Είχε προηγηθεί μια καίρια ήττα από την Τότεναμ, γεγονός που δημιούργησε την ανάγκη να καταθέσει αποδείξεις στον αγωνιστικό χώρο για το παρόν και το μέλλον της, σε μια στιγμή πίεσης, παρότι ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα στη σεζόν. Επιπλέον, οι … αλλαγές που πήραν θέση στο αρχικό σχήμα δεν ήταν διατεθειμένοι ν’ αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη, δείχνοντας πως αξίζουν κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν πάρει ως τώρα. Μέχρι κι ο … Μοράτα, που αμφισβητείται σφόδρα από τους φίλους της αγγλικής ομάδας κι όχι μόνον και αποδοκιμάστηκε όταν μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε και δεν το πανηγύρισε, κόντρα σ’ έναν αποκαμωμένο Κρέσπο. Η Τσέλσι, παίζοντας στην έδρα της, ήθελε έναν βαθμό για να διασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και να πάει απερίσπαστη στο ντέρμπι με τη Φούλαμ και το έκανε και με το παραπάνω. 

Για να συμβεί αυτό βέβαια, χρειάστηκαν και τα λάθη από την πλευρά του αντιπάλου της. Λάθη σε πολλά επίπεδα. Στην επιλογή προσώπων αρχικά και στη ροή του αγώνα από μερικά εξ αυτών στη συνέχεια. Το Πρωτάθλημα είναι αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα για τον «Δικέφαλο», όμως δε θα πρέπει να επηρεάζει τις υπόλοιπες ισορροπίες στο σημείο που έχει φτάσει η ομάδα. Σε μια τέτοια αγωνιστική εξίσωση, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, ανεξαρτήτων προσώπων, όπως αποδεικνύεται κι από την είσοδο του Γουίλαν στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, με μια ομάδα που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, με … εκνευριστική ακρίβεια κι αναπτύσσεται κατά το δοκούν, το … αργό «πληρώνεται», όπως επίσης και το κάθε λάθος και μάλιστα πανάκριβα, όπως κι έγινε. 

Σαφώς και υπήρχαν ποδοσφαιριστές που χρειάζονταν ανάσες, ταυτόχρονα όμως ο ΠΑΟΚ δε χρειαζόταν μια τέτοιου εύρους ήττα, όσο κι αν μοιάζει «δικαιολογημένη» από το μέγεθος αυτού που είχε απέναντί της. Στην Τούμπα, η ομάδα άντεξε και το … κακό ήταν – σχετικά – μικρό, ελέω και των υπόλοιπων αγώνων που είχε πριν και μετά τη συγκεκριμένη συνάντηση. Στο Λονδίνο τα κατάφερε για σχεδόν μισή ώρα. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική κι αν νωρίτερα η Μπάτε Μπορίσοφ δεν είχε προσφέρει το δικό της δώρο, αυτή η συζήτηση θα ήταν κατά τί διαφορετική. Μια κακή βραδιά, με λάθος επιλογές που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αυτό και τίποτ’ άλλο. Καμία αποδόμηση, μόνο συνειδητοποίηση των όποιων λαθών για να μην ξαναγίνουν και παράλληλα αξιολόγηση του κάθε ενός για το τί μπορεί να προσφέρει σε υψηλό ή υψηλότερο επίπεδο, που είναι κι ο διαρκής στόχος για τη συνέχεια, η εξέλιξη. 

Η προοπτική της πρόκρισης παρέμεινε «ανοικτή» κι όλα θα κριθούν σε δυο εβδομάδες στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στον αγώνα με τους Λευκορώσους στην Τούμπα. Μέχρι τότε όμως υπάρχει το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης με τον εκτός έδρας αγώνα στη Λαμία τη Δευτέρα. Ο χρόνος και τα περιθώρια ανασύνταξης είναι περιορισμένα μεν αλλά όχι και τα χειρότερα. Το μεγαλύτερο βάρος λογικά θα πέσει στον ψυχολογικό τομέα και ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν, δεν ξεκίνησαν ή δεν πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής το βράδυ της Πέμπτης θα κληθούν να επωμιστούν το συγκεκριμένο βάρος. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και δύσβατος …. Απαιτείται συγκέντρωση και προσοχή. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη ….  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.