Καμμένος: Με είχαν διαβεβαιώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει μετά τις εκλογές

Ζήτησε την προκήρυξη δημοψιφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Βρίσκομαι στη θέση να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Άμυνας και εκ των επικεφαλής της συγκυβέρνησης, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και να προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης ούτε με τις δεσμεύσεις που έχει να υλοποιήσει και προβλέπονται στον προϋπολογισμό που οι ΑΝΕΛ ομόφωνα ψηφίσαμε» είπε ο κ. Καμμένος. «Έχει να κάνει με ένα δίλημμα που ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς συζήτηση και αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε.

Επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι τον είχαν διαβεβαιώσει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές» και κατήγγειλε ότι αυτό ήταν ψέμα. «Στη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας» είπε.

«Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ, αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε.

«Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Στη Βουλή δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις: η συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τις Πρέσπες όπως διατυπώθηκαν, η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και την δική μας άποψη και του κ. Λεβέντη που διαφωνεί με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Γιώργο Κουμουτσάκο για τη στάση του στο Σκοπιανό και στους βουλευτές της ΝΔ: «Αναγνωρίζουν σλαβομακεδονική ιθαγένεια στους Σλάβους των Σκοπίων», προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου, για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις δηλώνοντας ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.